• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    fajn, dalsi napoveda
    1)cesko-anglicky slovnik
    2)fyzika
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    hmm rekneme, ze to je jen z tehle napoved neuhodnutelny, takze pridam rovnou jeste dalsi.

Prvni obrazek hadanou osobu popisuje
    Druhy obrazek a cislo navedou na osobu stejneho prijmeni
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    tak ja dam, at to tu neumira:
    1)
    2)
    a)
    b) 1936

napovedy pripraveny, tak se toho nebojte. a hadame osobu, tezko si predstavit, ze by ji nekdo z vas neznal
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    PANDA_JE_MRTVA je naka mrtva...nechcete nekdo zadat?nebo mam ja? nebo jeste cekame?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak to bylo asi moc jednoduché: bylo to JABLKO a PANDA_JE_MRTVA je první a dává.

Vysvětlení:
    1) Had v ráji dává jablko
    2) Datum narození Steve Jobse, zakladatele Applu
    3) Na podzim jablka zrají a barví se.

Byl jsem připraven dát nápovědy, ale nebylo třeba (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tady je ten čtvrtek a jméno po bohu Jupiterov/Thorovi: http://en.wikipedia.org/wiki/Thursday
    NELDE
    NELDE --- ---
    Hádanka: hádáme věc
    1) Had
    2) 24021955
    3) podzim
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: Neeee, ty se neomlouvej, dyt rikam ze to tvoje bylo tezke, ale naprosto vporadku :)

btw: Neslysel, nikdy mne nenapadlo se o to zajimat :) Ale to je prave duvod proc tohle hraju, abych se neco noveho dozvedel :)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    TUILE: Jo vida :) Chytra holka :)

JAZDA: pekny :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Fakt se omlouvám, domníval jsem se, že to je běžná znalost. Nicméně základní problém všech hádanek a kvízů je, jak to udělat "mezi", aby to nebylo moc těžké nebo moc jednoduché. Proto rád dávám nápovědy, kdy zejména ta poslední je opravdu hodně napovídající.
    Ad dny v týdnu - to jsi nikdy neslyšel neviděl srovnání 7 dnů v týdnu, 7 římských/germánských bohů a nebeských těles, 7 kovů? Nikdy ti nepřišlo divné, proč je v tolika jazycích neděle slunečním dnem? Nepamatuji si to celé
    Neděle - sunday - slunce - zlato
    Pondělí - monday, lunedi - měsíc - stříbro
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    pardon...kostka kost U stk + a
    TUILE
    TUILE --- ---
    LOBOTECH: kostka bych tipla
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    JAZDA: Co bylo řešením? Kočka? :)
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    koukam hyperjednoduchy, co taky v praci clovek vymysli, zejo. omlouvam se a predavam potupne nejrychlejsimu coz byl NELDE
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    ok, trochu jednoduche, trochu prihlouple, ale coz, treba to ty hlavinky zamota
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: No bez napoved to uhadnout jde, akorad zalezi na tom, jak moc asociaci dotycny v hadance pouzije. Cim vic, tim vic pak vetsinou musi napovidat. Casto pomuze pri zadani rict "Hadame jedno ceske slovo" ci tak neco a hned se hada lip, ale neni nutny hadanku nejak tridit. Dosud to tu fungovalo docela dobre a sem tam nejakej spek sme halt nerozlouskli. Me Neldeho hadanka prisla tezka i po vyreseni, protoze by mne z toho ctvrtek nikdy nenapad, jenze nekomu kdo se zajima o stromy, mytologii atp to zas mohlo pripadnout smesne jednoduchy, proto neremcam. Remcam jen u Leon, protoze jeji pristup se mi vylozene nelibi.
    PANDA_JE_MRTVA
    PANDA_JE_MRTVA --- ---
    NELDE: tak proc to nenapsat rovnou k tomu? hadanka by mela davat smysl a mela by jit uhodnout uz z prvniho zadani bez napoved, ne? (bez slova prvocislo v hadance od L_CH bych chtel videt cloveka, co to z toho vylusti) z thora me napadalo kladivo, z dubu drevo a cerna & zluta me navedlo na vosu... ale tak ja jsem vcelku natvrdlej clovek, proto mi to prislo zbytecne komplikovany:) tezko popsat myslenkovy pochody kazdyho cloveka. navic by to klidne mohl byt i ten zminovanej rumcajs, jelikoz to k nemu navadi vic nez k vaskovi ctvrtkovi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PANDA_JE_MRTVA: Omlouvám se, ale proto tam byly ty nápovědy, a bylo jich hodně. Když už napíši Thor, Donner a Jupiter, tak se to na ten čtvrtek už odkazuje, ne? Ono je někdy těžké najít nápovědu, která ještě napoví a při tom neodhalí moc.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Bod ma JAZDA: odpovedi je slepice
    šle + píce bez diakritiky
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Mimochodom, dost casto sa mi pri v tomto klube uverejnenych hadaniek stavalo, ze som pri hadani rozmyslala uplne inym smerom ako znelo konecne riesenie. Uz to tu niekedy padlo, ze uzitocne v tej chvili je davat tipy do posty, aby sa nasledne hinty dokazali prisposobit hadajucim. A zatialco pri tomto type hadaniek ("asociacne") hadajucich usmernia, mohlo sa stat, ze pri mojej "prostej" (= jednoznacnej, kde zadanie smeruje k jedinej odpovedi; nie jednoduchej) tie hinty skor zmiatli. Mozno by nebolo odveci uviest hadanku aj s kategoriou, typom ulohy, pre ulahcenie orientacie (pretoze viem, ze v tych asociaciach velmi dobra nie som, je potrebne mat podobne zazemie na podobne myslenie s autorom). Napr. hadanka od Pandy by bola v kategorii "logicka" (ciselny rad), hadanka od Lobotecha zas asi "krypto" (zasifrovany text v obrazku). Pardon, ak som prilis OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam