• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    DEMONOFANARCHY: No to teda cool vůbec není. Původně jsem na tuhle pitominu na entou nechtěl vůbec reagovat, ale předpokládám, že tady bude kopec horlivých obdivovatelů, takže mi dejte čas a já to mezitím nějak sesumíruju.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Lehka modifikace predchoziho:
    Ono tech praktickejch otazek je povicero, me mrzi ze jsem se o te besede dozvedel az kdyz bylo pozde. Protoze jak v tom filmu tak v te besede se mluvilo jen o to jak je cool srat na svet a delat si vsechno sam, coz je samozreme pristup kterej se mi libi. Ale zajimala by me nejaka realna reseni ....coz je mozna jejich know how tezko rict...

    1/Treba jen jednoduse, chapu ze pada dest ten se chyta do okapu a pak tece do nejakych tanku odkud ho cerpam....

    Ale co v cesku kde je x mesicu v roce pod nulou a voda pada z nebe zmrzla?
    Kdyz mam zaveje na strese tak mi do tanku nic necete... to ten snih nejako rozmrazujou?

    2/Reynolds v tom filmu rika ze staci zit jinak pri zachovani naseho komfortu,chapu ze solar utahne sviceni nejakema Ledkama dejme tomu telku a notebooky... ale jak resi zrouty energie jako lednicku, sporak, pracku? To ji jenom certve veci co si utrhne ve skleniku a nevari a nepere?

    3/ V cesku klasicka otazka ochrany proti corkam, v Praze se to casto resi zamrizovanim oken, ale tendle barak je z pulky ze skla, to si neumim moc predstavit. A co na to pojistovny?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    LINKOS: hele nevim, mozna :) ... T6MA jak psal nize s tou australii. bydlel u nejakejch lidi, ktery zijou na permakulturni zahrade prakticky uplne sobestacne a 12 let pijou jenom destovku a prej nevypadali jako mrtvoly ;) ja bych to asi resil pumpovanim pitny vody ze studne. v cechach osvedceny reseni ne? :)

    DEMONOFANARCHY: jako earthship je primarne vize. detaily viz ty reynoldsovy knizky, ktery jsou docela hodne podrobny, samozrejme to neni okamzite aplikovatelny na mistni podminky :) .. navic kdyby bylo, tak bys prisel o tu zabavu s vymejslenim :)

    tanky muzes napriklad zakopat pod zem. ad snih, myslim ze maj na strese nejakej spesl material, na kterym to hodne snadno taje, ale muzu se mylit :)

    jinak trosku pohledej po netu, i tam se daj najit ruzny detaily, pokud te zajima, co se kde postavilo. napr: http://www.chromasomatic.com/blog/?p=738 ... pravej sloupecek, spousta podrobnosti a obrazku :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEMONOFANARCHY: ehm, sme se o tom bavili s týpkem co žije v austrálii, kde není jaksi zas tolik vody a pije tu dešťovou, spíše z donucení. Už si to přesně nepamatuju, je to už docela dlouho

    Spíš by mě zajímali ty čaje
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    LINKOS: promin, ale pit destovku a dojidat se tabletama jenom proto abych nebyl zavislej na rozvodu vody mi prijde perverzni..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TADEAS: mě tak napadá, že by se určitě dali dohnat nějaký látky z čajů a podobně, ne?? Jinak se prej prodávaj mineralizační tablety, ale to sem jen slyšen, nikdy sem po tom nepátral.

    Na nějakejch stránkách sem vyděl "návod" jak si udělat větrnou přečerpávající stanici. Princip byl v tom, že když foukal vítr voda se čerpala ze studně mechanicky do zásobníku umístěnýho někde nahoře. Pak zas tekla samospádem dolů když bylo potřeba.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    tak jako od pohledu nejjednodussi reseni by mi prislo sbirat si uzitkovou vodu a ze studne cerpat pitnou. revolucni pristup ;))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS: napiste nekdo reynoldsovi nebo na earthship.org forum, zda se tim zabyvali :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DEMONOFANARCHY: hm, nevim. celkem zajimavy tema :)

    trosku jsem hledal a vypada to, ze mineralu urcite dost destovka nema :)

    nasel jsem nekde rozbor vody, kterej porovnaval destovku z nadrze myslim u nejakyho earthshipu a nebyla nijak zavadna, ale u vapniku a horciku byly ty hodnoty dost nizky, link ted nemam.

    nasel jsem dokument World Health Organization: Nutrients In Drinking Water (2005). nejaky pan kozisek tam myslim na stranach 150-158 pise o vlivu demineralizovany vody. uvadi tam jednu zkusenost i z cech, kdy zacali pouzivat nejak system cisteni pomoci reverzni osmozy a do nekolik mesicu se objevil u nekterejch lidi deficit horciku. dal pise, ze je to taky mozna dano nasim casto nedostatecnym stravovanim, kdy jsou pro nas zdrojem i mineraly prave z vody. dalsi nevyhoda nizkyho obsahu mineralu ve vode je pri vareni, kdy se i mineraly z jidla do takovy vody snaze uvolnujou.

    takze by to chtelo zjistit, jestli je nejakej jednoduchej zpusob jak tu vodu remineralizovat, coz se dela ve velkym, kdyz se ziskava voda desalinaci z more, ale nevim jak u tech mensich systemu... pripadne zjistit zkusenosti lidi, ktery dlouhodobe pijou jenom destovku a dobre se stravujou :)

    otazka je jestli v cechach nepouzit i normalni studnu nebo vrt. nemam predstavu, jak je to energeticky narocny na kazdodenni pouzivani, kdyz by clovek nebyl pripojenej k sitim, tj. elektrina z panelu nebo vetru.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    T6MA: presne tak, destovna nema mineraly coz chvilku nevadi ale casem imho skapes na ledviny
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    T6MA: no, už sem se tu taky o tom s někym bavil, že ta nemá minerály
    T6MA
    T6MA --- ---
    DEMONOFANARCHY: a pit destovou vodu je nejak dlouhodobe neudrzitelny? byl sem v australii a na zelandu a prakticky na kazdy farme pili jenom destovou vodu.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    TADEAS: ja jsem moc neporozumel tomu kdyz se ho ptali jestli opravdu jedinej zdroj vody je dest. Ale nikoho tam nenapadlo se zeptat co teda pije? Lide v tedlech domech pijou upravenou destovku bez mineralu? Nebo kupujou petky?
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    tady je obrazek izolace ty masy zezadu.





    Picasa Web Albums - chris - thermal wrap
    http://picasaweb.google.com/darfieldchris/ThermalWrap?authkey=Gv1sRgCKKin92N5YnA3wE#
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    On-line z Divadla Kampa: Beseda s architektem odpadu :: Kultura :: ČT24
    http://www.ct24.cz/kultura/122584-on-line-z-divadla-kampa-beseda-s-architektem-odpadu/

    "to sako co mam na sobe jsem zdedil po doktorovi od vedle co umrel, stalo me tri dolary, jezdim na prepalenej olej z restauraci, to je zadarmo. myslim, ze nejbohatsi clovek je clovek co nepotrebuje penize, ja jsem bohatej"
    :)
    KLARAGARDENER
    KLARAGARDENER --- ---
    Odkaz na rozhlasový rozhovor s Reynoldsem: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/michael-reynolds--888260 Ve třetím odstavci shora je zajímavá informace:
    Přesto v roce 1972 dokončil svůj první dům. „Měla ho financovat firma na výrobu plechovek,“ nastiňuje Michael Reynolds s tím, že zmíněná společnost zaplatila výkresy a slíbila, že bude financovat i samotnou stavbu. Od svých slibů však nakonec upustila. „Půjčil jsem si 11 tisíc dolarů, což tenkrát bylo hodně peněz. Zvlášť na mě,“ vysvětluje.

    Zdá se, že v tomhle případě to tedy zřejmě nebyla vize pod vlivem LSD... :-)
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    YESHEYDO: tos napsal hezky Milane! Ještě tam chybí to o těch nosičích ryb a je to vytesat do šutru a položit do základu ,)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam