SELLIGAN: na tom severu je pitomy, ze je skoro vsechno oploceny. to je pak cloveku blby prelyzt plot. ale kazdy sveho stesti strujcem, zejo .o) ja jsem pred tremi roky spal na zacatku skoro jen venku, na konci pak, jiz ponekud linej, skoro jen v albercich. ted spim jen v albercich. jsem linej a preci jen je dosti jaro a velmi brzo tma
z alberku na caminu frances velmi nedoporucuju larasoanu, to je 5km po zubiri. hroznej alberk. jinak jsem dokazal tak nejak vydejchat vsechny ostatni, mnohe z nich jsou dokonce velmi krasny a i velmi vybaveny. ale z hlediska samotnyho spani je to spis utrpeni ten alberk, zlaty spani venku, kde nevrzou postele, steny, schody, nikdo tam nechrape, nemuvi ze spani, neni tam hroznej smrad a hrozny vedro a furt vselijaky spankovy vsudyruch.
UNREALONE: jestli chces jit v breznu, tak to pravdepodobne narvany nebude. to se tyka kvetna, cervna a pak klasicky turisticky cervenec, srpen. jinak jsem se dnes bavil s jednim panem, ktery jde camino z le puy, coz je nekde v masivu central ve francii a byl s cestou velmi spokojen, ze pry lesy, hory, potoky, cesty, skoro zadna civilizace a znaceni v pohode. ale buhvi, co pocasi a alberky a tak podobne, to by sis musel zjistit vic. ja jsem sel kdysi camino primitivo a tam nebyl skoro nikdo ani uprostred leta a camini infrastruktura byla na vyborne urovni. a jsou i dalsi camina. taky bych chtel dodat k tem 30ti dnum, o kterych jsem psal, ze ja jsem asi den za polovinou camina frances a jdu to uz dvacet jedna dnu a z tech jsem jen jeden den uplne vynechal a jeden den jsem sel asi jen devet kilometru. tak tech 30 dnu je takovy rychlostni maximum, ze clovek jde kazdy den a fakt jde tech 25 km. rezervy jsou treba a jsou velmi vhodne .o)
jsem dvanact km pred leonem, na obloze se po nejakych deseti dnech objevil alespon jeden mrak a toto camino mi zitra konci.. je mi z toho smutno ,o)