• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    ZOM664
    ZOM664 --- ---
    SALAMIN: Mrkni sem mají tam celkem zajímavé povídání. Zachránit to podle mě jde jen nevím jestli za to nedáš víc jak za výměnu.

    Cultural-Service - Likvidace dřevokazného hmyzu
    http://cultural-service.cz/likvidace-hmyzu
    GECKO
    GECKO --- ---
    SALAMIN: Chalupa se jisrte zachranit da, ale tenhle tram (nosny tram podstavky?) bezpochyby nikoliv... ten lze pouze vymenit a asi nebude sam...
    SALAMIN
    SALAMIN --- ---
    Zdravím, chtěl bych se s vámi podělit o drobný problém. Byl jsem nedávno na chalupě mé přítelkyně. Chalupa je 200 let stará roubenka, která je poslední 4 roky neudržovaná. Když jsem viděl prožrané nosné sloupy od tesaříků s velkými trhlinami, dost mě jímala hrůza. Myslíte, že se to dá ještě nějak zachránit? Opálit to, nebo to pořádně napustit nějakým Bochemitem nebo tak? Díky moc za jakýkoli názor


    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    FURRYK: Je to rize přírodní, a podle mne tam nikdy nebude přesušenej vzduch jako v bytovce, udržuje se tam stále příjemné mikroklima díky tomu že omítka bere a dává vlhkost. Prostě pecka dávám palec nahoru!
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    FILOMENA: si počkej na ten váš! ;)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    AQUALOCO: a vo ten mrďas, jak pises, mi prave slo :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AQUALOCO: To dává smysl, díky!
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    T_MAX: vono záleží jak tlustou omítku člověk dělá, při větších vrstvách (řek bych 4 a víc centimetrů) bude potřeba proarmovat i tu svrchnější vrstvu. Jinak dáváme kolem 2 centimetrů, podle toho, jak se zvlnil rákos ;) funkci perlinky tudíž u nás plní právě ten rákos..
    FILOMENA: jo, ze začátku se člověk nestačí divit, ale postupně si zvykne
    FURRYK: už jsem to nakous níž, mě se hlavně líbí, že ten materiál naesmrdí, ani když je tam vlhko, vysychající místnosti jsou fajn. Na netu toho najdeš hafo, stejně jde jen o to čemu člověk věří, o zkušenostech při bydlení se rád podělim později.

    po 1-2 dnech (jak kde) dnes bylo možné hladit jádrovou omítku, zaoblovat špalety apod. a Uganda to jako je, mrďas solidní, ale řek bych, že hlavně kvůli ne zcela vhodný mašině, jak sem psal včera..

    FURRYK
    FURRYK --- ---
    AQUALOCO: v čem je výhoda hliněných omítek? Nemám s nimi žádnou zkušenost, tak se ptám.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AQUALOCO: Co jsem byl přítomen různejm stavbám a právě hliněnejm omítkám, tak tam všichni dávali jutovou perlinku, proto se ptám ..
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    AQUALOCO: ušetři ženušku těchto obrazů. mě se z toho též dělá trochu na nic :))
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    AQUALOCO: dobrá Uganda:)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    T_MAX: kvůli akumulaci tepla a par, vypraskat by to mělo, navrch přijde hl. barvenej štuk ař to vytvrdne a uschne, držet by to měl klasicky rákos a konopná řezanka v omítkový směsi

    materiál se jeví solidně lepivě, tak doufám, že to aspoň přibližně půjde podle představ..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AQUALOCO: Proč nepoužíváš perlinku? Nebude to praskat?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    kdyby se náhodou někomu zachtělo hliněných omítek, tak je to bordel jako u těch normálních, má to i svá specifika, například člověku nesmrdí... :)

    zatím máme našpricováno a pokračujeme na jádrové omítce. bohužel pokud někdo budete chtít omítat strojně, dopředu domlouvejte omítačku buď s dodavatelem, jinak firmy jako Weber, Hasit a spol už tyto omítky mají také v porfoliu a při použití hl. směsí již nakoupených u "konkurence" se na vás vyserou, ikdyž pro vás omítá člověk, kterej jim dělal léta odběry v řádech stotisíců či mega... ne všechny omítačky jsou taky pro hl. omítky vhodné (jako např. G4 - odborníci vědí..), omítáme narychlo půjčenou mašinou, hůř drží stálost konzistence atd., trochu pakárna... ale hlavně to zakrývání!!!
    no ale, špric tam byl asi za hodinu!

    podklad


    test venku


    špric


    schnutí špricu


    jádrová omítka


    jádrová omítka před srovnáním
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    GHANTA: jj opalovaní je jedna z metod, jak sem psal postrašení ohněm, mam touhle metodou udělanou čast podlahy pudy nad poválem
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    Je také důležité zmínit, že pro brouky je mnohem snazší napadnout dřevo nečisté - rozumněj neohoblované, chlupaté, každí skulinka kudy mohou vlézt pod povrch dřeva, jim přichází velice vhod. Provedl bych pár zkoušek na ten albumin s vápnem, který bych zkusil navrch přetřít fermeží. Slyšel jsem, že se také dřevo opalovalo, popř. natíralo sazemi, či dehtem, nebo něco na ten způsob, ale to mě přijde už moc. Toto vše je jen prevence. Když dojde na věc, nepomůže nic víc než chemický roztok, plyn, nebo radiace.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    GHANTA: jj to je zhruba doba stavby domu, jinak koukal sem že část stropů ( podlahy pudy) byla předělávana, starší puvodní část je právě napoštěna volskou krví, novější ...cca roky 1909-10 je tkzv. postrašena ohněm, a je ve vyrazně horším stavu než ta starší..
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    jo a ještě jedna věc. albumin obsažený v krvi, se sráží a tvrdne - vytváří ochranný film, na slunci...
    GHANTA
    GHANTA --- ---
    pánové ! volská krev je doba před stopadesáti lety. Míchalo se s žlučí, vápnem, hlínou. A rozhodně bych nevěřil tomu, že to bude mít vliv na dřevokazný hmyz...možná ze začátku. Stejný efekt jako lignofix mít rozhodně nebude...Nic jiného kromě volské krve se snad ani nepoužívalo. Na podezdívky baráků na moravě přidávali bylinky do modrých nátěrů, ktere odpuzovaly hmyz (komár, moucha). Pak už jenom taky vlastně moč indické krávy :-) Jestli vyloženě nechceš chemii, tak si nařeď lněnou ferměž a pořádně nech penetrovat do dřeva...80kč litr...ředí se terpentýnem, nebo benzínem....
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    GECKO: tak ještě jednou, psal sem že hledám něco na bazi volske krve, nevrdil sem že je to lepší než lignofix a pro uplnost bude se to nanašet na opracovane a nenapadene dřevo, jen se snažim užít něco s co nejmenším chemickým dopadem,thats all.
    GECKO
    GECKO --- ---
    RAMJAH: A ses s jistej, ze ta volska krev ma stejny efekt jako Lignofix a spol? Teda ze hubi skudce, brouky atd, brani jim se do dreva pustit a zaroven to chreni pred houbama? Ja moc ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam