• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---






    TOFFA
    TOFFA --- ---
    ALISTAIR: Jo,jsem:)))kdyz tak nad tim přemýšlim, tak sem asi chodim, protože mám takovou malou uchylku v pseoudoodborných,pseoudointelektualních tezích na některých auditkách.....ale dostal si mě.Žádnou jinou uvahu na téma semité jako předobrazy vodníků v indoevropské společnosti jsem jaktěživ neslyšel:))jen tak dál...))
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    GOBERS: :)) Snad postačí prohlášení, že se na Hitlera snažím dívat zcela nezaujatě, aniž bych ho obdivoval nebo zatracoval - pokud to pro některé už není špatný přístup.

    Jinak jsem objevil trochu jiný pohled v článku "Je podstata lidské existence duchovní?", kde je o Hitlerovi též zmínka. Doufám, že antiblistaři to předem nezavrhnou :)

    http://www.blisty.cz/files/isarc/0107/20010703h.html
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    HONDZIK: To se neříká, to se ví od jeho doktora. Nikde jsem se ale nedočetl kolik, a jak často mu to dával . Zajímalo by mě jestli třeba ty jeho záchvaty zuřivosti, popřípadě stavy smíření nebyli právě důsledek třeba absťáku, nebo naopak rauše. Některé, hlavně vojenské rozhodnutí tak působí, že byl pod vlivem.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    :)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    TOFFA: Nejsi náhodou trochu zamindrákovanej... ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TOFFA: A moralni pouceni bude? Proc sem tedy prichazis, kdyz Te diskuze zde tak otravuje?
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Chapu. Pod vyrazem "arijec" bych videl spis sebeidentifikaci bileho zapadana nez cokoliv realne genetickeho. V tomto smyslu to na Evropu 19/20stol celkem sedi, ne?

    V posledku - psychicke realite - je arijec stejne jen novy termin pro stary koncept "vyvoleneho naroda", ktery v posledku ma koreny v prirozenem egocentrismu (resp. etnocentrismu). Na tomhle se mi libi zas to, ze je opravdu prirozene byt etnocentrista - ze to tak nejak vyplyva z podminek normalniho zivota jako takoveho - ze je to dane strukturne. A ze je potreba vykonat nemalou praci aby clovek tenhle automaticky koncept prekrocil.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TOFFA: ja myslim, ze je daleko nebezpecnejsi po tech pricinach nepatrat.
    TOFFA
    TOFFA --- ---
    ALISTAIR: Co čekáš od tohodle auditka...?..chceš tady objevit nový uhel pohledu?chceš ho očistit?...nebo si chceš hrát na to, že je to jediný realny pohled na něj?nebo snad exibovat svyma informacema o něm?....sorry, ale sem si jistej, že pokud by se na nyxu pohybovali nackové ve větším počtu, pak jediný co by to mělo za učel by bylo, že by se srocovali okolo tohodle auditka.....myslim, že je spoustu lepších témat, který stojej za uvažování, ale abych pátral po tom co vedlo zamindrákovaného člověka k tomu, aby rozpoutal nejhruznější válku v našich dějinách nepotřebuju....
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: S tim antisemitismem... nedavno jsem slysel velmi zajimavou prednasku jednoho judaisty, ktera polemizovala s Janem Asmannem a jeho teorii antisemitismu jako odpovedi na nenavistny monoteismus. V podstate dotycny (prof. Dr. E.Bloch) velmi presvedcive dokazoval, jak Asmann a jemu podobni do vykladu starovekych dejin reflektuji svou traumatickou zkusenost II.svetove valky.
    Proto bych byl velmi opatrny i s tou archetypizaci nacistickeho antisemitismu. Ono neslo jenom o "Arijce", ten antisemitismus byl tehdy bytostne prorostly celou evropskou civilizaci. V jistem ohledu bych rekl, ze na konci 19. a v 1.polovine 20.stoleti dosahl systematicky antisemitismus takove miry, ktera nesnese srovnani ani se stredovekem.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Děkuji za poznámky ze správného košíku. Myslím, že chápeš, kde leží jádro pudla.

    Ad genocida - aha, takže Adolf se nám stává archetypem, no vida...

    Musím říct, že mě to fascinuje, protože v tom opravdu čuchám mýtus. Do jakého modelu se Adolfovi tak dobře podařilo vejít, že rozezněl ty správné struny? A ta energie je uvolněný psychický potenciál / projekce semitských nebo indoevropských komplexů?

    Co se týče antisemitismu tak si například myslím, že onen typický antisemitský "žid" je ve skutečnosti indoevropanův archetyp. Tj. že je to paradoxní, ale žid je zčásti vlastně nějaká divná árijská projekce. Černé obleky, černé klobouky, černé oči, dlouhé nosy, pejzy jako nějaké divné ufonské anténky nebo inverzní kozí rohy nebo co - to všechno jako kdyby vypadlo z oka prosté lidové představě o čertovi nebo nějakém záporákovi, vodníkovi. Proč? Co bylo modelováno podle čeho? Čert podle žida nebo naopak?

    Šel tedy Hitler a jeho banda "bílých" zabíjet nějaký svůj vlastní provinilý Stín, který si po staletí pěstovali? Všechny ty výmysly o temných židovských rituálech, které za středověku a novověku kolovaly - co jsou jiného než árijská hrůza z vlastního pohanského potenciálu? Byl tedy holocaust v podstatě starobylým rituálem vyhánění Azazela?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ECLECTICA: tak jako minimálně do vylodění spojenců v normandii má na samolibost dost nárok.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    IVANHOE: Cože? Antisemitský tón? A můžeš mi prosímtě přesně ukázat, kde mám antisemitský tón? Jinak se těch mých otazníků nezbavíš :))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZUZKAOU: me (a predpokladam, ze nejen me) fascinuje ten jeho samoliby pohled.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ATOMINATOR: Děkuji za vizuální podněty, už to tady začínalo být poněkud vyprahlé. Jen víc! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ECLECTICA: to nejde takhle od stolu říct. Porucha osobnosti by se asi napasovat dala, ale ta jde skoro navšechno.

    Ovšem Stalinovi Bechtěrev nakonec nedokázal tu paranoidní schizofrenii nediagnostikovat. Krátce po této diagnóze zemřel za dosti nejasných okolností.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Co myslite (ted se obracim predevsim na psychology atp.), trpel Hitler nejakou psychickou nemoci ci poruchou osobnosti?


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ATOMINATOR: Zapomnel jsi na zacatku velkym pismem a cervene uvest, ze rozhodne neminis tu zrudu Hitlera ukazovat jako normalniho cloveka a ze obrazky jsou jen pro studijni ucely. ;-)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Doufám, že sem tam nějaká fotka nebude vadit.

    Časem také přispěji slovem, teď ale nemám moc času.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam