• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORINTINEW AGE
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    MORPHLER: Tak nějak to vnímám taky.. další škatulka, kterou nepotřebujeme.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DANKLAR: Ja NA rad nemam, nemam pocit ze by mi jako nesouroda synteza mohla nejak pomoci. imho je to akorat skatulka.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    neni nic jednodusiho nez si vse overit. vse je ted zrychleny pred 2012, spiritualni vyvoj jedincu, spolecnosti. tvoreni reality atd.
    takze si tvoreni myslenkama muzete lehce overit nebo spis uvedomit. uvedomit si muzete ze celej zivot jste si vytvorili, vybrali sami svejma myslenkam. overit si muzete nejakym pokusem jak to funguje, koncetrujte se na neco co si chcete pritahnout, zhmotnit do reality. Zaklad je ze na to myslis, pak to muzes dal podporovat, zesilovat tim ze to reknes nebo napises. tak aby to zaznamenali i jiny lidi, tim na to bude myslet vic lidi a efekt bude silnejsi. nedilnou soucasti procesu a stejne dulezitou je vira. to cemu verite se zhmotni. to muze bejt docela boj, protoze mame naprogramovany ruzny víry, casto i dost nevhodny. ty je potreba prehodnotit, pripadne uplne vymazat. kdyz necemu neverite uplne, pochybujete tak tak bude vypadat i ta vysledna tvorba, bude nedokonala.
    a posledni jsou emoce to jsou takovej motor k ty tvorbe, dodavaji tomu energii. vasen. tvori laska i strach, ale laska je to cim chceme tvorit, to co tvorime strachem slouzi jen k vyuce, to nas uci ze neco nemame dostatecne radi.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: tak kdyz se ti nelibi 108, tak treba 109.. sem se zatimco tu ze me nesmyslne tahas nesmyslne informace o mych znalostech trochu ucil... nejsi trochu mimo?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    No, nevím, zdá se mi, že na to, abych zkoumal sebe sama, co chci atd. viz např. FORINTI:To co oceňuji na New Age je aspekt obrácení se sama k sobě. Já zkoumám po čem toužím, co mě naplňuji, co chci a potřebuji a podle toho tvořím svůj život. Mám moc zhmotňovat svá přání a potřeby. Realizovat se ve věcech kde cítím svůj talent., tak na to přeci nepotřebuju nějaký NA nebo něco. Myslím, že "pravé New Age" bude to, až lidé odhodí takovéto berličky, zařazování se nějak někam atd. a budou sami sebou...

    Spíš bych byl rád, kdyby mi někdo vysvětlil, v čem spočívá, že máte NA rádi a co vám přináší navíc oproti mně, který taky žije podle svých potřeb atd. jak říká FORINTI.
    FORINTI
    FORINTI --- ---
    zajímavé, poslechněte si (a procvičte AJ:-) LAW OF ATTRACTION
    http://www.youtube.com/watch?v=Mu3j1ztEyKs&feature=related
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: Nenapadám, já, pokud tvrdíš něco o současných metodách, se ptám, kolik jich znáš ? :) Jaké napadání, neschízuješ se trošku ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: ale neboj, koukolika a jeho vysledky znam... presto rikam to co rikam. hele zatim jsi ani nerekl ze se ti me tvrzeni nezda, napadas me a me znalosti a zazemi... jestli si potrebujes dokazat jak si na vysi, klidne ti reknu ze jmeno Koukolik slysim poprve a chodim do 2. tridy na ZS, to se pak se mnou asi nebudes chtit bavit.. a to mi asi roztrha vsechny zily...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    FORINTI: To si myslím, že je právě dost povrchní hodnocení. Navíc existují i tradiční náboženské systémy, které s konceptem jediného Boha vůbec nepracují.
    Jinak nic není zadarmo - pokud chce člověk něco získat, musí i něco obětovat. To je takový obecný zákon o rovnováze. Jakým způsobem tato "výměna" probíhá u stoupence new-age? :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: V čechách máme jednoho neurologa, prof. Mudr. F. Koukolíka, a ten velice dobře popisuje hranice, kterých věda při zkoumání vztahů psyché a nervové soustavy dosáhla. A tak si říkám, jestli vůbec víš o čem mluvíš.
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    vsude se to mele ach jo... jsme tak rozdilni ze jsme az tak stejni...:)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: aneb ja se tu nebudu obhajovat abych s tebou mohl milostive diskutovat.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: nemusi ale zajima. ostatne stejne ti neodpovim. jestli mas jiny nazor, muzes ho presentovat, jestli nesouhlasis s mym vyrokem muzes to rict a muzes ael nemusis rict proc, ale jestli hodlas predem diskvalifikovat nekoho jako diskutera na zaklade tvych kriterii, nehodlam se o diskuzi s tebou nejak dale snazit.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Asi je otázkou na základě čeho ta revolta vůči zavedeným náboženským systémům vzniká. Jestli až na základě důkladného přezkoumání podstaty té dané věci a nebo na základě povrchního hodnocení typu - "křesťané jsou divní, protože uctívají nějakého dědka na mraku a a pořád jen moralizují". ;-)
    GOG23
    GOG23 --- ---
    MONKOK: dej mi konkretni priklad nekoho kdo to vyuziva v praxi. o konspiracni teorie nemam zajem dik :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: O co mi jde Tě nemusí zajímat. Mě by zajímalo, jak mám takový výrok brát, jestli vážně, nebo jestli to vychází z neinformované hlavy a pak se tím nemusím zabývat.
    108 je korálků na mále, co tím chceš říct ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: to chces jako cilso, nebo ti jde o to me ponizit, nebo co takovou otazkou vlastne sledujes?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: A kolik metod a zájmových oborů znáš ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    GOG23: jo to jsem postrehl ze jejich argument je jiny.. ostatne ten muj je zatim stejne neprokazatelny. Osobne si myslim ze mysl je soucasnymi vedeckymi metodami nezkoumatelna, jestli nahodou neni uplne mimo moznosti vedy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam