• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    STRYX
    STRYX --- ---
    YBUKO: :o)) Imho zajimava otazka stoji tak. Co je ten Hitler vlastne zac? Na koho se to koukas, kdyz si pred tim vzdycky musis odplivnout, nez vyslovis jeho jmeno? Prave v te zde vznikajici kontroverzi je pekne v praxi videt, cim je Hitler odlisny od ostatnich diktatoru. Tim, co se nabizi zivit hystericke reakce povstavajici na obranu jeho statu quo.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ZUZKAOU: Jde o jedinou věc: Když do každé druhé věty napíše "kretén" nebo "debil" tak sem nepatří.

    Já (kupodivu) k Adolfovi žádné stanovisko nemám. Relativismus je dobrý coby lučavka - když se chce člověk zbavit starých zadělaných systémů, na jejichž oprávněnost se nikdo neptá, protože pohodlnost a "úcta k tradici" velí jít s klapkama na očích dál a dělat totéž, co vidím, že dělají ostatní. Relativismus nebo kritika je nicméně jen první fáze. Po ní by mělo přijít čerstvé znovuuchopení tématu, možná ještě nějaká fáze typu "brainstorming" a pak teprv pokus ujasnit si vlastní stanovisko.

    Jenže ve většině debat se člověk přes první fází nedostane. Odtud má pověst relativisty.

    Ále co, pokud jsou tady lidé jako Virkenny, kteří jsou natolik netrpěliví a rozhorlení, že jen vběhnou do diskuze, začnou rozdávat idioty a kretény na obě strany, je problém na jejich straně. Věřím, že zde přítomní byli a jsou ochotni k debatě. Teze jsou tu jen pracovní, nejde o žádné lpění. Myslím že všichni se tu chceme dozvědět nějaké alternativní pohledy, protože pohled oficiální známe dobře a není k němu co dodat. Alternativou nemyslím tupé negování oficiálního pohledu, ale pokud intepretovat Adolfa v jiném kontextu než politicko-historickém. Třeba z mého favoritního pohledu: z hlediska dějin náboženství.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    CLAVEN: Máš staré informace. Od té doby jsem už dávno svlékl hadí kůži, navlékl sako a buřinku a jsem ohromně solidní pán. Pa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALISTAIR: mimochodem, podle debaty co teď vedu s virem kenym (a zatím to má skoro hlavu i patu), to celé patrně vzniklo díky nedostatečnému zažehnávání že Hilter byl špatný, válka je špatná + nedostatek slov jako možná, třeba, v některých případech a jistě jsou i výjimka a tak.

    rituální zažehnávání je prostě nutné.

    OD: VIR_KENNY --- --- 22:54:26 12.3.2008 --- 05:25 :: pošta
    omlouvam se, ale opravdu nesnasim relativisty, je to totiz neco co je naprosto destruktivni pro soucasnou diskuzi a moznost konecne rozumne se srovnat s minulosti i evropskou tradici. Pristupy v Alistairove auditku byly na takove urovni, ze si jinou reakci ani nezaslouzili.

    e naprosto normalni si plest valku jako katalizator technologickyho vyvoje a na tehle filosofiii stavet stat. Relativizovat Hitlera na beznyho diktatora (tim prave nebyl, o tom byla prave ta "esotericka" treti rise) je taky v poradku. A kdyz nam to nekdo vycte - prece jsme to tam nikde takhle nenapsali, jen nahodou jsme toto rozvedli v klubu co se jmenuje Hitler, zeee a vyresime to banem.
    Hlavne je dulezity si opakovat - mam pragmatickej pohled na dejiny - to pak clovek nemusi resit ony "souvislosti", o kterych jsi tam neco placla.

    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ALISTAIR: Ale kde. Na provokovanie si tu predsa ty, väčšina ľudí už na teba ani nereaguje a ja tiež nemám potrebu púšťať sa do nejakých debát... takže pa a maj sa.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Možná přijde i Adolf.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Obávám se, že v tomto případě je to tak jisté, jako že voda teče z kopce. Ale samozřejmě vždycky jsem ochoten uvěřit, že přijde zázrak.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: Ale tak nepredjimejme. Presumpce neviny, ne? :-)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    PATEJL_CZ: Netřeba se omlouvat, článek byl k věci. Moje kritika byla lehce provokační, spíš výzva k zamyšlení než že bych chtěl článek rovnou odvrhnout.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    CLAVEN: Á, tys tu chyběl. Budeš chvíli provokovat a pak dostaneš ban, jo? Na to už jsi ale ostatně už asi zvyklý...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    TOFFA: Áno.
    WITTGENSTEIN: Áno.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ZAMOTEK: No právěže nevím Co! Spíš tak osahávám potenciál těhle rozkošně barbarských zvolání.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    WITTGENSTEIN: Zase špatně. "Všechno je relativní" je absolutistické dogma se kterým se nemůžu ztotožnit.
    TOFFA
    TOFFA --- ---
    WITTGENSTEIN: :))tak jest
    TOFFA
    TOFFA --- ---
    ALISTAIR: Jo....myslim, ze si regulerni blazen....)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OLYFKA: Tupé jako... tupý konec té sekery.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZAMOTEK: Ale ne, jen provokuje jako obvykle. Místo aby napsal "chásko líná, přečtěte si Kershawa/Bullocka/Shirera", založí úplně zbytečné auditko, kde nás opět bude přesvědčovat, že všechno je vlastně relativní. Kéž by si v ušetřeném čase raději přečetl Letters to Freya od Moltkeho.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    ALISTAIR: čas slouhů ale jednoho dne skončí... jen počkejte!! a pak znovu zaplanou pohanské plameny a ...!

    a co? Zajímavý,že svůj postoj dáváš najevo až tď,zato zcela bez příkras ;)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    ALISTAIR: Za nízkou úroveň článku se omlouvám. Vkládal jsem jej kvůli obsažené informaci.
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam