• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    BOREC
    BOREC --- ---
    ale pravda je ze uplne vyhazovat te nemusel, asi mel halt blbej nenavstevni den.
    BOREC
    BOREC --- ---
    DYSTOPIK: jasny rozumim, mame proste jinej nazor - i na to ocekavani - to co ocekavas ty nebo ja nemusi rezonovat s tim co tvori nekdo jiny, protoze pokud nejsi primej ucastnik stavby tak je to uplne irelevantni... :)
    taky koncim a doufam ze na ty omitce az to bude mit hotovy, bude mit fotky z prubehu stavby / nejakou pekne vazanou knizku - aby si to mohl kazdej v klidu omrknout.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BOREC: nechce se mi psát furt to samý dokola, ale v kostce když chceš bejt člen organizace, která si dává za cíl ne to, bydlet v supr baráku, ale učit lidi jak se to dělá, měl by zrovna v týhle době, kdy ta stavba probíhá, to pokud možno otevřít veřejnosti, protože to je právě ten čas, kdy máš co po technický stránce ukázat. Až bude mít nádhernou aerodynamickou omítku a na ní vyvěšený fotky jak byl se starou na dovolený, to asi může bejt lidem, který přišly čerpat informace uplně jedno.

    Nebyla tam ani noha a nevim jestli tam chodí moc lidí (krom těch, co tam jedou v tu neděli samozřejmě - to je asi natřískáno). Je to dost zašitý a popravdě jsem to celkem hledal a místňáci na Sázavě a cestou tam kterejch jsem se ptal na cestu vůbec nevěděli o co jde. Ale kolik tam takle zabloudí lidí a obtěžujou, o tom nebudu spekulovat

    Navíc já jsem takovej plachej chlapec a rozhodně jsem se mu domu necpal. Myslim, že jsem se choval dostatečně úctivě, když jsem přišel na kraj toho pozemku na příjezdovou cestu, tak jsem tam čekal až ten chlapík vyjde ven, abych ho slušně pozdravil a podobně (všimnul jsem si ho hned, že se tam mihnul za oknem) a fakt jsem si chtěl jen vyfotit ten barák, ale on celou diskuzi směřoval jenom k tomu, abych vypadnul. Kdybych tam přišel, vyfotil si ten barák a odešel, tak on by ani nestačil najít papuče, ale já slušně počkal (protože by mi bylo blbý mu tam jen tak lézt na pozemek, to zase ctim nějakej soukromej pozemek a podobně), ale on mě prostě jen tak trochu zvláštně vykázal.

    Tím bych asi ukončil tadytu mou anabázi. Vim, že na to asi může mít každej svůj názor a nechci se s nikym přít, ale prostě mi to přijde jako že je v tý celý věci spousta aspektů, kvůli kterejm by člověk přirozeně čekal větší otevřenost
    BOREC
    BOREC --- ---
    DYSTOPIK: rozumim, ale vem si ze mu tam treba takhle chodi kazdej den nekdo.. porad vysvetlovat ze navstevni dny jsou v nedeli, na to konto slyset veci typu: ale my sme najeli tolik km a nebo nemohl byste nas tam pustit atd. no to by me po case asi taky sralo.

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    to že jsem psal MYKO že je mimo nebylo z mojí strany zrovna přiměřený, spíš trochu buranský a onlouvám se za to. jen jsem zrovna neměl čas odůvodnit proč nesouhlasim s tim co psal..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BOREC: uplně v pohodě. když chci vidět divadlo jako stavbu zvenku, tak nemam problém tam jít třeba dopoledne když nehrajou..
    BOREC
    BOREC --- ---
    JADR: imho treba proto ze tomu venoval celej zivot a nainvestoval do toho furu penez a energie ?
    jak vime na co ty penize pouziva - treba je pouzije na charity akce typu stavba jednoduchejch earthshipu jako po tsunami v asii.

    DYSTOPIK: nevim kdo je mimo, ale myko to urcite nebude.
    to ze tam jsou navstevni hodiny ma asi svuj duvod. treba chce makat na vnitrku nebo si odpocinout, proste si vyhradili pro lidi nedele, co je na tom divneho. ?
    ty chodis do kina nebo divadla kdyz ma zavreno ? tlouct na dvere ? :) asi by se s tebou taky nikdo nebavil.

    tohle je fakt zvlastni, misto respektu akorat reci jak od malyho decka sorry.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MYKO: naopak prave v dobe krize se ukaze, ze penize nejsou v kmenove usporadane spolecnosti vubec potreba ;)
    LURA
    LURA --- ---
    Včera jsem byla na ForArchu a tohle mě hodně zaujalo: http://www.opido.cz
    Jsou to oba (ten pán i jeho žena) hrozně příjemní lidi.
    MENURAK
    MENURAK --- ---
    POKORA A SLUŠNOST, začínám u sebe!
    JADR
    JADR --- ---
    EIFI_MESER: no já nemluvil o českých stránkách, ty jsem snad ani neviděl. ani ne konkrétně o situaci v čr, ty plány a diy návody by mohli být na oficiálních us stránkách třeba místo záložky STORE. na světě bude spoustu míst kde by si to lidi rádi třeba postavili.
    EIFI_MESER
    EIFI_MESER --- ---
    JADR: NO ohledně toho, proč nejsou plány na internetu a tak,možná bude proto, že v ČR je stále zákaz výstavby těchto domů, bež přímé kontroly Reynoldse, sám o tom mluvil v tv, že v tomhle jsou zdejší úřady nekompromisní a nechtěj ustoupit,a že on sám nemá čas sem jezdit několikrát do roka a stavět kdykoli si to někdo bude přát.Což mohu potvrdit, vemte si že oficiálně se nesměj stavět a kolaudovat ani jurty, musej se schovávat pod dřevostavby. Pravdou je, že fakt že vybíraj vstupný poměrně chápu vzhledem k celkové výši ceny za stavbu, nějak ji zaplatit musej a proč by to měli hradit všichni ti nadšenci,který ji vlastníma rukama stavěli, musí tam bejt někdo a vysvětlovat co a jak- to taky stojí peníze,ten člověk taky musí bejt zaplacenej. Jediný, co uznávám že je dost nemilé a ice to focení zevnitř, opravdu to je to důležité...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    DYSTOPIK: Rozumím, ale podle mého soudu by každé takové centrum mělo ukazovat všechny fáze, i finální, takže mít hotový dům a pak vedle nějakou prohlídkovou trasu, kde by bylo demonstrace jednotlivých technik a postupů + něco v interiéru například.

    (A jen připomínám, že tady akorát prezentuje svoje představy a domněnky o tom, proč to tam mají tak, jak mají. Neříkám, že bych to dělal stejně, akorát pro to mám místy dílčí pochopení, ale důsledně jsem o tom neuvažoval, ono to jaksi ani dost dobře nejde, na tomto konkrétním baráku jsem nepracoval, neznám to místo, nevím nic o podmínkách jeho vzniku atdp. a to jsou všechno důležité faktory.)
    LURA
    LURA --- ---
    Jak jsem dostala, tak předávám - tohle nám říkal ten týpek. A že proto tu vodu do jezírka museli přivézt cisternou a že proto taky se tam nesmí už nic stavět. Jak je to přesně ošetřené nevím, ale celá ta parcela je zemědělská půda a žádná stavba na ní registrovaná není.
    TURF
    TURF --- ---
    YBUKO: potencial tam je obrovskej v mnoha smerech :)
    TURF
    TURF --- ---
    LURA: vystavba byla vedena jako stavebni dilna, jejimz vedlejsim produktem je dum. se zakonama se tam trochu cachruje - pokud se nepletu, tak je pozemek vedenej jako zemedelska puda. myslim si, ze je to jeden z hlavnich duvodu soucasny 'opatrnosti' se zverejnovanim informaci.
    jak je to s vodou nevim, ale nemyslim si, ze by tam nebyla, kdyz o 50 metru dal stoji dalsi dum ;)
    ps: margarita je manzelka toho chlapka ve spodkach
    LURA
    LURA --- ---
    YBUKO: Prý potíže nedělali. Naopak by tam nepovolili žádnou jinou stavbu, protože tam není žádná voda. Díky tomu, že toto používá vodu dešťovou, tak to povolili, a je to prý vedeno jako experimentální stavba.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: s timhle nějak nedokážu souhlasit. Podle mě je mnohem zajímavější ta stavba jako taková, ať už v jakýkoliv fázi, než čekat až to bude hotový a doufat, že si Margarita po víkendu doma uklidil. Jestli to má bejt vzdělávací centrum, tak to nejlepší pro lidi, který tam chtěji čerpat informace za účelem stavby, je právě v průběhu stavby.

    Taky vzhledem k vývoji by se dalo čekat (jestli tady řikáte, že tam teď maji o nedělích "žně"), že tam časem bude jezdit míň lidí a stane se z toho vážně jenom soběstačný bydlení.

    Když píšeš o filmu architekt odpadu, tak kdyby v něm nafilmovali hotový domy a pak by tam jejich obyvatelé říkali, že tady se válej na kanapi a tady maj koupelnu, tak by se mnoho lidí o žádnym Reynoldsovi ani nedozvěděli - právě ta stavba je ta zajímavá část toho cyklu. Pak z toho bude prostě bydlení z čumendem. Nebo nevim, možná tam aspoň budou prodávat nějaký knížky a brožurky
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SPIPI: Tohle samozřejmě chápu a nepochybuji o tom, že dlouhodobě to zájem je, ale ono by taky osvětové centrum mělo asi nějako vypadat. Si představím, že když tam dojede bus plný natěšenců na alternativce a první, co uvidí, bude míchačka se zatvrdlou maltou, tak si půlka z nich řekne, no potěš koště.

    Vem si například Zaježku, to je taky místo, které láká mnoho lidí, a také má svá pravidla, "přívaly" lidí se tam volně rozptýlí. Nadto, kdo tam dojede, tam většinou alespoň den setrvá a přiloží ruku k dílu, ale většinou je to i déle, zatímco se jezdí zvědavci lovit snímky a zážitky. Chápu, vidět The Garbage Warrior, tak chcou spatřit jeho přistání u nás na vlastní oči...

    Takže ještě jednou. Dělat osvětové centrum na plný úvazek v momentě, kdy je na baráku fúra práce a kdy je hotov tak maximálně z půle je z logiky věci nonsens.

    Nikdo samozřejmě nikomu z vás nebrání uspořádat jiné, konečně pořádné stavění Zeměnky, třeba i bez Reynoldse, kde by bylo vše košer a jak má být. Což berte jen jako zpola ironickou poznámku. Vůbec by mi nevadilo, kdybyste ji někdo vzal zcela vážně a za svou. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam