• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERONIKEFretka
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    VERCA_ZABA: Určitě...ale bude to chvíli trvat. Speedy je po kastraci týden, neustále tahá svojí vlastní matku a snaží se ji znásilnit. Značkuje vesele dál a smrdí o sto šest. Ale myslím že tak maximálně do měsíce by to mělo přestat.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jj, fretky samy o sobě až tak nesmrdí, smrdí stejně jako smrdí pes nebo kočka nebo ryby.. já dneska dávala fretáka na kastraci, tak jsem zvědavá, jestli trochu ten jeho pubertální smrádek a značkování všeho a všude ustane:)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    ARZA: Zápach je podle mě hlavně vizitkou majitele. Když se o fretku řádně staráš (čistíš klec a pereš pelechy) tak není skoro cítit. Byla jsem u kamarádky, která má jednu a cítit vůbec nebyla. Já mám čtyři, cítit trochu jsou, ale když vyčistím klec a vyperu pelíšky tak nesmrdí. Kožíšek má svůj pach a puší mi maximálně jednou měsíčně a jde to lehce vyhnat větráním. A já už si na jejich kožíškový aroma zvykla takže mi to nevadí =o)
    SARICEK
    SARICEK --- ---
    aha tak dokonce od roku 2002, omlouvám se za blud...
    SARICEK
    SARICEK --- ---
    Odstranění pachových žláz u fretek je opravdu zakázáno, tuším už od roku 2004. Když neberu v úvahu, že tím fretku prakticky zmrzačíš (zničíš jí obranný reflex), je odstranění žlázek zbytečné. Pach má fretka tak jako tak - pach tělíčka. Co se týká používání pachových žlázek, náš freťák je používá opravdu jen zřídka - většinou venku, když se něčeho lekne, doma si občas "uprdne" při vyprazdňování. Nevidim v tom vůbec problém, prostě vyvětrám a pelech vyperu. Pokud máš obavy ze smrádku, doporučuju se dohodnout s nějakým chovatelem z okolí a trošku si to u něj doma očuchat, at víš, do čeho jdeš. Prevencí před smradem je samozřejmě hygiena - každý den vyčistit bobky ze záchodu, jednou týdně vyměnit pelíšky a omýt klec/ volieru.
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    s pachovýma žlázkama se to má tak, že se odstarňovat nesmí tudíž máš na vybranou dvě varianty a) překousnout to(oni po kastraci skoro vůbec nesmrdí, když si nepušnou)nebo b) si jí nepořizovat..
    BLADERAIN
    BLADERAIN --- ---
    ARZA: tento zákrok je protizákonný od roku 2002. Je tuším považován za týrání zvířat. Hlavně jde o to, že je to proti jejich přirozenosti.
    Já třeba problém u svých dvou holčiček nemám. Jasně, když je něco MOC vyleká tak puší a stejně tak když je teď jedna v říji, tak sem tak "upustí", ale pořizovali jsme si je s tím, že to jsou fretky a že tohle může nastat.
    Kdyby mi to vadilo, tak si je nepořídím :o)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Jak je to s odstraňováním pachových žláz u fretek?
    Četla jsem že už se to nesmí dělat, ale od víc lidí co fretk mají jsem slyšela že s tím zápachem je to pak docela problém...
    SARICEK
    SARICEK --- ---
    Pokouším se poslat fotku našeho prduchy, snad to vyjde... Puberťák už to zrovna neni, v srpnu mu budou už tři roky. Taky to s ním bylo strašný, furt nás jen chtěl někam odtáhnout a držel zuby a zuby a pak taky drápy. Ale vyplatí se vydržet, ted je zlatej :-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak a je to tu, jelikož mi kamarádka odřekla hlídání, sháním opět hlídání pro freťáka pubertálního od 18. března do 23. března. Kdyby, prosím, byl někdo ochotnej, ozvěte se do pošty.. Odměna jistá:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    _PINKY: no, to sme na tom asi stejně, mýmu ted bude 10 měsíců, jediný, co ho ted zajímá je, jak mi co nejvíc pokousat ruce a jak prožít co nejvíc orgasmů za den.. a právě taky ještě fretku neviděl.. doma sem ho seznamovala jenom se psama a s kočkama.. jinak jsem z řep.. tak dyžtak pošta:)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    VERCA_ZABA:...no ja mam ted doma pubertaka, nehraje si s nikym jinym nez se mnou a to jeste zpusobem, kterej se mi hrube nelibi, pac mam pak rozdrasany cely ruce a nohy:)...ale jeste jsem ho nezkousela s jinou fretuli kamosit, tak nevim, co to udela...ty jsi odkud?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    *psi
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    _PINKY: já se klidně hlásím:) tomu mýmu furt chybí psy, takže to pak odnáším já:D
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    ...ahoj, nemate nekdo fretaka, ktery by potreboval partaka na hrani? Nemuzu toho svyho tchore utahat:)...Praha only...
    QUASNA
    QUASNA --- ---
    Ahoj, mám fretku, která je stará 6,5 let. Bohužel onemocněla Hyperadrenokorticismus, tzn. že, se jí udělal nádor v nadledvinkové tkáni. Samozřejmě, že nádory by se daly odstranit chirurgicky, ale u tak staré fretky je to riziko.
    Další možnost léčby je lék LUCRIN. Celé balení tohoto léku je na 3 roky.
    Chtěla jsem se zeptat, zda by nebylo možné od někoho koupit třeba půlku tohoto léku, kdo svoji fretku léčil Lucrinem. Nechci mé fretce umělě prodlužovat život, ale ulevit od bolesti. Děkuji předem za Vaše odpovědi.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak musím se pochlubit.. včera jak sme byli v lese, tak tam asi hodinu lítal za psama a pak mi sám od sebe vylezl za krk, půlku těla si schoval do mikiny a půlku do kapuci a usnul! poprvý v životě na mě usnul:D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANCKSUNAMUN: no, tak já si to myslím, aspon mám dobrej pocit.. samozřejmě, že on si to nemyslí.. nebo takhle, on to ví, ale dělá, že to neví.. maximálně to projeví, když jdeme na veterinu, tak to se lísá..
    ANCKSUNAMUN
    ANCKSUNAMUN --- ---
    VERCA_ZABA - jsi si jistá, že jsi panička? Já měla za to, že MY jsme jejich zvířátka. Vlastně oni jsou páníčci... my jsme jen baviči, donášeči jídla, měniči podestýlek a oběti šikany :-D

    VLADUSKA - nejlépe alespoň 2 dny. Pořád za prckem chodit, ukazovat mu záchůdek atd.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    určitě si dovču vem.. ono hlavně jak si ji přitáhneš domů, tak je to pro ni šok, najednou je bez mámy, bez sourozenců.. mně třeba Ignor dva dny plakal.. a to jakože fakt plakal, všechno trhal.. pak byl dva dny neuvěřitelně zlej, to se třeba do mě zakousl a snažil se mi to maso vyrvat.. ale pak pochopil, že asi když sem s ním pořád, že už to tak bude a pak už mě bral jako svoji hračku.. a po dvou tejdnech i jako svoji paničku..
    VLADUSKA
    VLADUSKA --- ---
    ANCKSUNAMUN: Teeeda, to je věcí, co jsem ještě nevěděla!! Říkala jsem si, že kdybych si ji pořizovala, asi bych si měla vzít dovču pár dní, abych jí pomohla se seznámit s prostředím, ne? Četla jsem, ře první dny, který vložim do péče fretky, jsou rozhodující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam