• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    Tak já už bydlím skoro rok, konstrukce je sadros - 5cm predstena +50mm vaty, parobrzda KVH konstrukce 160mm +160mm Vaty- OSB a Stomix fasada 100mm. Zaveseny vsech tesich predmetu jsem resil vydrevou mezi profily sadrose a vlastne jen na kuchyn a kotel. Pokud zavru dvere tak mezi pokojeme nic neslysim. Pokud neskacu v patre tak je to taky ok. S detma to bude asi horsi :) Vytapeni je podlahovka rehau + poter. Nevyhodu bych videl v prehrivani v lete ale zase bych rekl ze je to oknama mam celkem velky rozmery. Topim pouze el. kotlem podlahova plocha je 205m a za rok mame protopeno cca 20tis.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    ZOM664: OSB zvenku ideální nebude, z toho důvodu, že by se směrem ven měla zvyšovat vzduchová i "vodní" propustnost ---> 150mm izolace asi minimem bude, záleží ale, kolika cm (a čím) konstrukci stěny člověk doplní ještě zevnitř a zvenčí, je pravda, že "nové - ekologické" materíály jsou dražší než ten polystyren, kterej tam nebude úplně správně ,)
    je dobré, když tyto materiály (zvenčí a zevnitř) mají dobrou tepelnou akumulaci, pomáhají držet teplo uvnitř domu a z vnější strany pomáhají oddálit prohřátí konstrukce v letním období ---> ideální řešení se ale patrně ještě vytříbí, jsou to defacto novinky žeano....
    ZOM664
    ZOM664 --- ---
    GECKO: Obecně vzato osbčko samozřejmě udrží jen tam těch vrutů musíš nacpat mraky, mě držej doma horní skříńky tři hmoždiny ve zdi. osobně když jsem kreslil prováděčky na skelety tak jsem počítal se vším trochu těžším a dělalala se na to příprava. Izolaci jen 150 snad už nikdo nedává těch 200 bych bral jako minimum, nosná stěna ve skeletu by měla být alespoň 140 to znamená , že bys tam měl nasekaných spoustu tepelných mostů. Co se týká osbčka z venku dle mého názoru je to hrubá chyba , které se jen trochu napraví parozábranou používá se u levných systému kde nevěřím , že firmy provedou parozábranu tak precizně že by se pára nedostala do vnitř.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MATTES: Jo jeste.. ten vrut je v ty OSB pomerne natesno, takze (dokud ho nevyndas) ty parobrzdu nijak zvlast neporusuje.... IMHo to neni problem.
    GECKO
    GECKO --- ---
    AQUALOCO: Trvale jeste nebydlime, ted jsme tam stravili par dni na silvestra se znamejma... zatim pocity dobry. Vytopit to, aby byly teply i steny chvili trva, rekneme ze tak treti den to uz bylo OK. S tou podlahou nevidim problem, ale samozrejme s podlahovkou by byla teplejsi (z principu). Dreveny strop pri beznym pouzivani neni z hlukovyho hlediska velky problem, s haldou malych deti se to ale projevi, kdyz vriskaja dupou, je to samozrejme slyset vsude... Bezny hovbor primo pode mnou ale problem nebyl kdyz jsem nahore dal spat malou a primo pod ni jsme mluvili tak nebyl problem a to mame obyvak otevreny do patra a vicemene hned nad nama byly dvere do loznice...


    T_MAX:
    MATTES: Sadros sam o sobe neudrzi nic, ale na tom OSB skrinky podle me udrzi (kdyz to bude aspon 18mm)... sak tak jsem to psal. Co se tyce difusne otevrenych systemu. No IMHO jsou lepsi a lepe odolne proti nespravnemu provedeni, v zasade konstrukcne jednodussi. Proc se nestavi vyhradne... tezko rict, castecne podle me neinformovanost a castecne je to zpusobeno jistym konstrukcnim limitem co se tyce materialu na exterierovou stranu. Dneska se drevostavby bezne stavi tak, ze je drevena kosntrukce vyplnena vatou o celkove sile cca 15 - 20 cm, zvenku OSB a na tom nalepenej EPS s beznou sterkovanou fasadou. Tak ale difusne otevrena konstrukce udelat nejde, takze se musi bud delat zavesena provetravana fasada (ktera vykjde draz), nebo pouzit nejakou vhodnou difusne otevrenou desku a na to difusne otevrenou sterku a to je taky drazsi...
    MATTES
    MATTES --- ---
    taky pri tom zavesovani veci na zed je asi poterba dat si pozor na poruseni parozabrany popr. osb desky která působí v dif. otevrenych systemech jako parozabrana... resi se to nejak?

    ony ty uzavrene systemy s parozabranou budou levnejsi...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    GECKO: Skříňky od kuchyně OSB udrží, ne? (když je to vlastně sendvič se sádrošem, kterej sám o sobě má taky určitě nějakou nosnost ..)

    Co se těch otevřenejch systémů týče, tak podle všeho jsou asi nejlepší - proč podle něj teda nestaví všichni?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Ahoj chtěla jsem se optat, jaké máte zkušenosti s podlahovým vytápěním. Jaké jste zvolili, jestli jste spokojeni, atd
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    GECKO: chtěl jsem se zeptat, už jste se zabydleli? zajímaly by mě Vaše pocity z nevytápěné podlahy nad terénem, a samozřejmě všechny další zkušenosti a vjemy z chování stavby...

    kdyby náhadou.., dík!
    GECKO
    GECKO --- ---
    ZOM664: Vsechno cos uvedl je resitelny vhodnou konstrukci. Ono i toho sadrose tam je par tun, takze neco naakumuluje (a cihlovzduchy stejne akumulujou v prvnich par centimetrech). Kdyz se ale treba pouzije Stramit, stropy jsou priznane tramove a podobne, tak to neni zase takova traga s akumulaci. A jestli je akumulace dobra ci spatna je na nekonecnou diskusi. Osobne si myslim, ze urcita akumulace neni na skodu, ale neni treba nijak zvlast moc.

    Co se tyce kotveni do sten.. zase.. pokud je pod sadrosem OSB deska neni moc co resit. Pokud s enepouzije sadros ale Stramit, zase celkem neni porblem, na to se pri vhodny kotve da zavesit docela dost.

    IMHO je nevyhodou drevostavby nutnost zvolit vhodny konstrukcni system a u nekterych jsou urcite technologicke prvky VELMI zavisle na preciznim provedeni. Pokud je konstrukce difusne uzavrena s paroteskou a polysem zvenci, provedeni parotesky je velmi zasadni na dalsi poruchy stavby. Ale to jde resit pouzitim difusne otevrene konstrukce a uzitim materialu, kterym urcita vlhkost nevadi (drevovlakno, konopi, ovci vlna....)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    ZOM664: Nedovedu si představit nic tak těžkýho, co by člověk měl kotvit do zdi, aby to nevydrželo osbčko .. ?

    Snad leda kotel, nebo boiler?
    ZOM664
    ZOM664 --- ---
    Obecně nevýhoda dřevostavby je mizerná akumulace, to se dá vykompenzovat potěrem na podlahách, zděným jádrem popřípadě kachlákama. Další nevýhoda je , že rozvržení v bytě by mělo být dáno do předu cokoliv těžšího kotvit do zdi bez přípravy už při stavbě je problém tohle částečně taky řeší zděný jádro popřípadě přesný plány podle , kterých je to přesně uděláno.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal na pár věcí ohledně dřevostaveb (sendvičovejch, nikoliv srubů) ..

    Všude se píše o výhodách, ale jaký jsou reálnýn evýhody oproti zděný klasice?

    Pokud by tu byl někdo, kdo v takový dřevostavbě bydlí - jak se vám bydlí? Co je lepší a co je horší?


    Díky moc.

    (O dřevostavby jsem se začal zajímat nedávno, takže trochu plavu v terminologii a hlavně v těch systémech, tak se dopředu omlouvám :)
    ZOM664
    ZOM664 --- ---
    Mě to přijde jako vrchol nevkusu velký střešní okna, velký prosklený plochy a taška která je na střeše na tenhle typ stavby prostě nepatří exisstují i moderní sruby u kterých by mi to pasovalo víc , ale proti dyšputátu žádný gusto.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    EXX: jako stavba mi to příjde pěkny, ale závisí to na lokaci, ted sem viděl srub zasazenej mezi zástavbu v satelitu....ekl:( ...joooo takhle v rusky tajze bych si to uměl představit..
    EXX
    EXX --- ---
    EXX
    EXX --- ---
    EXX
    EXX --- ---
    a ještě jednu .. jinak tam kde to stojí se to podle mě vyloženě nehodí, hned za srubama jsou paneláky, vedle srubů silnice a přes silnici hotel a benzinka .. působí to dost kýčově, nicméně je to obrovská stavba

    EXX
    EXX --- ---
    GECKO: stojej dva vedle sebe, kanadský sruby. U Tábora. Jsou naprosto monstrozni. Uvnitř toho co jsem dělal je showroom a kancly :-) (prodávaj konopnou izolaci, podlahové krytiny , krby atd - zkrátka vybavení srubů) . Peněz na svitidla nebylo nějak extra moc, volil jsem tedy průmyslová svítidla, přišlo mi to k tomu dřevu lepší než hledat cokoli co by se tam jakoby hodilo (nehledě na to že např. dřevěná svítidla by nikdo nezaplatil). Nakonec si myslim že to až tak zle nevypadá (a hlavně je to funkční, splňuje normy na osvětlení pracovišť)

    GECKO
    GECKO --- ---
    EXX: Jestli TOHLE stoji v CR, tak to je hotovy peklo.... svetlo vidim na fotkach jen jedno... (teda plus dva cikansky lustry na ty posledni fotce...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam