• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    GREVE: nájem baráku, na rozdíl od nájmu bytu, imo chráněn není
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Tak si tam tu rodinku radši přidej. Tchán je vzal do baráku, protože vypadali celkem slušně (i když jich bylo 6 - já bych asi tuhle chybu neudělal), no a po dvou měsících přišla klasická SMS - "Nemůžeme teď zaplatit nájem, koupili jsme si novou televizi, prosím počkejte" :-)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: taky mam takovej jeden dum.. ale nemam praci, ani kolegyni, co by mohla byt tvoje tchyne... :-) asi dejavu, chyba v matrixu :-))
    GREVE: Rybáře v libu znám, ale je to mladý kluk bez sester.. :-) a v mem seznamu zadny toho jmena neni...
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Jo a jesti máš ten seznam neplatičů na severu, nemáš tam náhodou libereckou rodinu Rybářů? Rodiče a asi čtyři dcery? Máme s nimi zkušenosti :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Přesně o takovém ideálním případě mi vyprávěla tchýně. Její kolega prý strašně levně koupil barák v katastrofálním stavu někde za městem, plný cikánů. No a kupodivu - zisk 30 tisíc měsíčně, sice byl každý měsíc řev okolo vybírání nájmů, ale šlo to.
    Po pár měsících prý vzdal snahu tam cokoliv opravovat, protože to samozřejmě okamžitě zmizelo :-) Bylo to na severu Čech, už ale nevím kde.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    Pro všechny pronajímatele regulovaných nájemníků je tu nová kalkulačka zvýšení nájemného od 1.1.2009
    http://www.mmr.cz/kalkulacka-pro-jednostranne-zvyseni-najemneho-v-roce-2009
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    1. mladý pár
    2. spolubydlící ( studenti)
    3. rodina
    4. mladší solitér
    5. důchodce solitér

přidám variantu:
    6. svobodná matka s detmi, s dítětem
    pozitiva... nenapadají mne, krom toho, že je majiteli vdecna...
    negativa---- vetsinou to skonci pro neplaceni najemneho (nechodi alimenty, mala vyplata v praci, pro caste nemoci deti ji vyhodi apod), vyjimecne si najde chlapa, a finance se zkonsoliduji...

7. romska familie
    positiva ... velmi vysoky vynos, moznost diktovat si nehorazne podminky
    negativa --- pouze pro silne jedince, ideální mít jich plný jeden dům na okraji, a posílat plešatého výberčího pro nájem v hotovosti... nabízí se úspory pri placení daní z příjmu apod..
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JANOCKA: nekdy i mensi najem je vetsi zisk...
    9x 30.000 je min nez 12 x 25.000 ( u vysponovane ceny se da cekat neplaceni poslednich dvou najmu )
    GREVE
    GREVE --- ---
    JANOCKA: To se mi zdá hodně, ale záleží na hodně věcech. Nejdůležitější jsou detaily, bylo by potřeba to vidět.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    GREVE: Zisk samozrejme co nejvetsi, cca kolem 30.000,-. Je to radovy dum-velikost 5+1, sklep, pred a za-zahradka.
    zatim jen sonduju....
    GREVE
    GREVE --- ---
    JANOCKA: Je to složitý, protože po domech je mnohem menší poptávka než po bytech. Dají se pronajmout různým cizincům i za velké peníze, ale musí na to vypadat. Tj. ne jen tak ledajaká rekonstrukce, ale luxusní přestavba všeho. Jak je ten dům veliký a jaký zisk by sis představovala?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    je v Kosirich-Pha 5. vypada dobre, je z roku 1939, jen zatim nema plastovy okna, novou koupelnu a pododbe. Jinak vsude puvodni dlazba-teraco nebo parkety ( ale nezrenovovany).
    Prave premyslim, co vsechno tam udelat,aby to slo eventualne pronajmout. Na spolubydleni to asi nedam, nechci mit prudu s vice najemnikama.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Jak to souvisí?
    JANOCKA: Zkušenosti nemám, ale poradit snad můžu. Je ten dům ve vnitřní Praze? Jak moc špatně vypadá? Pokud tu rekonstrukci opravdu potřebuje, tak bude dost problém využít potenciálů domu a adresy, protože si to žádný boháč nepronajme. Ale můžeš to pronajmout pro spolubydlení, třeba tady na Nyxu. To ovšem vyžaduje hodně dobrou nájemní smlouvu a nutnost moc dobře si vybrat nájemníka. Každopádně s tím bude práce.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    NAVARA: jo, jo
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JANOCKA: pred rekonstrukci - tedy na dobu urcitou?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s pronajmem rodineho domku? pred rekonstrukci, na hodne lukrativni adrese v Praze. co zvysuje cenu, co je podminkou atd atd....- diky!
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    GREVE: Nevidím problém v těch plastových oknech, ale v _nejlevnějších_ plastových oknech.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Proč bych to dělal osobně? To by mě vyšlo 5x dráž.
    Po plastu netouží nájemníci, ale majitelé některých ostatních bytů. Ale jak říkám, je to krásný činžák ze sklonku 19. století a plastové okno na něm vypadá OPRAVDU nehezky. Oni totiž aby tam nacpali ty nejlevnější plasťáky, tak museli ty okna snížit o půl metru, a to ještě každý jinak. Opravdu nádhera.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: v tom "nechal jsem je" bude ten zasadni problem - kdyz to delas osobne, je to nechutny oser a vubec se tem najemnikum nedivim, ze touzi po plastu - udrzba minimalni.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Musím, ačkoliv nevím jak moc osobně, protože v tom bytě nebydlím a bydlet nebudu. Nechal jsem je zrestaurovat (100 let starý špaletový secesní okna), a výsledek je, co se týče zvukové a tepelné izolace, srovnatelný s plastovýma oknama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam