• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    Máte jednu z těchto nemocí vy nebo někdo ve vašem okolí? Změnilo vám to život? A pokud ano, tak jak moc? Podělte se o zkušenosti, informace. A pokud si chcete postežovat, tak také neváhejte. Netoleruji zde pouze jedinou věc a to jakékoliv navážení se do lidí.

    užitečné odkazy:
    http://www.crohn.cz/
    http://www.cgs-cls.cz/cps/rde/xchg/cgscls/xsl/index_21159.html
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_choroba
    rozbalit záhlaví
    SIN
    SIN --- ---
    ABAYO: Vybral bych si tady: http://www.crohn.cz/informace-o-lecbe/ibd-centra/ibd-centra-v-cr/ Osobně pak Vojenskou nemocnici nebo ISCARE. Vojenská je asi lepší co se týče komplexní péče interna i chirurgie v jednom baráku.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    Ahoj,

    můžete mi prosím poradit nějakého dobrého gastroenterologa v Praze? Přijme mě i bez doporučení od praktického lékaře? Poslední rok mám občas střevní problémy a poslední dva dny už je to fakt "heavy". co jsem si tak četla o UC, tak to docela odpovídá :/ doufám, že se to teda nepotvrdí, ale už bych to asi měla začít nějak řešit...
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    PAJOVA: Ahoj, konopí i přes vapík v kombinaci s kodeinem, který je silně tlumící je docela dost spavá záležitost....
    SIN
    SIN --- ---
    Spustili jsme nový web http://www.crohn.cz . Budu rád, když mi napíšete názor nebo i když se tam jen podíváte a bude vám to k užitku. Díky. :)
    SIN
    SIN --- ---
    Ahoj dneska tu mám dva spamíky :) Snad mi odpustíte:
    https://www.facebook.com/events/481223878615917/ Seminář pozítří 2. 5. s právníkem o nároku na invalidním důchodu, lázeňskou péči... odpovědi na dotazy. atd. Bude zvukový záznam přednášky...

    Druhá akce bude 25. 5. Světový den IBD https://www.facebook.com/photo.php?fbid=513216432047546&set=a.513216425380880.1073741825.311012428934615&type=1 a event: https://www.facebook.com/events/317787258350113/
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    pls nemate nekdo zkusenost s uzivanim vapniku s kodeinem? Dneska mi to doktorka predepsala, zitra mi to umichaji v lekarne a musim priznat, ze jsem z toho dost rozpacita. Obecne jakmile je na lecich napsana moznost unavy jako vedlejsiho ucinku, tak jsem uplne tuha (spim i po zodacu). Takze se toho kodeinu dost bojim, preci jen potrebuju fungovat:(
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    RESOLUT: mne treba pres zimu syrova strava dost vadi. Zeleninu muzu vicemene jen varenou nebo dusenou.. Crohn je strasne individualni, takze si kamarad proste musi najit to ,co mu nebude vadit
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    7FLAMES: To by mne taky zajímalo. Když vidím jak kamarád trpí, hledám co by mu pomohlo.. Před několika léty jsem sám jel syrovou stravu a vím, že jsem na několka místech zahlédl i vyléčení Crohna, Lupusu atd.. Ale nemůžu nic najít a především by to asi nejlépe chtělo najít přímo ty vyléčené osoby.. Už kvůli důvěryhodnosti..
    NOSIGNAL
    NOSIGNAL --- ---
    SIN: děkuji za odkaz, vypadá to na erythemu
    SIN
    SIN --- ---
    NOSIGNAL: Míval jsem po Pentase na předloktích fleky jako když se popálíš od kopřiv. Kožní projevy ke Crohnovi: http://www.crohn.cz/colitiscrohn/product.asp?productID=303&detailSubCatCode=126
    NOSIGNAL
    NOSIGNAL --- ---
    Netvoří se vám taky různé vyrážky po těle? Už to mám po druhé, naposled to samo zmizelo, je to na končetinách, jsou to červené fleky. Možná to nemá spojitost s CN, ale za tu dobu co ho mám, tak většina mích zdravotních komplikací s Crohnem spojitost měla.

    Ještě se mi začaly tvořit modřiny, ale v nadměrném množství a bezdůvodně, to se nikdy nedělo.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    _IV_: Pentasu jsem nemela, mela jsem Salofalk, take dlouho klidova faze. V tehotenstvi obecne tyhle problemy ustupuji, nemoc zustava v remisi - tak to bylo u me, po vsechny tri tehotenstvi (ten jsem na samem konci tretiho). Vse naprosto v poradku. Take me obcas trapila zacpa, coz je opacny problem 'normalniho' stavu.
    Po druhem tehotenstvi, asi rok po porodu, jsem najednou (vlastne den ze dne) zacala mit problemy, krvava stolice, atd. Zavolala jsem doktorovi, vlastne hned druhy den me udelali vysetreni (a bylo to narychlo, takze bez plne pripravy), nicmene se ukazala nejaka loziska. Jeste jsem kojila, takze jsem zacala brat akorat cipky s tim, ze kojeni ukoncim a prejdu na Salofalk tablety. Ovsem problemy velmi rychle zmizely, stacily asi mesic ty cipky a kdyz dite bylo odstaveno, vse bylo uz ok. Diky velmi vcasnemu podchyceni se to vyresilo temi cipky, tablety jsem brat nezacala s tim, ze kdyz cokoliv se objevi, zavolat, prijit... Dale vse v pohode a za dalsich cca 7-8 mesicu jsem otehotnela potreti a opet vse v naprostem poradku.

    Tolik me zkusenosti.

    Preju ti take klidny a bezproblemovy prubeh!

    Jo a zacpa se v tehotenstvi bohuzel vyskytuje casto, bez souvislosti s K., jednu dobu jsem pouzivala i krem na hemeroidy. :-( (Nelekni se, kdybys mela pri tehle problemech i stopy krve z cerstvych ranek v tesnem okoli konecniku. Neprijemne, ale ten krem pomahal.)
    _IV_
    _IV_ --- ---
    nějaký info k těhotenství s crohnem? lékař mi před cca půl rokem vysadil Pentasu (tu jedinou jsem brala 1-0-1) a už více jak tři roky jsem byla v klidový fázi bez jakýchkoliv komplikací. ale teď jak jsem otěhotněla, tak mám pocit, že se mi to vrací. navíc mě trápí zácpa a řekla bych, že to tomu nepřispívá.. takže za jakékoliv info nebo radu budu ráda :) díky moc
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Zkoušel jste někdo přejít alespoň částečně na syrovou stravu?
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    WANTED: Crohn's End | Indiegogo
    http://www.indiegogo.com/wce
    SIN
    SIN --- ---
    Zdravím, crohn.cz má nové fórum http://crohn.aerohosting.net/forum/, zatím v zahřívacím kole (ale prohlížet můžete a po registraci i přispívat) a před lepším rozdělením a roztříděním témat. Odstranili jsme všechny otravné spamy. Na dalším vylepšování se pracuje. :)
    POOKA
    POOKA --- ---
    SIN: super, moc diky za info, predam
    SIN
    SIN --- ---
    POOKA: Tak jsem dostal info, že se má maminka obrátit mailem na sdružení pacientů IBD, konkrétně na: obcanske.sdruzeni@crohn.cz
    Pošlou jí info - kontakty na doktory, i případně seženou další maminky s dětmi s Crohnem. Prý se Crohn v poslední době objevuje u malých dětí stále časteji.
    SIN
    SIN --- ---
    Připravuje se redesign webu crohn.cz, se kterým pomáhám. Plánujeme větší propojení s fórem a jeho vylepšení, poradnu s lékaři, samozřejmě informace o onemocněních a léčbě. Probíhají a budou probíhat různé semináře a akce. Také bude více odkazů na informační zdroje ve světě a lidi v sociálních sítích (FB stránka už existuje: https://www.facebook.com/pages/Pacienti-IBD-Crohn-kolitida/311012428934615).

    Chtěli bychom větší zapojení pacientů a zároveň upozornit na tyhle nemoci veřejnost, aby byly brány na vědomí stejně jako v zahraničí.

    Zatím je to v začátcích, takže to bude ještě chvilku trvat, ale snaha je. Protože to dělají lidé, kteří se s Crohnem nebo UC potýkají nebo potýkali, tak cílem je, aby to bylo místo, kde bude vidět, že je možný najít znalou pomoc a že v nemoci nikdo není tak úplně sám. Takové zázemí vybudované z "vlastních řad", právě proto, že víme jaké to je.

    Takže pokud máte nějaké návrhy, nápady odkazy na weby v zahraničí, zkušenosti, budu rád, když se mnou podělíte buď tady nebo do pošty. Předem díky.
    SIN
    SIN --- ---
    POOKA: Začal jsem pomáhat občanskému sdružení pacienti IBD co provozují www.crohn.cz tak se zeptám, jestli nemají nějaké info nebo jim můžete napsat sami. Určitě pomohou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam