• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYAInfračervená fotografie
    HERO
    HERO --- ---
    to jsou trinecke zelezarny prestavujeme borce domek kousek od toho takze se na ne chystam po vikendu az se z tim vic naucim,))

jen jsem prehodil kanaly,a trosku urovne,a tohle z toho vypadlo,,je mozne ze ten filtr byl nejak spatne nasroubovany ze tam nekde proniklo trochu svetla,bo mi jde nasadit na tu padinu strasne spatne
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HERO: nahodou luxus :) jen mi prijde, ze tam mas kus uplne cernobilej a ten svetlej pruh je divnej, ale jinak barvicky pekny a tohle panorama s tezebnima vezema by mohlo byt hodne dobry :)

clovek musi u dslr najit nejakej rozumnej kompromis mezi iso a casem a hodne a citlive odsumovat
    HERO
    HERO --- ---
    tak jo mels pravdu bylo to fakt blbe nastavene to vyvazeni bile nska mi dosla i ta hoya,,narychlo jsem s ni neco cvaknul v robote fak jen taka nouzovka,,oproti tomu cokinu dava takove zajimavejsi barvy,stromy sou takove ruzovo bile--luxus,ten kokin dela bile-nbo zlutobile,,,ale hlavne ho muzu pouzivat na 10-20, a to je jeba)))

akurat mne stvou ty casy pri iso 200 davam tak 20-25s,,o vikendu budu mit cas tak skusim neco pofotit

vim ze to je neostre a mazle ale konecne umim delat bile stromy))) dikec za rady

MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI: teoreticky jo, ale je tam rozdil. mam nejaky dng fily kde sem to vyvazoval rucne kapatkem a tam kde to mam z fotaku. Z fotaku je to belejsi a z kapatka mi to vyslo ty listy vic do modra
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: ono nestaci v editoru vzit kapatko na vyvazeni barev a placnout ho na to co chci/ma bejt bilou?:)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HERO: tohle je 40D a ten samej cokin http://www.flickr.com/photos/mark-of-cain/3230163551/

podle me to bude vyvazenim bily.

jinak cernobily treba
    http://www.flickr.com/photos/paralecitam/3510938312/
    nebo
    http://www.flickr.com/photos/paralecitam/3510935224/
    http://www.flickr.com/photos/yagiza/3069947755/

z toho tvyho skoro neni poznat ze je to infra, kdyz tak nahod nejaky rawy foceny krz ten cokin nebo hoyu, zkusim si s tim pohrat a treba pak poradim vic :)
    HERO
    HERO --- ---
    neznate nekdo nejakou galerku co je focena,canonem 4OD,,
    nejak se mi nedari vychytat aby byly ty listy bile,tohle je focene cokinem 007,,a sigma 10-20,,zitra budu mit hoya R72 bohuzel jen 52mm ,tak to skusim este s ni jestli to treba neni tim filtrem? bo uz fak nevim

MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    btw uz mi vysel ten clanek, jen musim zaprudit toho redaktora aby mi poslal pdf.

ale je to hroznej blabol, tim jak sem to napsal ja a on prepsal, tak nektery vety proste v pulce zmeni smysl :(
    CODE
    CODE --- ---
    Konecne jsem poridil IR filtrone ... tak si projdu, ktery objektiv pouzit a zkusim neco nacvakat, az mi dorazi v poste ,-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    zitra je uzavirka, dneska jsem dodelal posledni upravy clanku co si tento tyden s redaktorem posilame sem tam a postupne jej editujeme. Z puvodnich asi 22 000 znkaku je z toho nyni oklesteny mrzak. Redaktor jeji silne redakne upravil (tak sem mu tam opravil par faktickych chyb a pridal jeste jednu svoji verzi tak snad otiskne tu moji), protoze ta jeho mi prisla opravdu silena (po uzaverce to sem postnu treba). Cely odstavec obsahoval v podstate jen hole vety a skoro zadne souveti, jako by ctenar neudrzel myslenku pres par vedlejsich vet...

no uvidime, jak to dopadne. drzte mi palce :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    tak v kvetnu snad vyjde ten clanek, jinak dik vsem za snahu tady, ale musi to mit 3000 znaku i s mezerama (WTF?!) ale pry snad pristi rok u prilezitosti 100 vyroci porizeni prvni infracervene fotografie udelaji delsi.

3000 znaku, to nektery mi prispevky na nyxu maji vic :(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ten mesic a hvezdy tam jsou vtipny :)
    HERO
    HERO --- ---
    narazil jsem na zajimavou ir galerii http://www.clipcook.com/fls/12_infrared-dreams.html

porovnaval jste nekdo cokin ir 007 z hoya r72?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ok, dik jeste to projdu a taky pockam co mi reknou z toho casaku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: Tak pokd je to nejaka rubrika "ctenari radi" pis to jako vlatsni zkusenosti a postrehy
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI: no to bych moc neposlehal, ma to byt do rubriky "ctenari radi" nebo tak neco v digitalni foto ( :/ )
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: Pokud je to jeden samostatnej clanek tak bch si klidne dovolil vlastni pohled..pokud ticasem dovolej treba pokracovani (i na jiny tema fotografie) tak bych to asi psal z neutralniho pohledu..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    HUGGI:
    dik.
    ty doprovodny fotky tam budou, to je jasny, ty vyresim podle mista a tedka jsem tam daval jen ty, ktere jsou zminovane v textu. pocet a velikost fotek bude podle toho jesli mi reknou ok mate jeste tolik a tolik mista a nebo musite to seskrtat na polovic .)

text jeste projdu a zkusim to udelat aby to bylo sourodejsi. co bys doporucoval neutralniho redaktora nebo zkusenosti a postrehy?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MURHAAYA: obsahove to je dobry..ale styl textu se mi zdal takovej nesourodej..ani pro uplnyho zacatecnika ani pro nekoho kdo o tom uz neco vi..asi bych se vic zameril na tu stylistiku a radsi vsechno vypsat do detailu jako pro blby (zacatecnici to maj radi, zkusenejsi to prejdou rychle). A myslim ze sem tak nekde narazil trosku na rozpory jestli to pises jako svoje zkusenosti a postrehy nebo jako neutralni redaktor.

+ urcite bych dal fotku do toho prvniho odstavce..obrovsky mnozstvi lidi vubec netusi co to IR fotografie je..fotka hned na zacatku jim pomuze..

++ nekde tam bylo neco o tom ze na netu je seznam vhodnej objektivu..hod tam rovnou i odkaz..a asi bych i pridal odkaz na wikipedii jestli tam o tom je neco rozumnyho, nebo na jinej zdroj..

+++ klidne bych pridal fotky na ukor textu..pokud to ma zaujmout nekoho kdo to nikd ynevidel musi videt ukazky z praxe ne dve stranky textu o necem co zatim vubec nezna;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam