• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FURYAN: internet je hezké médium :) Občas se nachytám. Ty ne? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: ale to je v pořádku, já to taky vzala jen jako příklad (jestli myslíš onen čaj a počítač). Něco jsi napsala, brala jsi to jako příklad a já ho jen citovala. Já ale psala o něčem trochu jiném. Což jsi asi nějak nezaznamenala. O otevřenosti a otevřenosti, sdílení pocitů atd... to je podle mě třeba důležité a ve vztazích se to liší, opravdu mimo jiné na okolních aspektech.
    Jak ale sama píšeš, jsou pro tebe některé věci sci-fi. A já je asi neumím dost dobře vysvětlit :)

    Nevadí, nechme toho. Zbytečně osobní debata. Hezký večer.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ILLUZE: pokud se budeme bavit o choleře v Oděse, bude otázka na počet gibonů v zoo v Riu též irrelevantní a žádat na ni odpověď jinou nežli "to je irrelevantní" je hloupé.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    To je legracni, ze? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GREATDRAKE: milý Kuči kuči... ;-)
    nešlo o protiargument, ale jednoduchou otázku, na kterou dotyčný nebyl schopen odpovědět
    nehledej za tím něco, co tam prostě není

    HITOMI: teď jsi zbytečně vztahovačná, doteď nikdo tvůj vztah nehodnotil
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: nepovazuji za podstatne napr. do detailu popisovat, co delam, kdyz prijde partner unaven z prace, protoze to neni vzhledem k tematu dulezite. Proto to shrnu nekolika slovy a nepredpokladam, ze by se toho mohl nekdo chytit. Uz si rozumime? nepresne vyjadreni v tom nevidim, ba naopak. presne se vyjadruju ve vecech, ve kterych je to potreba :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: pakliže ta formulace byla záměrně nadlehčená, pak je snad v pořádku, že mě pobavila :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: tak teď teda nevím, co je nepodstatného na tom, na co reaguju. Ale možná tě chápu špatně i proto, že se nepřesně vyjadřuješ. To jen tak mimochodem :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: me se dotyka pouze to, ze z toho vytahujes nepodstatne veci, to nemam v diskuzi rada.
    Ta formulace byla umyslne dost odlehcena a nebyla myslena extra vazne, protoze neslo o dulezitou vec.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: nebylo mým úmyslel se tě dotknout; mě pobavila tvá formulace, nikoli tvůj vztah, o kterém skutečně nevím zhola nic zrovan tak, jako ty o mém - viz. tvé reakce "ja si nedovedu predstavit vztah, kde bych se musela bat o necem mluvit", "ze to bohuzel jinde nefunguje tak pekne jak u nas" - to vyznívá trochu jako předjímání a předpojatost, ale nevím, jestli jsi to tak myslela. Přijde mi, že jsem se tě dotkla, což nebylo mým umyslem.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: opet se chytas nepodstatnych detailu toho, co jsem psala a pak jeste hovoris o necem jinem. Ne, nema to vyznam resit.
    A nerikam, ze je neco jedine a spravne, to absolutne ne. Opet nepochopeni.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ILLUZE: ale kuči kuči... sex a vztahy (partnerské) jsou docela dobře oddělitelné věci.. a něco jako potomstvo je zcela o kateorii jinde.
    Ano, mimopartnerské potomstvo může být produktem příslušného styku.. stejně jako může přejetí autem být produktem mého přebíhání ulice (a v obou případech jsou následky nemilé, a zejména v případě auta nelze nežli postavit se jim čelem).
    Nicméně jako protiargument je to dost nesmyslené.... (vzhledem k mizivému procentu otěhotnění, tím méně neplánovaných, vzhledem k počtu styků)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HITOMI: ne, nenahlížím :)
    Já bych svůj vztah neměnila. Kdepak.

    Můj partner bohužel občas nechodí domů z práce unavený tak, že mu stačí, že mu udělám čaj a sedne si k počítači. Bohužel. Někdy má v práci nápor několikadenní, případně několika týdenní. Za tu dobu prostě musím spoustu věcí řešit sama v sobě, spoustu věcí musím nějak sama rozhodnout, zaujmout k nim nějaký postoj a nevalit na partnera svý problémy. Spoustě lidem by tohle nevyhovovalo. Chápu, že si to vcelku neumíš představit. Nehledě na to, že do toho se nám už "pletou" děti a tak nějak jsou často důležitější věci, než potřeba zašukat si s někým jiným.

    Ona je otevřenost a otevřenost... respektive - spíš ono sdílení veškerých pocitů, jak to asi máte vy, jestli chápu správně. To samozřejmě někdo může potřebovat a může mu to být příjemné. Zvláště pak ženě. Znám takové vztahy, zažila jsem to. Ano, je to příjemné. Ale není to jediný možný fungující a správný typ vztahu.

    Není to o tom "bát se o něčem mluvit". Je to spíš o samostatnosti. (Ne, tím nechci říct, že jsi nesamostatná, ale pochybuji, že Ti můžu vysvětlit zkušenost, kterou nemáš - zatímco já tu tvou mám). Já se nebojím o věcech mluvit. Ale spíš se mnohem častěji rozhoduji, zda má některé věci smysl probírat.

    A ano, všechno tohle je ovlivněno typem vztahu, sociální vrstvou a rozdělením rolí v rodině, příbuzenskými vztahy, dětmi a tak dál, z nichž jedno ovlivňuje druhé.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    A jak vidno, clovek se tu ted uz poradne diskuze nedocka, protoze se tu zacina objevovat velmi casty neduh, a to vytahovani naprosto nepodstatnych detailu v textu, takze se pro dnesni vecer loucim a jdu milemu pripravovat caj :)
    pro me je beztak nanejvys dulezite, ze je se mnou zajedno partner :) pac zdejsi damy o mem vztahu beztak vi prd a z tech utrzku se nic nedozvi, ale na pobaveni jim to zrejme staci a maji dojem, ze znaji vse :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: :-))))))))))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: tak sem to nemyslela, to je jedno. Navazuje to na to, co bylo receno a co ja jsem rekla, takze nic nebudu dovysvetlovavat a doplnovat, predpokladam, ze tu nejsem ve skolce ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale jinak - samozřejmě, proč to partnerovi neříct, že si chci odskočit. Než abych z toho já chudinka byla nervní a protivná, že to v sobě dusím. Ne já, ale ať se s tím smíří můj miláček. Konec konců - když už jsme spolu pár desítek let a vychovali jsme tolik dětí.. :)))) Prostě mu to řeknu a je. Von se s tím nějak rovná ;)

    Nevím sice, jak jsi to přesně myslela, Hitomi, ale tohle samo o sobě je fakt vtipný :-)))
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: jedna z mnoha realnych situaci, co konkretne je na tom vtipneho? Nastineni jedne z mnoha situaci :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    TANAIS: pro me samozrejme ano, ale pro tebe ne. nahlizis ted na tu vec snad jinak, kdyz vis, jak dlouho s nim jsem? .)
    ja si nedovedu predstavit vztah, kde bych se musela bat o necem mluvit. to je pro me naproste scifi :) ale uz si tak nejak zacinam vsimat, ze to bohuzel jinde nefunguje tak pekne jak u nas. A otevrenost komunikace by nemela zaviset na necem, jako je typ vztahu, vydelek atp. Snad jen ta doba. Kdyz je partner utahan z prace, nabidnu mu, ze mu uvarim caj a necham ho u jeho internetu, at si oddechne, to snad da rozum...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    "par nekolik desitek let, deti odrostly, objevi se u jednoho z nich touha po experimentu"

    tohle mě rozesmálo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam