• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    SIN
    SIN --- ---
    Já jsem viděl v lekárně i rozbalený, že sis moh nabrat třeba 3 čokoládový, ještě ty karamelový ujdou. :)

    Tahle strava (malý nutridrinky a velký 1l) + ještě třeba bílkoviny v prášku (http://www.lekarna.cz/protifar-1x225gm-prasek-pro-roztok/) se používá hlavně když je ten zánět aktivní, aby se střevo nenamáhalo. Když teda nesotaneš rovnou kapačky.

    Jinak prý pro správný zažívání zdravýho střeva jsou důležitý vlákniny a i třeba luštěniny, který provedou se střevem asi to samý jako takovej ten válcovej kartáč na sklenice - vyčistí a namasírujou (prokrví?). :) Což je pro zanícený a krvácející střevo krajně nevhodný a nebezpečný.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    POOKA: Za těch 170 bych snad do toho i šel.. Jinak je to když by člověk nejed klasický jídlo, uleví se těm vnitřnostem a vylepší se a nebo ještě více zlenivý a poté co si zase člověk dá jídlo je to ještě horší?
    Jelikož se slyšel názor, že je lepší když se střevo namáhá..
    POOKA
    POOKA --- ---
    PAJOVA: co ja vim, tak mliko se nedoporucuje v akutni fazi, protoze muze byt naruseny vstrebavani laktozy, ale jinak se vysazuje jen, kdyz se objevi zahlenena stolice... ja jsem s nim nastesti nikdy problemy nemel.


    RUTHAN: to baleni 5+1 se da sehnat do 250,- kdyz ma clovek znamy v lekarne, tak i za 170,- ... a to uz je slusna cena za jidlo na den:)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Jsou i nutridrinky bez mlíka, teda aspoň podle nápisu na balení..
    5-7 denně, jeden stával 4pětky.. to jsou 2-3kila denně za jídlo, to dám vpodstatě i teď..
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    mliko sem mela taky zakazany, kdyz z tebe jde hlen, neni zorvna dobry jist neco, co zahlenuje organismus. (ja teda mlecny vyrobky vubec moc nejit, pac trpim anginama a tam mliko taky spis prihorsuje)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POOKA: fakt? to je celkem zajimavy, protoze mlecne vyrobky mi zakazali vzdy jako prvni. Dostavali jsme rohlik, pul presnidavky a banan
    POOKA
    POOKA --- ---
    SIN: me drzeli v nemocnici tri tydny jen na kapackach a jogurtech, a sem tam bramborovy kasi, rohlik byl dort, ale nutridrink by v tu chvili byla bozka mana:)

    RUTHAN: na baleni pisou, ze 5-7 nutridrinku pokryje denni davku zivin.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nutridrink je jak pít lepilo, ale jestli je v tom všechno člověku stačí ke štěstí a pak už jen stačí polikat nějaký tabletky,tak bych by to bylo ideální.. Kolik by jich stačilo denně?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    jinak nutridrinky jsou super. Jen jsem se kdysi naucila zit na jednom-dvou denne,coz bylo malo
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POOKA: no ma to byt sono celeho bricha... Ale nikdy jsem kvuli sonu nemusela drzet takovyhle diety, tak jsem zvedava co z toho vznikne
    SIN
    SIN --- ---
    POOKA: No upřímně řečeno já bych na tom bejt nemoh - když jsem to jed ty 4 tejdny tak to bylo v nemocnici a měl jsem k tomu ještě takovej velkej bez chuti. Po tý delší době máš pak pocit, že rohlík je dort ;)
    POOKA
    POOKA --- ---
    PAJOVA: a co to je za vysetreni, smim-li se zeptat?
    SIN: jj, nutridrinky rulez:) kdyby nebyly tak drahy, tak nevidim problem zit na nich celej zivot:)))
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: napadá mě co už si asi všechno zkusila: krůtí, kuřecí šunka, rybí file napřírodno, vejce na všechny způsoby, řýže i když ta je prý zbytková, nějaký vodový polívčičky - vývar, lehce kořeněný?, potom třeba bramoborový placky se myslim zadělávaj ale s moukou..., škubánky?

    A myslim,že Nutridrinky co prodávaj v lekárnách jsou bez mlíka a maj různý chutě (čokoláda, karamel, tropický ovoce), takže na tom by sis mohla spravit chuť - náladu. Já jsem na nich vydržel jednou 4 tejdny ;):)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POOKA: no ja ted nesmim pecivo, cokoliv, kde je mleko,. perlive napoje, maso jine nez bile, ovoce a zeleninu... Nastesti jen do patecniho vecera, ale i tak trpim:-D
    POOKA
    POOKA --- ---
    PAJOVA: ja jsem resil stejny problem, nakonec se mi osvedcily jogurty, tvaroh, syry, testoviny, knedliky, pecivo a maso vseho druhu... nakonec toho neni tak malo, jen ty vitaminy holt je treba doplnovat pilulkama.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    hmm, tak ja nevim teda.. Asi do vysetreni bude hladovka
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Kečup je hnus, to je samý E a sádlo nabarvený na červeno, navíc dle bývalého kolegy výživového veganského fanatika, rajčta uhlovany a prey si dát tak jedno, ale víc ne.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    help nemate nekdo zkusenosti s nenadymavou a bezezbytkovou dietou? ja fakt nevim co jist, ze suchych brambor a vareneho kurete je mi blbe jen to vidim... Tak me napada, kecup nebo rajsky protlak se taky nesmi? Ze bych aspon jedla spagety
    POOKA
    POOKA --- ---
    SIN: naprosty souhlas, jako bys psal o me.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: moc hezky napsany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam