Tak mam jeste jeden dotaz, pokusim se nejprve popsat problem.
S mamou vlastnime kazda 1/3 rodinneho domku (dohromady mame tedy 2/3) a sestrenice, se kterou nemame zrovna vrely vztah, ma 1/3 domu.
Ackoliv jsem se ji snazila vyjit vstric a nechala jsem ji pripojit si odectove hodiny k nasem el. hodinam, protoze jim nahore hodiny sebrali (mazala med kolem huby, ze kdyz ji to dovolime, tak ze s ni bude kloudna rec a ze se chce domluvit). Opak je pravdou a dela porad same naschvaly. A ted k jadru veci, vymenili jsme stare okno za nove (stejna velikost), ktere propousti mene hluku a vubec je proste daleko lepsi (mame domek blizko letiste). Ona nam poslala pres jejiho pravnika dopis, ze si to nepreje a ze to nemame schvalene uradem a mame to dat zpet do puvodniho stavu. Ptali jsme se na mistnim urade, kde rikali, ze na tohle ani neni potreba nejakeho povoleni, ze to staci ohlasit a je to v poradku. Pak jsme s tim byli na hlavnim urade pro Prahu 6 a tam nam zacala nejaka urednice tvrdit, ze jako to neni jen tak, ze chce mit potvrzeni od hygienika, presne rozmery a souhlas vsech vlastniku nemovitosti. Coz mi prijde jako kravina, protoze ja s mamou mame vetsinovy podil nemovitosti a co nam co do toho ma kdo kecat. Mam podezreni, ze ta zenska je sestrenici podmaznuta. Tak ci tak, to okno tam uz je a vracet zpatky to rozhodne nehodlame, naopak chceme postupne vymenit vsechna okna. Co si myslite? Ma na to pravo?
A jeste dalsi vec, jeji otec (ktery tam bydli), chova holuby a ma je vsechny normalne na volno pustene, pricemz zrovna moc neresi, ze holubi jsou koule obalene cmelikama, kteri zpusobuji velice svedive a bolestive stipance a mohou zpusobit exem ci dokonce jsou prenaseci klistove encefalitidy (nevim tedy jak v Praze, ale riskovat se mi to nechce). Domluva, aby si ten holubnik vystrikal nejakym sajrajtem nepujde, naopak bude z toho mit stryc jeste radost, ze jsem zezrana od cmeliku od hlavy az k pate.
Pokud mate nejakou podobnou zkusenost, prosim poradte, diky! :)