• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TOMAS: vládu podržíme !! :)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    tak tak
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    T_Y_L: ano, prvni odstavec je blud.
    Do konce roku je nalajnovany postup deregulace, nyní jsou cca 25%-40% nárůsty. ALE co bude pak nikdo neví, a neverim, ze to vlada uvolni uplne.. osobne cekam dalsi dvoulety cyklus postupne deregulace jako je nyni...
    Pri soucasnem postupu se regul. nájem na zhruba 60% neregulovaného. ( 2+1 4000Kč regul - a 6000Kč neregul) pak by se tedy navysil o 50%, coz by mohlo polozit vladu..jakoukoliv, a to si politici asi nerisknou
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LUCKYSWEETY: Nejsem ani na jedné straně barikády tohoto problému, takže to nemám nijak prostudováno do hloubky.

Takže proti tvému "argumentu" s válčícím Hurvínkem bych postavil tento článek.

http://www.mesec.cz/clanky/deregulace-najemneho-strasak-nebo-spasa/

GREVE: Je to tedy tak, že úvodní odstavce výše uvedeného článku jsou nepravdivou/chybnou interpretací zákona?
    T1B
    T1B --- ---
    Nabizime pronájem kanceláře 2 místnosti v přízemí domu na Žižkově s kuchyňkou a vlastním wc. Snadná dostupnost MHD.41 m2 cena cca 8000kč,
    Kontakt: iure@iure.cz tel:222 515 564
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: proc? on to zavinil.... a ja bych platil bance daleko vyssi penale, kdyby uvery neodesli vcas a v plne vysi, nez uctuju jemu...jsem na nej vlastne hodny.. :-)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    T_Y_L: si to predstavujes jak hurvinek valku ,)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: A stalo se ti, že se kvůli tomu penále nájemník naštval a odstěhoval?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GREVE: Ve smlouvach mame penale taky procento denne, ale zatim jsme to nemuseli nikdy pouzit, mame tu samy slusnaky ;) jen jednou jsme tu meli tenhle typ lidi (platili najem, ale vubec neplatili sluzby, ktery jsme s nima meli dohodnuty pausalem) a ty jsme vyhodili. *nakonec* sice vzdycky zaplatili, ale proste to za tu prudu nestalo, kazdej mesic jsme na sebe na chodbe rvali ;)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: mam 50,- Kč za každý den prodlení... porpvé to prominu, ale připomenu, pak už to vybírám...
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Ve smlouvě mám procento denně. Zatím jsem to nikdy nevymáhal. Ale mě zajímá, jak to máš ty, nebo někdo jiný. Nejde o to, co je ve smlouvě, ale jak tvrdě jste zvyklí postupovat a jaké to má výsledky.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: platí penále? jaké? dle OZ ? - to je 70% rocne.. :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jak moc tvrdí jste na svoje nájemníky, co se týče placení? Máte ve smlouvě klasickou formulku, že pokud není zaplaceno do dvacátého, tak na konci měsíce končí i pronájem? Pokud ano, dodržujete to?

Má smysl vyhazovat člověka, který platí stylem "nechce se mi, ale musím" - pravidelně pozdě, i když nakonec vždycky zaplatí?
    GREVE
    GREVE --- ---
    T_Y_L: Ne, tohle zvyšování v deregulaci nikdy nevyústí. Občas to nějaký politik pronese, ale vůbec neví, o čem mluví. Jediné, co by regulaci ukončilo, byl návrh na výpověď bez udání důvodu.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    DAMIAN: No já se o to zase tak nezajímám, měl jsem ale pocit, že výsledkem současného postupného deregulování (tedy možnost majitelů regulované nájmy zvyšovat) vyústí ve srovnání regulovaných a tržních nájmů asi v tomto horizontu. Ale je fakt, že to je jen můj pocit.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    T_Y_L: To právě nikdo neví... nebo je snad něco jisté?
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    T_Y_L: jo? .)
    GREVE: tak predpokladam, ze maj lidi selskej rozum a nevyhodej pulmega z okna

tam snad zavolam, by me zajimalo, jak to funguje
    GREVE
    GREVE --- ---
    LUCKYSWEETY: Proč by nevrazil, blbců a naivů je pořád hodně.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LUCKYSWEETY: Tak především asi za dva až tři roky už ty nájmy budou zcela deregulované ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam