• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KUATO: ono se na to da divat i jinak.
    Lze vnimat elektrickou sit jako ten velky zasobnik, ktery zatim neumime udelat v ramci kazdeho domu... pak (bez ohledu na cenu vykupu, dotace atd) vyprodukovanou energii skladujes ve verejne siti a pozdeji si ji zase vezmes zpatky. Na to, cim a jak efektivne vytapis to nema zadny vliv.

    Pri dostatecne plose FV na strese je mozne vyrobit ze slunicka tolik energie, ze rocni bilance je nulova, nebo i aktivni. Cena FV systemu je samozrejme vysoka, a tak by se pri tomto uvazovani (pri nedotovane vykupni cene) FV nevyplatila. Nicmene lze takto postavit energeticky nulovy dum a vyresit skladovani energie, coz jak chapu je cilem teto debaty.
    KOKES
    KOKES --- ---
    jinak je to působivý baráček: http://crossway.tumblr.com/
    KOKES
    KOKES --- ---
    On to nebude tak zcela dům z místně pálených cihel:
    "Among the carefully considered products Richard has specified for Crossway, is the revolutionary thermal mass panel system, DuPont™ Energain®. Developed as a lightweight solution for low-inertia buildings, it works by absorbing ambient heat as room temperature rises (at around 22°), storing it until the temperature drops again (at around 18°), and then releasing it back into the room. DuPont™ Energain® not only improves comfort, but can also make significant energy savings too, while its lightweight structure can influence the choice of both materials and methods throughout the process"
    http://www.ecobuild.co.uk/page.cfm/T=m/Action=Press/PressID=775
    http://www.bdonline.co.uk/story.asp?storyCode=3134169
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOKES: jo, ja jsem to taky cetl, zaver fotovoltaiky je pro me zatim jasny - prakticky pro bezneho cloveka nahovno, leda pokud by chtel "parazitovat na systemu" narizeneho vykupovani el. energie z FV za premrstene ceny. Elesdy tam jasne pise - namontuj FV, stavu prodej CEZu za dotovane ceny, za utrzene prachy vytapej jedno cim.

    kazdopadne jsem zvedav, jestli s FV zasadne nepohne nanotechnologie. pak by to mozna mohlo byt i zajimave pro "normalniho" cloveka.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: ten článek je dobrej lolek. Rudé Právo nezklamalo:-)

    tenké, lehké cihly, materiály z místních zdrojů - evidentně lepší, než moderní materiály, celý výzkum doteď se může jít zahrabat. Byly to vyhozené peníze.

    Panely vytvářejí dostatek energie pro potřeby celého domu, přebytečná energie je stále připravena k použití pro dobu, kdy slunce svítit nebude - jak? to je právě největší problém..
    nechybí.. svod..dešťové vody ze střechy - když obden nezaprší, nemejeme, nesereme, nepereme.
    Dveře domu mají podtlakovou izolaci, která funguje stejně dobře jako několik vrstev polystyrenu - ROFL. Ano, zima proudí dovnitř bez zábran.
    Stěny domu jsou vyplněny deseti tunami recyklovaných novin, které fungují také jako izolace - autor asi nosil novinky v botách:-) co až navlhnou?
    Velká okna přivádějí do domu dostatek světla, takže se nemusí tolik svítit a pomáhají regulovat teplotu uvnitř. - tak to je perla. Když je venku zima, okna topí, když je horko, chladí. wow!
    Dům stojí v Kentu ve Velké Británii - takže solární panely poskytují dost energie pro celý dům -ROFL.
    Dům, který Hawkes navrhl dle něj dokazuje, že nejnovější technologie mohou jít ruku v ruce s trendy designem. - Spíš ten článek plácá trendy hesla bez smyslu, hlavně že se to dobře čte.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KUATO: viz [ ENERGIE - ALTERNATIVNÍ ZDROJE - BUDOUCÍ ZDROJE ENERGIE ]
    Tam se FV teď dost propírala. Článek jsem zatím nečetl, ale víšco, jsou to novinky:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: tohle me dostava: "Nulové domy s téměř zanedbatelnou spotřebou energie na vytápění se vyplatí, za energie se zde platí méně a investice se brzy vrátí. Tyto domy si v létě vyrobí takový nadbytek elektrické energie, jaký v zimě spotřebují.". na strese je jen par malo nejakych panelu, ktere by mohly byt fotovoltaicke, ale jakym zpusobem maji resene ukladani te elektriny, kdyz baterie (nebo obecneji - ukladani elektricke energie) jsou v soucasne dobe stale nejslabsim clankem tohohle systemu. jako u tepla bych to chapal, cetl jsem, ze staci mit dostatecne velky vymenik naplneny treba olejem (ktery se da zahrat nad 100st), treba nejakou starou x kubikovou cisternu, cele leto to vyhrivat solarnimi panely a pak z toho zitra brat teplo, ale elektrina???
    DAW
    DAW --- ---
    KATUSA: To vypada bajecne ;-) Diky ;-)

    KONNY: Jestli je hezkej, tak ho sem dej ;-)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    ahoj, prislo mi mailem, myslim, ze souvislost je, tak to sem taky davam:

    Městská knihovna v Praze pořádá v termínech 1.4., 8.4., 22.4., 25.4. a 29.4. přednáškový cyklus
    akad. arch. Oldřicha Hozmana na téma:

    CELOSTNÍ ARCHITEKTURA

    Podrobný program si můžete přečíst na adrese: http://www.arc.cz/seminare.htm
    KUATO
    KUATO --- ---
    KONNY: to je relativní. kdybyste ho postavili v tropech, tak by byl :o)
    KONNY
    KONNY --- ---
    kdysi jsem slíbila nahodit nějaký foto toho našeho staveniště, co táta staví... už ten náš domek (hlavně dřevo/kámen) nějaký výsledky má, tak co nejdřív nahodím... akorát nevím, jestli tohle bude ideální místo, zase tak energeticky to soběstačnej dům nebude
    LALINA
    LALINA --- ---
    VIS: -)))) bogajevo, to jsou ale vylomeniny!!! :-))))
    DAW
    DAW --- ---
    VIS: Ten styl se mi sice vubec nelibi, ale jako inspirace super ;-)) Dik ;-)
    DAW
    DAW --- ---
    Hej to je fakt prdel ;-))
    Je blby, jak se veci stavaj osobni a lidi to boli.. zvlast ty citlivy lidi, ty dulezity lidi, co jsou vubec schopny citu.. a nechci prikladat spalicky do ohne, protoze KUATO te mam rad.. ale uznej, vzdyt to je vlastne jen takova hra.. o nic nejde.. ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: OK..ja jsem stejne zadnou diskusi rozjizdet nehodlala lalala:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: chybne si to vykladas. jen mi prijde neefektivni (vzhledem k vynalozene namaze na prevedení ideje do slov a nulovemu vysledku pro zucastnele po skonceni debaty) to zkouset. jak starnu, nejak lenivim :o).
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: jsi uražen, muj bratříčku... asi nemáš den:-))
    nene, nic rozjizdet nebudeme..ja jen tak..jak me to pri tve depresoidní poznámce napadlo.-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam