• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMATSUPravoslaví, ορθόδοξη Εκκλησία
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jasne, kdyz v sobe pubertak objevuje svou sexualitu a zjisti, ze ho pritahuji lide stejneho pohlavi, tak si za to muze sam... zajimalo by me jak? Jak si clovek "uzene" homosexualitu? pokud se veda neshodne na nevrozenosti, tak se v drtive vetsine shodne na nezavinenosti. Ale tvym zboznym pranim samozrejme je, aby tomu tak nebylo. Pro nezavinenost je argumentu dost, prave od tech, kteri odmitaji vrozenost.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    btw. je homosexualita multikulti nebo jenom politicky korektní ?
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    homomilec
    homo-zákony
    homo-loby
    homoláska

    to je nádherný, už nám jenom chybí nějákej případ kdy homoteroristi otrávili heterosexuální studnu :-)

    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    MAXMANUS: To je spis na otazku pro THE SON OF MAN, ja jsem zastancem teorie o vrozenosti :)

    Co vim, ta kruzni vedci maji ruzne nazory. Jedni rikaji, ze jde o hormonalni zmeny matky v tehotenstvi kdyz je ve stresu, jini rikaji, ze jde o patologicke chovani rodicu (sexualni zneuziti) v ranem detstvi nebo jine traumaticke vlivy na dite...jsou dokonce nazory, že homosexualita vznikne, když dite vyrusta se sourozencem, ktery ma vrozené sklony mít hodně dětí a homosexuálem se méně plodný sourozenec stane aby mu mohl s dětmi vypomáhat... to vse jsou vedecke nazory, muzes si vybrat ;)
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    COCKROACH: No alespoň se pak na ulici nesnaží zhomosexualizovat naše děti! :-)

    Jinak pakliže není homosexualita vrozená, jak se k týhle srandě člověk dostane (mimo masivní letákový kampaně mezi smíchovem a hradem)?
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    MAXMANUS: Ano, tak to byla totalni lecba. Ta vzdycky vetsinou konci uspechem, pac pak uz neni koho co lecit, jelikoz neni koho...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    ARMADILLO: Pravoslavny co veri v karmu? To jsem jeste nevidel :) No ja v zadnou karmu neverim, nejake jing a jang je mi zcela lhostejne a gay nejsem. Jsem jen verici se zdravym rozumem.

    A myslim, ze jsem zcela jasne napsal, ze sexualni orientace je soukroma zalezitost a ze jsem proti jejimu exhibovani. Takze v tomto se zcela jiste shodnem.

    Urcite se neshodnem v tom, ze je homosexualita lecitelna.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Samozdřejmě že je homosexualita léčitelná, významní doktoři třetí říše a sovětského svazu by o tom mohli vyprávět...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Nikdo taky neprokazal, ze homosexualita vrozena neni. Souhlasim s tim, ze je to jedna z moznych teorii, dle meho nazoru nejpresvedcivejsich a ve vedecke komunite asi neprijatelnejsich. Nejedna se tedy o lez, ale o vedecky nazor. Sam uznavas, ze je to jedna z moznych teorii a ze se nevi, cim je zpusobena, tak o tom, prosim, nehovor jako o lzi. To jen abych uvedl veci na pravou miru.

    S tim genem, no on mozna objeven byl, pise o tom Dean Hamer: HAMER, Dean H., et al. A linkage between DNA markers on the X chromosome and male sexual orientation. Science. 6 1993, roč. 261, čís. 5119, s. 321-7.

    I kdyby "gay gen" neexistoval, mohla by homosexualita byt zapricinena urcitou genovou kombinaci, minoritne se vyskytujici v zivocisne risi, tedy i u cloveka. O geneticke predispozici k homosexualite pise Zietch a Morley: Zietsch, B., Morley, K., Shekar, S., Verweij, K., Keller, M., Macgregor, S., et al. (November 2008). "Genetic factors predisposing to homosexuality may increase mating success in heterosexuals". Evolution and Human Behavior 29 (6): 424–433.

    No, na tom se neshodnem evidentne, ale to nevadi. Dejme tomu ze vrozena neni. Shodnem se na tom, ze je nezavinena? Obhajci "nevrozenosti" argumentuji psychickymi predispozicemi, vychovou a vlivem okoli na dite. Takze pokud se homosexualni nerodi, tlak okoli a dalsi faktory zpusobi, ze si v prubehu dospivani zacina uvedomovat, ze je jine. Tedy za to nemuze. Proc by melo byt neco, za co clovek nemuze, oznacovano jako deviantni? A proc by proti tomu mel bojovat? I kdyby homosexualita nebyla vrozena, neni otazkou volby...

    Takze abych to shrnul, drtiva vetsina odborne verejnosti se dnes shodne na tom, ze homosexualita je trvala, nezmenitelna, nezpusobena a hlavne nezavinena vlastnost. A hlavne nelecitelna. Tu nelecitelnost mimochodem pred nedavnem pekne ilustroval (dnes jiz byvaly) predseda nejake krestanske organizace pro leceni homosexuality svym priznanim, ze je gay... :) Nevidim duvod, proc by proti ni mel krestan bojovat.

    Neco jineho je ovsem homosexualismus a sexualni exhibovani na verejnosti. Ja tvrdim, ze sexualni orientace je soukroma zalezitost, ktera by nemela byt exhibovana na verejnosti. Ale taky zalezitost, do ktere by nemel nikdo nikomu nic kecat. A uz vubec ne cirkev...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jo, takto podane, tomu rozumim, tomu cloveku jako obrazu Bozimu. Ok. Porad to nijak ale nijak nevysvetluje, proc by vrozena homosexualita, za kterou clovek proste nemuze, mela byt hrichem. V desateru se o homosexualech nic nerika, Jezis se k tomu nevyjadruje. Jenom Pavel z toho dela problem, ale on nemohl vedet, ze je homosexualita vrozena, takze jeho vyklad odpovida dobe, ve ktere zil.

    Polozme si tedy otazku, proc by mel milujici Buh od pocatku poceti uvrhnout cloveka do hrichu homosexuality? To by nedavalo zadny smysl. Co by to potom bylo za Boha, ktery by lidi predem odsoudil zit v hrichu bez moznosti spasy? Na zaklade logiky, a vzhledem k tomu, ze nejsem fundamentalni krestan co bere Bibli doslovne (ale i ti fundamentalisti berou doslovne jenom neco, co se jim hodi) tak proste nemohu povazovat homosexualitu za hrich. A uz vubec to nemohu prohlasovat za Bozi zakon nebo vuli. To bych si nikdy nedovolil...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    CHOMI: Takze Buh ma nejakym zpusobem tělo podobne lidskemu, jehoz jsme odrazem? Ja myslel, ze podoba Boha je za hranici jakehokoliv poznani a obrat "ku obrazu svemu" je interpretovan teology jako obraz dusevni, rozumovy, nikoliv telesny. Takovyto vyklad fakt vidim poprve...
    COCKROACH
    COCKROACH --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Jak svobodna vule souvisi s vrozenou homosexualitou?Clovek si homosexualitu nevybira, neni to dusledkem jeho konani, ale biologickeho nastaveni genu v prenatalni vyvoji... clovek za to, ze je homosexual, nemuze, uz se tak narodi, nemuze to byt logicky hrichem.

    Nejsem zadny apostol niceho, nikomu nic nevnucuji, jen pouzivam logiku. Myslel jsem ze tohle je diskusni server, nebo se pletu?

    Ja jen rikam, ze homosexualita je vrozena, coz bylo mnohokrat potvrzeno a ani jednou vyvraceno. Takze bud Buh od poceti uvali na cloveka udel zit nevyhnutelne v hrichu homosexuality, nebo to hrich neni. Zdravy rozum voli moznost druhou...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ale samozřejmě, že pochopil... a proto se mu směju, protože ukazuje, že víš dosti málo o anglo-amerických akademických zvyklostech. Ve skutečnosti by tam v plné titulatuře mohl mít napsaného ještě bakaláře a u každého titulu v závorce z které university ho má... jiný kraj, jiný mrav. V Rakousku by třeba psal Prof. DDr. Daniel A. Helminiak
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Aaaale, ani ne, já tohle téma zase tak nehrotím. Ptal jsem se jenom proto, že to vypadalo, jako by Tě zarazily ty dva doktoráty... to znám ze staré Jednoty bratrské... odpor k vzdělání...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THE_SON_OF_MAN: A proč jsi to dál nečetl? Bál ses, že se něco dozvíš?
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Nebo mas snad na mysli pasaz, kdy Jezis uzdravi SLUZEBNIKA onoho setnika? O milci tam neni ani slovu....
    In Matthew 8:5-13 and Luke 7:1-10, Jesus heals a centurion's servant who is dying. According to James Neill, the Greek term "pais" used for the servant[42] almost always had a sexual connotation.[43] According to Daniel A. Helminiak, it only "sometimes" was given this meaning.[44] Donald Wold states that its normal meaning is "boy", "child" or "slave" and its application to a boy lover escapes notice in the standard lexica of Liddell and Scott and Bauer.[45] In her detailed study of the episode in Matthew and Luke, Wendy Cotter dismisses as very unlikely the idea that the use of the Greek word "pais" indicated a sexual relationship between the centurion and the young slave.[46] Neill himself compares the meanings of Greek "pais" to those of French "garçon", which, though also used to mean "waiter", "most commonly means 'boy'". In support of his view that Greek "pais" on the contrary most often means a young male lover, he says that it is "the" root of the English word "pederasty", while at the same time indicating that the English word is derived also from Greek "erasthai" (to love).[43] He sees in the fact that the boy is described[47] as "valued highly" by the centurion an indication of a homosexual relationship between the two, and says that the Greek word "doulos" (a slave) used of him in Luke's account of the episode suggests he may have been a sex slave.[43] Others interpret "pais" merely as a boy servant, not a male lover, and read nothing sexual into "valued highly".
    The Bible and homosexuality - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible_and_homosexuality
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    HARALD:
    LAUZER:
    COCKROACH: běžte si notovat do Teplic ...
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: No třeba Rusko, kde budou dostávat likvidační pokuty jen za to, že se se svojí sexuální orientací považují za rovnocenné heterosexuálům. To vše za hlasitého potlesku ruské pravoslavné církve. Nebo volání po obdobné diskriminaci na Ukrajině z hrdel ukrajinských pravoslavných bratří.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Že jo! Pronásledování "sodomitů" tam není a přesto spousta lidí jejich šikanu falešně vydává za Boží zákon.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Bozi jsou zakony nadcasove, nemenne, vecne...
    To určitě. Ale je neuvěřitelné co všechno lidé dokážou prohlásit za Boží zákony.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam