• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."
    DAHL
    DAHL --- ---
    tak všem děkuji za vaše názory.... chci dodat , že se sním nemám v úmyslu rozcházet... jen jsem prostě myslela , že by někdo mohl poradit jak mu nějak jemně říct : měl by jsi se rozvést, ta věčná nejistota už mě nebaví ...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DAHL: nechces se radeji poradne zeptat jeho???nebo mas vztah s ni?!
    DAHL
    DAHL --- ---
    SARAJ: ehm...jestli k tomu mohu něco říct...ta manželka mi sama osobně řekla , že už je to všechno dávno za ní a opravdu už by ho nikdy nechtěla z5...bohužel jsem se ještě nedostala k tomu abych se jí na přímo zeptala proč žádost nepodá ona...ale to přijde...chystám se na to už delší dobu !
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FANAE: Dahl očividně nemá spokojený vztah, protože jinak by neměla potřebu toto řešit. Možná je spokojený její přítel - proč by taky nebyl, má manželku i milenku, pro něj jde o samá pozitiva. To, že s manželkou nežije, nemusí pro něho znamenat definitivní konec. Speciálně muži jsou schopni přijít i po deseti letech s něčím jako "spletl jsem se, udělal jsem chybu, odpusť mi" a tvářit se ublíženě a chtít se vrátit.
    Strach té neoficiální ženy z toho, že jí jednou jen tak odkráčí, naprosto chápu, a vůbec to není strach nepodložený a nereálný. Argumentace "očividným" je směšná, do nikoho nevidíš a to, že chlap někde bydlí, nemusí nic znamenat.
    Je velmi snadné degradovat něčí strach tím, že naznačíš něco o nízkém sebevědomí. Podle mého názoru je zase to, že někdo dobrovolně snáší takovou situaci a nesnaží se ji řešit, znakem toho, že si dost sám sebe neváží - protože kdyby ano, tak by vyžadoval od druhého respekt ke svým citům a obavám. Přiznat se, že druhého neberu jako jistého a že se bojím, že bych ho mohla ztratit, mně nepřijde jako něco zahanbujícího, naopak přiznat se ke strachu vyžaduje odvahu.

    No nic, no. Já jsem pro sebe dospěla už jednou provždy k závěru, že jsou věci, kde o kompromisy nemám zájem. Žít se ženatým, který nepovažuje za nutné se rozvést, je jedna z těch věcí. Ne že bych ho nutila, kdyby šlo o mě, já bych s ním nebyla.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FANAE: Takový zákon u nás skutečně neexistuje.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: status zenaty neni duvod k rozchodu, status diletant je-- to ze se rozvede neznamena,ze si hned vezme milenku,ale ze se konecne trosku pochlapi,zahraje si na toho samecka s koulema a odstrihne manzelku, s maminkou to prece taky zvladl,ne?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: takhle, ja jsem prokazatelne zila s ex min 3 roky ve spolecne domacnosti - nesezdani.. premyslim na jaky urad bych mela jit v pripade jeho umrti, ze mam narok na nase spolecne hrnce... hele nebud naivni - pokud partner nesepise prislusne papiry - spolecne s pravnikem a notarem,tak se muzes jit klouzat

    ovsem , muzes se prestehovat do statu - tam to tak funguje,ale taky holt nejaky ten car papiru musis vyplnit.. treba i na zdravotni pojitku a tak:)hmm, ze bych si to tam nekam jela zarodit, taky pomalu rok spolecneho bydleni,hmm
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: muheheeeeeee
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: jj,., az si jeho soucasne mozna budouci ex najde novyho typka, se kterym pujde napr do spolecneho podnikani -prodelaj boty a exekutori pujdou i po tvem zenaci,tak to bude teprve sakra zbytecnych hodin po uradech - banky, socialka, pracak, juhuuuuuu, parada:)
    a pokud si treba jednou budete chtit zrekonstruovat byt, hmm...
    hele kdyz uz ma clovek komplikovany vztahy emocne,tak si je aspon ohlidat prakticky

    FANAE
    FANAE --- ---
    SARAJ: A k tomu dědictví (ne že by to bylo důležité) - neplatí u nás zákon že když s tím člověkem prokazatelně žiješ určitý počet měsíců, tak na dědictví nárok máš i když existuje manželka a děti?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FANAE: ale ty praktický věci od toho přeci nejdou oddělit, ne? Nehledě na to, že pokud můj partner neni schopen se rozvést proto, že je to "moc práce"... to si nedovedu představit, jak se zachová, až se jednou opravdu "moc práce" vyskytne, pač budeme muset spolu řešit nějaký vážný problém, ne pitomej rozvod s jeho ženou :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    Čerpám jen z toho jednoho příspěvku a ze svých zkušeností se vztahama. A já si nedovedu představit že bych se rozešla s někým koho miluju jen protože má v občance status "ženatý." To je vše :) Jinak ve všech těch praktických věcech pravdu máte:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: nebo taky jako zena,ktera bude cely zivot zit s chlapem,ktereho miluje, on pak zaklepe backorama a ad a - bud stale zit jeho zena, takze ty si zabalis kufr a nazdar abd b dedictvi si rozdeli deti a nazdar

    pak takove malickosti jako - nepusti te za nim v nemocnici,pokud se mu neco stane -jeho zenu ano atd... hele , ja se vdavat nechci vubec, rodice mam rozvedene, matka zije s nevlastnim otcem na psi knizku pres 25 let,ale je proste par malickosti,ktere se zdaji otazkou sebevedomi ted, kdyz mas prsa nd pupikem,ale az budes porad tou milenkou po 10,15.20letech,protoze jit na urad je proste obtiz,tak si znovu napiseme:)


    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FANAE: když to vyhovuje oběma, tak je to jejich věc. Ale pokud to ve vztahu jednomu nevyhovuje, pak je potřeba to respektovat a něco s tím udělat. Pakliže s tím nic neudělám, nedivím se, že ode mě ten druhej odejde...
    FANAE
    FANAE --- ---
    TANAIS: To ano. Ale znám pár lidí (no, opravdu asi jen jeden pár:), kteří jsou od sebe víc než deset let, ale manželé stále jsou. Taky se tomu divím, vzhledem k tomu že dnes jsou exekuce na denním pořádku.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FANAE: mno... ale voni asi nejsou spokojený, když to tu Dahl řeší, že ano... Jsou různý věci, který můžou rozvodu bránit. Děti, majetek, blablabla. Ale důvod, že k rozvodu vlastně neni důvod, protože je všechno ok, pro mě fakt neni důvod :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: spokojeny a fungujici vztah to neni,kdyz ji neco vadi a to neco je manzelka...
    FANAE
    FANAE --- ---
    SARAJ: Taky už jsem docela pochopila jak to vidíš ty a blondynka. A to praktický hledisko je rozhodně nezanedbatelný, ale řešit to jako současná partnerka tak si připadám buď jako zlatokopka (protože se bojím že nic nezdědím) anebo prostě nesebevědomej uzlíček neštěstí který se bojí že přítel uteče za bývalou. ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FANAE: rozvod vůbec není o cáru papíru. Je to absoluteně nesrovnatelný se svatbou. Je to o dořešení situace, do které se člověk dostal. O zodpovědnosti ke stávajícímu partnerovi. Ono - důvěra je hezká věc, ale on se i jinak báječnej člověk, se kterým se rozejdu a nerozvedu, může dostat do problémů, se kterýma se pak můžu vézt já včetně mého nového přítele, kterej za to nemůže. Ten papír, který ti nakonec dají, je to nejméně důležité.
    FANAE
    FANAE --- ---
    BLONDYNKA: Dahl má očividně fajn a fungující vztah a hrotí že přítel není rozvedený a chce ho kvůli tomu opustit. Já to vidím tak, že fungující vztah, kde jsou oba spokojení je docela vzácnost, většinou lidi řeší hromadu kravin. A pro Dahl je ta "kravina" to, že by se její přítel mohl po třech letech vrátit k manželce, se kterou mají očividně vše uzavřené. A ty jí ještě řekneš, že jo, že je to jistý že o ní nestojí. To se mi prostě nezdá. Kdyby o ní nestál, tak je s bývalou ženou.
    Pokud to Dahl řeší z jiného než praktického hlediska tak se mi to zdá jen jako otázka nejistoty a nízkého sebevědomí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam