• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAWEARTHSHIP - recyklované domy ^*^ energeticky soběstačné a ekologicky harmonické stavby
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JAZZZ: btw. jestli je tu nejakej architekt, ktereho problematika doopravdy inteligentnich budov zajima, tak to muzem dat dohromady :) mam uz docela presnou predstavu o konstrukci a materialech, ale ja to absolvoval na FELu, takze v archicadu moc nekreslim a spis resim technicky vybaveni. byla by z toho pekna diplomka a navic by jako jedna z mala hned nasla uplatneni.

    je potreba si uvedomit par veci : inteligentni budova musi byt predevsim energeticky efektivni a nezavisla co se tyce vody, potravin a zpracovani odpadu. musi to byt komunitni budova, protoze hospodarska zvirata na dovolenou nehrajou, ale lidi jo a predevsim - jedna nekradouci rodina se na eko-dum nikdy nezmuze, ale 4 rodiny to zvladnou bez vetsiho financniho vypeti - tady vidim nevyhodu earthshipu. a nakonec - stavba musi byt modularni, aby mohly postupne pribyvat vejminky a terasy nebo kulnicky. zatim si to predstavuju jako centralni spolecnou pentagonovitou mistnost s hlavnim vchodem a 4mi lodemi, ktere rodinam poskytnou skoukromi a mezi nimi budou natazene skleniky, aby nebylo treba steny jednotlivych lodi tolik izolovat.

    jakoze urcite nechci panu Reynoldsovi upirat zasluhy, ale myslim si, ze to pro nase podnebni a socialni podminky zvladnem jeste o neco lepe ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ja uz se ani neobtezuju snazit se informace ziskavat "legalne". je to neco mezi new-age povidanim a skriptama oboru inteligentni budovy .. Kabele se ten clovek snad jmenoval?
    https://rapidshare.com/#!download|884p6|387025968|Earthship__Vol.1_How_to_build_your_own.pdf|142577|0|0
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JADR: ale to víš, že ty knížky na ofic webu má ;)
    Sustainable Green Buildings - Earthship Books - earthship.com
    http://earthship.com/Books.html?view=category&virtuemart_category_id=10
    JADR
    JADR --- ---
    EIFI_MESER: díky to je milé ,klidně to sem pastni. myslím že by se mr. reynolds nezlobil... spíš mi bylo divné proč už to nemají na svém oficiálním webu. třeba by se mohl víc zajímat o zasazení projektu v chudších státech 3 světa apod... ale to si asi moc idealizuju.
    EIFI_MESER
    EIFI_MESER --- ---
    JADR: no kdybys je opravdu chtěl, tak se stáhnout na internetu dají, mám všechny 3 knihy,...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    To jsou mi tady emoce kolem prohlidek a vstupneho ... My mame ve Zlíně ale uplne prvni domy kryte zemi v republice (asi), a taky jsou tam prohlídky, a taky za peníze... a ty domy jsou strasne drahe (pres 4mil) a celkem skarede dle meho vkusu. http://www.zelenebydleni.eu/exkurze-jizni-chlum.html posudte sami :)
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    ps.. info se vztahuje na ten workshop v roznove pod radhostem .. 5az7.10
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    prosim vas , pripadne yajemce na workshop prirodnich staveb,
    svou ucast potvrdte na telefonnim cisle uvedenem na flyeru. idealne do stredy..
    zmenilo se malinko o par km misto a internetovy kontakt je nefunkcni ..
    dik moc.. tesim se na vas RD
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Nechci je chytat za slovo, nebo podobně, ale přijde mi zvláštní, že maji prohlídky "v rámci fundraisingu" za péťo.
    Myslel jsem, že fundraising funguje jako donátorství nějaký (neziskový) služby, a ne jako zpoplatnění tý služby, jako takový.

    Jasně že musej zaplatit spoustu věcí spojenejch se stavbou, materiály a podobně, ale každej dům něco stojí ne? Taky platim za nájem.
    Navíc ten jejich je energicky soběstačnej, takže neplatěj za teplo, vodu a elektřinu. Myslim, že z těch peněz co jim tam lidi přinesou v neděli si ten chlápek může celej tejden válet šunky na kanapi.

    Já tomuhle projektu gratuluju. Určitě tam prožijou krásnej důchod a budou s Margaritou na sluníčku popíjet margaritu, jen doufám, že se to nějak odrazí i na těch lidech, který si tam přijdou vážně pro radu a že ta hodina a půl bude stačit pro to, aby podle toho člověk postavil barák.

    (nemluví ze mě závist, jen si z toho dělám prdel)
    TURF
    TURF --- ---
    mimochodem z newsletteru nove podminky pro:

    Návštěvy Zeměnky
    Komentovaná prohlídka je možná v rámci fundraisingu pouze ve skupinách do pěti osob za 500 Kč a po předchozí písemné domluvě na adrese margarita@zemelod.cz. Prohlídka trvá zhruba hodinu a půl.

    Prohlídky pro skupiny můžeme nabídnout i anglicky, německy a španělsky jako fundraising za 50 €.

    Vstup na pozemek je možný pouze s naším vědomím.

    Fotografování a vstup se psy nejsou povoleny.
    BOREC
    BOREC --- ---
    ale pravda je ze uplne vyhazovat te nemusel, asi mel halt blbej nenavstevni den.
    BOREC
    BOREC --- ---
    DYSTOPIK: jasny rozumim, mame proste jinej nazor - i na to ocekavani - to co ocekavas ty nebo ja nemusi rezonovat s tim co tvori nekdo jiny, protoze pokud nejsi primej ucastnik stavby tak je to uplne irelevantni... :)
    taky koncim a doufam ze na ty omitce az to bude mit hotovy, bude mit fotky z prubehu stavby / nejakou pekne vazanou knizku - aby si to mohl kazdej v klidu omrknout.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BOREC: nechce se mi psát furt to samý dokola, ale v kostce když chceš bejt člen organizace, která si dává za cíl ne to, bydlet v supr baráku, ale učit lidi jak se to dělá, měl by zrovna v týhle době, kdy ta stavba probíhá, to pokud možno otevřít veřejnosti, protože to je právě ten čas, kdy máš co po technický stránce ukázat. Až bude mít nádhernou aerodynamickou omítku a na ní vyvěšený fotky jak byl se starou na dovolený, to asi může bejt lidem, který přišly čerpat informace uplně jedno.

    Nebyla tam ani noha a nevim jestli tam chodí moc lidí (krom těch, co tam jedou v tu neděli samozřejmě - to je asi natřískáno). Je to dost zašitý a popravdě jsem to celkem hledal a místňáci na Sázavě a cestou tam kterejch jsem se ptal na cestu vůbec nevěděli o co jde. Ale kolik tam takle zabloudí lidí a obtěžujou, o tom nebudu spekulovat

    Navíc já jsem takovej plachej chlapec a rozhodně jsem se mu domu necpal. Myslim, že jsem se choval dostatečně úctivě, když jsem přišel na kraj toho pozemku na příjezdovou cestu, tak jsem tam čekal až ten chlapík vyjde ven, abych ho slušně pozdravil a podobně (všimnul jsem si ho hned, že se tam mihnul za oknem) a fakt jsem si chtěl jen vyfotit ten barák, ale on celou diskuzi směřoval jenom k tomu, abych vypadnul. Kdybych tam přišel, vyfotil si ten barák a odešel, tak on by ani nestačil najít papuče, ale já slušně počkal (protože by mi bylo blbý mu tam jen tak lézt na pozemek, to zase ctim nějakej soukromej pozemek a podobně), ale on mě prostě jen tak trochu zvláštně vykázal.

    Tím bych asi ukončil tadytu mou anabázi. Vim, že na to asi může mít každej svůj názor a nechci se s nikym přít, ale prostě mi to přijde jako že je v tý celý věci spousta aspektů, kvůli kterejm by člověk přirozeně čekal větší otevřenost
    BOREC
    BOREC --- ---
    DYSTOPIK: rozumim, ale vem si ze mu tam treba takhle chodi kazdej den nekdo.. porad vysvetlovat ze navstevni dny jsou v nedeli, na to konto slyset veci typu: ale my sme najeli tolik km a nebo nemohl byste nas tam pustit atd. no to by me po case asi taky sralo.

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    to že jsem psal MYKO že je mimo nebylo z mojí strany zrovna přiměřený, spíš trochu buranský a onlouvám se za to. jen jsem zrovna neměl čas odůvodnit proč nesouhlasim s tim co psal..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BOREC: uplně v pohodě. když chci vidět divadlo jako stavbu zvenku, tak nemam problém tam jít třeba dopoledne když nehrajou..
    BOREC
    BOREC --- ---
    JADR: imho treba proto ze tomu venoval celej zivot a nainvestoval do toho furu penez a energie ?
    jak vime na co ty penize pouziva - treba je pouzije na charity akce typu stavba jednoduchejch earthshipu jako po tsunami v asii.

    DYSTOPIK: nevim kdo je mimo, ale myko to urcite nebude.
    to ze tam jsou navstevni hodiny ma asi svuj duvod. treba chce makat na vnitrku nebo si odpocinout, proste si vyhradili pro lidi nedele, co je na tom divneho. ?
    ty chodis do kina nebo divadla kdyz ma zavreno ? tlouct na dvere ? :) asi by se s tebou taky nikdo nebavil.

    tohle je fakt zvlastni, misto respektu akorat reci jak od malyho decka sorry.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MYKO: naopak prave v dobe krize se ukaze, ze penize nejsou v kmenove usporadane spolecnosti vubec potreba ;)
    LURA
    LURA --- ---
    Včera jsem byla na ForArchu a tohle mě hodně zaujalo: http://www.opido.cz
    Jsou to oba (ten pán i jeho žena) hrozně příjemní lidi.
    MENURAK
    MENURAK --- ---
    POKORA A SLUŠNOST, začínám u sebe!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam