• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    GECKO:no jasně tak to ovlivňujou desítky ruznejch parametrů, to je na delší debatu...
    GECKO
    GECKO --- ---
    HONANEK69: No sak taky zadna zima nebyla :)
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    Ve vzduchový čerpadlech žádná topná patrona neni:). Jasně že při -15klesá učinost ale kolik takových dní je. Minimalni spotřeba byla zmiňována v kontextu s vysušováním. Při topení má moje jednoka minimální příkon 200W při výkonu 4000W maximální příkon potom 890W při stejném výkonu. Mám také instalováno TČ vzduch-voda 10kW kde je online sledování spotřeby na všech fázích. Při zimě 2013/14 nesepla ani jednou topná patrona.
    GECKO
    GECKO --- ---
    HONANEK69: Tak jasne.. vetsina vzduchovych TC topi i pri takovychto okolnich teplotach... proste proto, ze je v nich normalni odporova topna patrona a chova se jako primotop :)
    HONANEK69: ano, lepsi regulaci dosahne mizsi spotreby, ale to neznamena, ze je spotreba minimalni...
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    TRAMIN: tak tim je to jasné.
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    HONANEK69: ...invertor má zásadní vliv na spotřebu zařízení.
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    GECKO: invertor není 4cestný ventil, invetor řídí otáčky kompresu v závisloti na teplotách. O klimtatizace (TČ) o kterém já se bavím je topení možné do -15st. Sám s tím vytápím takže vím o čem mluvím. Při odvhlčování se interiér neochlazuje.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    s energii je ta potiz. majitel odmita nechat pustenou elektrinu... a ted navic hledame nekoho na nove podlahy a pripadne vymeneni par kulatin ve zdi. nejake rady?
    GECKO
    GECKO --- ---
    HONANEK69: what? myslim, ze to je slusna slatanina.... klima je proste tepelne cerpadlo, stejne jako treba lednicka.... invertorova znamena, ze umi prohodit, resp obratit smer cerpani a tedy v interieru misto chlazeni topit (a chladit tedy jiz studeny exterier). se spotrebou to nema nic spolecneho a minimalni nebude jiz z podstaty veci. o tom, ze by to vyborne topilo, zejmena tedy v okamziku, kdy je topit potreba, tedy kdyz je venku pod nulou lze take uspesne pochybovat.

    dotaz smeruje k omezeni vlhkosti a na to postacuje vymena vzduchu, mela-li byt zavisla na energii, je prosty ventilator efektivnejsi, jednodussi, mensi a levnejsi
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    TRAMIN: invertorovou klimatizaci s fuknci dry a cistickou vzduchu, ovladanou pres internet. Je to inverotrové zařízení tedy minimální spotřeba... pokud se to tedy slucuje s predstavou o interieru atd atd, ale jinak to funguje skvěle a výborně topí.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    TRAMIN: pokud to máte dřevěné, tak udělat díru do zdi by nemusel být problém. Já mám 50cm kamenné zdi, tam to bude o něco horší :)

    TRAMIN: nedávno jsem koukal, že soused, co má také kamennou chalupu, tam má asi právě ten solarventi panel. Pokud ho tam potkám, zeptám se ho na zkušenosti.
    Už mám několik stovek plechovek, tak během léta postavím.

    PSYKO: jde víceméně jen o výměnu vzduchu a odvlhčování, u kamenné stavby vůbec nevadí, že to bude topit právě v létě :)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    TRAMIN: ok, takhle je to pochopitelne
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PSYKO: jde mi o to, ze jsme proste dostali od rodicu chatu a nas zivotni styl se opravdu neslucuje s jezdenim v patek po praci za Prahu. Delame obcas i soboty nebo jezdime pryc. a tenhle barak je trochu nad nase casove moznosti, nejezdi tam nikdo nikdy krome sekani travy a velmi obcasneho prespani ze soboty na nedeli trikrat do roka. Na druhou stranu diky tomu "makam furt pryč" nemusime premyslet nad nejlevnejsim resenim a chata se nemuze prodat.
    Tedy hledam reseni, aby tam byl alespon nekdy, kdykoliv, trochu...pohyb vzduchu a jakože větrání a tepleji kvůli vlhku a plísním. Takže když tam někdo přijede po třech měsících, tak tam bude moct vydržet bez toho klasického zatuchlého vzduchu. Je mi celkem jedno, ze to pojede jeden den v týdnu. Jen hledám někoho, kdo má alespon částečnou zkušenost (klidně i s DIY variantou)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    PSYKO: imho to je obecny problem fotovoltaiky i fototermiky a resi to to, ze ti to snizi naklady alespon behem toho co slunce sviti a nebo muzes v praipade fototermiky teplo akumulovat do akumulacnich nadrzi, ale to uz samo potrebujes jako medium min. vodu
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    TRAMIN: funguje to jen, kdyz sviti slunce. Ale teplo potrebuju hlavne tehdy, kdy slunce nesviti, nebo sviti malo.. Takze na co to je?
    TABO
    TABO --- ---
    Stavěli ste si tu někdo dřevostavbu svépomocí? Nejlépe dvoupatrovou?
    Jak jste postupovali a hlavně, je to reálné? Preo zkušenějšího truhláře, který se vyzná v technických výkresech?
    DBR
    DBR --- ---
    MRDAC_BEDEN: nedostane, jen zvenku po 5-7 letech budes muset natrit znova
    normalne staci 2-3 natery
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MRDAC_BEDEN: no prave si predstavuju jak vysekavam diru ve stene srubu postaveneho z kulatin pred padesati lety...

    Jinak. Jak byste resili vetrani v chate, ktera se pouziva tak jednou za dva mesice na vikend a jinak musi byt zabezpecena proti castym zlodejum? Takze na oknech okenice, vypnuta elektrina atd
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    TRAMIN: vyvrtat, vyrezat, vysekat?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ZATAMOKO: jak se resi vhaneni toho vzduchu do domu? respektive kde vezmu tu diru ve zdi?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    TRAMIN: ano, ale vzhledem k ceně jsem se rozhod postavit si to DIY z plechovek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam