_IV_: Pentasu jsem nemela, mela jsem Salofalk, take dlouho klidova faze. V tehotenstvi obecne tyhle problemy ustupuji, nemoc zustava v remisi - tak to bylo u me, po vsechny tri tehotenstvi (ten jsem na samem konci tretiho). Vse naprosto v poradku. Take me obcas trapila zacpa, coz je opacny problem 'normalniho' stavu.
Po druhem tehotenstvi, asi rok po porodu, jsem najednou (vlastne den ze dne) zacala mit problemy, krvava stolice, atd. Zavolala jsem doktorovi, vlastne hned druhy den me udelali vysetreni (a bylo to narychlo, takze bez plne pripravy), nicmene se ukazala nejaka loziska. Jeste jsem kojila, takze jsem zacala brat akorat cipky s tim, ze kojeni ukoncim a prejdu na Salofalk tablety. Ovsem problemy velmi rychle zmizely, stacily asi mesic ty cipky a kdyz dite bylo odstaveno, vse bylo uz ok. Diky velmi vcasnemu podchyceni se to vyresilo temi cipky, tablety jsem brat nezacala s tim, ze kdyz cokoliv se objevi, zavolat, prijit... Dale vse v pohode a za dalsich cca 7-8 mesicu jsem otehotnela potreti a opet vse v naprostem poradku.
Tolik me zkusenosti.
Preju ti take klidny a bezproblemovy prubeh!
Jo a zacpa se v tehotenstvi bohuzel vyskytuje casto, bez souvislosti s K., jednu dobu jsem pouzivala i krem na hemeroidy. :-( (Nelekni se, kdybys mela pri tehle problemech i stopy krve z cerstvych ranek v tesnem okoli konecniku. Neprijemne, ale ten krem pomahal.)