• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRAdolf Hitler
    FOXTANT
    FOXTANT --- ---
    JESSIEATREIDES: a co soudíš o umu Bruno Ganze v "Der Untergang"? http://www.csfd.cz/film/116563-pad-treti-rise-untergang-der/
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Robert Carlyle je dle mého mínění nejlépe zahraný Hitler všech dob... Je naprosto přesvědčivý.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    ATOMINATOR: I když tahle verze se sem hodí víc.

    http://www.youtube.com/watch?v=38Fxpahyc7s
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Menší hudební vložka, snad nebude vadit :))

    "We are fascists as much as Hitler was a painter."

    - Laibach

    http://youtube.com/watch?v=Q-zOLHQwz9g
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    http://zahranicni.ihned.cz/115-23271790-178810-0-77330-003000_d-7c

    Filmečky z Germanie, za odkaz díky Patejl_CZ.

    U prvního filmečku mi přijde ideologicky zcela neomylně použitá Williamsova hudba ze Star Wars (z posledního souboje na Hvězdě smrti "So you have a twin sister... If you will not turn to the Dark side, then perhaps she will." "Nooo!")... celé je to za soumraku (bohů?) a vůbec, prostě strašně temné, aby náhodou někdo nezapomněl, že historická nacistická říše nebyla nic jiného než právě zlé imperium z Hvězdných válek.

    Hvězdné války jsou totiž reálná historie, která správně a objektivně převypravuje nejistou a pochybnou polohistorii, která se (bohužel) doopravdy stala. Ale ještě několik desetiletí a děti si budou snad (doufejme) plést císaře Palpatina s Hitlerem "and the journey towards the Dark side will be complete!"
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VINKI: Já vím, to je běžná věc, jen jsem to nikdy nezkusil s tak specifickým slovem.
    VINKI
    VINKI --- ---
    PATISLAV: Hovorí sa tomu sémantické nasýtenie. Rýchle to prejde.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Dneska jsem si v koupelně do zblbnutí opakoval slovo "Hitler" (nevím proč) a myslím, že jsem došel do stavu, kdy jsem začal to slovo vnímat odproštěné od toho současného stigmatu...stalo se z něho úplně obyčejné jméno a došlo mi, že před válkou jej takhle museli vnímat všichni. A rázem bylo snažší si představit, že neviděli hrozbu, že pak nemohli uvěřit hrozivým faktům...Zkuste :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    SHEALA: No a? To neni nic proti nicemu. Ale priznejme si, ze zatimco turci jsou dneska uz prevazne vyseptani a vetsine lidi docela volni, tak Hitler je tady a ted. Stale docela v kurzu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GOBERS: pamatuju se ze jsme si to zpivali kdyz jsme jeli na Ricky, usedlost, kterou koupila moje prababicka. Ta uz je mrtva, ale urcite si pamatovala kdyz byla tahle pisnicka aktualni.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SHEALA: Jojojo, to mi pripomina tu starou pisnicku: "Machomeeetani, to sou lautr pooohani, kaaalhoty maj roooztrhany, plivaj do dlaniiii...carara... kaaalhoty maj roooztrhany, plivaj do dlaniiii.... aaaa... za ciiisare pana, a jeeeho rooodinu...(atd...)" :-)))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    STRYX: nasi praprarodice si taky odplivli kdyz uslyseli "turci".
    STRYX
    STRYX --- ---
    YBUKO: :o)) Imho zajimava otazka stoji tak. Co je ten Hitler vlastne zac? Na koho se to koukas, kdyz si pred tim vzdycky musis odplivnout, nez vyslovis jeho jmeno? Prave v te zde vznikajici kontroverzi je pekne v praxi videt, cim je Hitler odlisny od ostatnich diktatoru. Tim, co se nabizi zivit hystericke reakce povstavajici na obranu jeho statu quo.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ZUZKAOU: Jde o jedinou věc: Když do každé druhé věty napíše "kretén" nebo "debil" tak sem nepatří.

    Já (kupodivu) k Adolfovi žádné stanovisko nemám. Relativismus je dobrý coby lučavka - když se chce člověk zbavit starých zadělaných systémů, na jejichž oprávněnost se nikdo neptá, protože pohodlnost a "úcta k tradici" velí jít s klapkama na očích dál a dělat totéž, co vidím, že dělají ostatní. Relativismus nebo kritika je nicméně jen první fáze. Po ní by mělo přijít čerstvé znovuuchopení tématu, možná ještě nějaká fáze typu "brainstorming" a pak teprv pokus ujasnit si vlastní stanovisko.

    Jenže ve většině debat se člověk přes první fází nedostane. Odtud má pověst relativisty.

    Ále co, pokud jsou tady lidé jako Virkenny, kteří jsou natolik netrpěliví a rozhorlení, že jen vběhnou do diskuze, začnou rozdávat idioty a kretény na obě strany, je problém na jejich straně. Věřím, že zde přítomní byli a jsou ochotni k debatě. Teze jsou tu jen pracovní, nejde o žádné lpění. Myslím že všichni se tu chceme dozvědět nějaké alternativní pohledy, protože pohled oficiální známe dobře a není k němu co dodat. Alternativou nemyslím tupé negování oficiálního pohledu, ale pokud intepretovat Adolfa v jiném kontextu než politicko-historickém. Třeba z mého favoritního pohledu: z hlediska dějin náboženství.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    CLAVEN: Máš staré informace. Od té doby jsem už dávno svlékl hadí kůži, navlékl sako a buřinku a jsem ohromně solidní pán. Pa.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALISTAIR: mimochodem, podle debaty co teď vedu s virem kenym (a zatím to má skoro hlavu i patu), to celé patrně vzniklo díky nedostatečnému zažehnávání že Hilter byl špatný, válka je špatná + nedostatek slov jako možná, třeba, v některých případech a jistě jsou i výjimka a tak.

    rituální zažehnávání je prostě nutné.

    OD: VIR_KENNY --- --- 22:54:26 12.3.2008 --- 05:25 :: pošta
    omlouvam se, ale opravdu nesnasim relativisty, je to totiz neco co je naprosto destruktivni pro soucasnou diskuzi a moznost konecne rozumne se srovnat s minulosti i evropskou tradici. Pristupy v Alistairove auditku byly na takove urovni, ze si jinou reakci ani nezaslouzili.

    e naprosto normalni si plest valku jako katalizator technologickyho vyvoje a na tehle filosofiii stavet stat. Relativizovat Hitlera na beznyho diktatora (tim prave nebyl, o tom byla prave ta "esotericka" treti rise) je taky v poradku. A kdyz nam to nekdo vycte - prece jsme to tam nikde takhle nenapsali, jen nahodou jsme toto rozvedli v klubu co se jmenuje Hitler, zeee a vyresime to banem.
    Hlavne je dulezity si opakovat - mam pragmatickej pohled na dejiny - to pak clovek nemusi resit ony "souvislosti", o kterych jsi tam neco placla.

    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ALISTAIR: Ale kde. Na provokovanie si tu predsa ty, väčšina ľudí už na teba ani nereaguje a ja tiež nemám potrebu púšťať sa do nejakých debát... takže pa a maj sa.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Možná přijde i Adolf.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    GOBERS: Obávám se, že v tomto případě je to tak jisté, jako že voda teče z kopce. Ale samozřejmě vždycky jsem ochoten uvěřit, že přijde zázrak.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALISTAIR: Ale tak nepredjimejme. Presumpce neviny, ne? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam