DRUDRIGER2: ja ti rozumim a dosel jsem k uplne stejnymu pristupu. Nepouzivat prachy tam, kde fakt nejsou naprosto nutny. Prirorita cislo jedna je zrecyklovat co se da, zbastlit na kolene a s laskou. Muj supermarket je kontak a skladka, miluju vysvobozovani sroubku a pantu z rozbitejch a vyhozenejch veci! Na svete je tolik vyrobenejch veci, ktery nikdo nechce! Vsimli jste si treba, ze se na svete premnozily hrnecky? Koupit si novej hrnecek je zlocin! (Co se tyce moji strechy, pokud bych kdy delal dosky, bylo by to jedine z mrtvejch stromu, kterejch mame spousty. Zivej strom bych v zivote nepokacel.)
Rozhodl jsem se zahodit vsechno, co me naucili rodice a znova si vybudovat zivotni styl, ptat se znova a znova - chci tohle? potrebuju to? pokud jo, muzu to ziskat zadarmo? Pokud ne, stoji mi za to shanet na to penize? Tzv. volnej cas je pro me mnohem cennejsi komodita nez penize.
Zil jsem pul roku v aute bez elektriny a vody, protoze udelat elektrinu a vodu v aute stoji penize. Znovuobjevil jsem diky tomu krasu predcitani z knizek, naucil se hrat na akordeon (a vyrabet a do nekonecna recyklovat svicky;). Stalo to za to.
Nicmene kazdej ma svuj boj a chapu, ze nektery lidi s kalkulackama vypocitavaj cenu setrnyho zivota, oni proste nemeli zatim to stesti pochopit to co my. Spis nez hrotit jejich eko-kecani bych se snazil jim ukazat pozitivni priklad.