• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    GREVE:Nezmizí, jen se přesune jinam. Třeba ke mě.. :))
    GREVE
    GREVE --- ---
    PAT_POMETLO: Což by byla ještě ta dobrá varianta, protože "normální" nájemník ve chvíli, kdy nemá na nájem, vypne telefon a záhadně zmizí :-)
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    GREVE: Až jí kšefty nepokvetou a nebude mít na nájem, tak ti zdarma vyloží karty, kde se dozvíš, jak to bude s placenim.. :))
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Syn má příjmy, je normálně zaměstnaný. A kartářka má příjmy dva - ze sociálky a z karet :-) Zapomněl jsem napsal, že i když byla trochu zvláštní, tak byla v podstatě velmi milá. Kdyby mi za chvíli poté nebyl přišel téměř ideální nájemník, tak bych jí ten byt fakt pronajal.
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    TOMAS: No, kartářky můžou mít klidně stabilní příjem :-)

Kdybych měla chuť jí ten byt pronajmout, tak bych to asi i udělala. Samozřejmě s dobře postavenou nájemní smlouvou, ale ty myslím Greve produkuje (pokud jsem to dobře pochopila, tak bytů pronajímá dost).
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JAZZZ: sem s ní, to se nasmějem ... :-) pronajímám jeden celý dům cikánům, jsem v klidu .... celkem maj 10bytů
    A zalozim si interni smernici, ze pronajimam byty pouze pracujicim a s max. 2 detmi. Ostatni musi dat kauci 50.000 a za kazde dalsi dite se plati kvuli vetsimu poniceni 1000 Kc mesicne... a mas svatej klid
    GREVE: jinak nájemnice, která nema stabilní zajisteny prijem, se synem bez prijmu-ktery ale penize vyzaduje, a ktera nema v sobe naucene platit standartni najem? .... Na 90% to bude prusvih... po 2mesicich se zacne zpozdovat s placenim, po 4 prestane, a z bytu dobrovolne neodejde, takze leda soudni vystehovani.. (nebo porusit zakon a vystehovat babu s pomoci party siláků)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    TOMAS: podle Spidolvy smernice ktera se pripravuje v bruselu, budes muset po jejim schvaleni dokazat ze si ji tim nediskriminoval..
    GREVE
    GREVE --- ---
    JIXIPEN: Kauci měla u sebe hned na první prohlídce, a to dokonce ve DVOUSETKORUNOVÝCH bankovkách (deset tisíc kč)!

Abych pravdu řekl - jakkoliv se mi to zdá absurdní - měl jsem sto chutí jí ten byt hned pronajmout, jen tak pro legraci :-))
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    GREVE: Kdyby ji někdo z mých známých znal (nebo já sama) a řekl, že je ok, pak asi jo. Tady je totiž asi i ten problém, že nebude mít na kauci.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: Lol, celkem zbytecna otazka...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Pronajali byste byt postarší cikánce s plnoletým synem, která je na první pohled trochu bláznivá, živí se vykládáním karet, utíká od svého manžela, který je alkoholik a dlužník, a celý život žila v regulovaném nájmu? :-)
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    HLUCHEJ: Ale tu babku by za minulého režimu nikdo nevyhazoval... jen by jí tam možná nastěhovali nájemníky. Pokud by to bylo jen trošku možné.

Jen si to bohužel nikdo pořádně nepamatuje - že bydlení bylo úplně pro všechny a bez problémů - protože pokud měl někdo náhodou "moc" metrů, tak se musel chovat "soudružsky". Rodiče mají dost šíleně postavený dům - tak, aby to nešlo přestavět na 2 bytové jednotky, protože kdyby to šlo, tak by jim tam ty nájemníky klidně nastěhovali. Partnerova rodina měla víkendový a prázdninový domek. Po dosti silném výstupu na úřadě jim dokonce 2 místnosti nechali (kuchyň a pokoj) a nájemníky nastěhovali jen do zbytku (2 místnosti).
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    DR_Z: Dekuju za link. Je to opravdovy "skvost". Tezko se k panu Křečkovi slusne vyjadrit :-( (haze tam teda zajimavy xichtiky :-))
    Jakozto najemnik v trznim me teda dostava, ze zenska s rodinou zustava v byte, kde ji to hnije. Babka si pro zmenu stezuje, ze plati 9,5kkc za byt 85m2, kde bydli SAMA.
    Jako student bydlim v 2+kk (kolem 45m2) s dalsima 3 studentama a platime 12kkc.
    Na to, abych tam byl sam, nemam, tak proste bydlim s dalsima...

Snad zname filmy z doby minule, kde byly mlady rodiny jeste s rodicema v jednom malym panelakovym bytu, tak at ted nedelaj takovy halo, ze babicka musi dozit sama v byte, kde zije XX let...
    GREVE
    GREVE --- ---
    DR_Z: Celkem pěkná diskuze. Je vidět, že Křeček je opravdu dement :-)
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    GREVE: jedná se o prostor přístupnej přímo z ulice, prostě na úrovni země je to v činžáku. Taková místnost s průchodem asi až na zahrádku. Může to mít tak 50 - 60 m2, plus kuchynka, hajzlíky. Vzadu jsem nebyl, takže s tou zahrádkou možná kecám.

Abych vnesl světlo do temnot, ptám se proto, protože se snažím přijít na to, kolik je solidní cena za prostor o kterej bych měl za jistých okolností zájem. Víc nic.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    TOMAS: nic tam nepronajímám.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JADER_NOMAK: To dost záleží na tom, jak to vypadá. V normálním případě bych řekl 250-300 Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JADER_NOMAK: a co tam pronajimas za prostory ???
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    zdravím,

prosím, mohl by mi někdo říct (jestli to vůbec jde odhadnout) kolik se řádově pohybuje nájemné nebytových prostor na Žižkově, konkrétněji ul. Vlkova, Bořivojka, atd. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam