TRAMEK: Aha, dobrý. A všude jsi vnímal jako že už lidí moc, jo? No já jsem třeba to del Norte jel v protisměru a ještě k tomu na kole, takže jsem byl de facto furt sám a poutníky jsem potkával hlavně na nějakých pointech jako u kostelů nebo v albergue a podobně, tak mi to tak nepřipadlo a Primitivo jsem šel pěšky a třeba přes Hospitales nebo kolem přehrady de Salime i další úseky jsem šel zcela sám, tam mi to přišlo úplně v pohodě, na to, že to bylo uprostřed sezóny. A na Muxíu a Finisterre už přece taky zdaleka nejdou davy, ne?
No a Português a Češi - to je úplně jasné, u nás to je vyhlášená a oblíbená trasa, já jsem potkal našince dvakrát - v Santiagu v albergue matku s dcerou (dokonce krajanky z Ostravy) a podruhé manželský pár právě v Portugalsku. Když jsem jim řekl že jsem přijel na kole z domova, hned se se mnou chtěli fotit :-D
Však ta oblíbenost je zřejmá i zde v auditku, že holky..? ;)
Ty Pyreneje Ti závidím, letos nepojedu nikam, budu doma sedět (respektive v práci a na baráku) ale snad se někdy v příštích letech, až přišetřím, ještě i na to camino vrátim...