• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: To jo, ale zase si myslim, že by měl bejt do určitý míry ohebnej a tohle vypadá, že tě slušně odře. Ale je to jen můj dojem :o)

CORNELA: To musí bejt strašný :O((( A který zvířata konkrtně nevíš?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    TALANKA: Korzet má bejt tvrdej a v tomhle bych přetrpěla kde co:)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    HLOH: jo, kamarád má z koček kožíšek a krásně hřeje.

Já měla kočičí ocásky - hezké na kostým, fakt byly pěkný. Ale bohužel jsem je půjčila kamarádovi, a už jsem je nikdy neviděla :O(

ANIQUE: Ten je parádní. Ale obávám se, že by se hloupě nosil. I když, kdo ví. Ta kůže mi přijde dost tvrdá
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Tohle kdysi bylo v klubu o korzetech...

...a mě to stále nutí ronit sliny.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    tak jsou na nástěnce první informace, postupem času jich přibude více a více....
    HLOH
    HLOH --- ---
    Fotku ledviňáku mám, ale lacláčů ne.
    Výhoda kočičí kožešiny je že nedrží vlhkost tak se v tom člověk nezapaří...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    BLOODRAT: Já si myslim, že zbytky z lišek by byly určitě taky hezky zpracovatelný, jen by se muselo vymyslet na co (hlavou, to bejvá problém). Kožešině z lišky se nic nevyrovná (velmi teplá, měkká, trvanlivá, pevná).

MORRIGHAN: Ještě aby:)

HLOH: Já totiž myslim, že se od koček upouští 1) kvůli morálce a za 2) kvůli tomu, že se tyhle věci vyráběj synteticky, což je megaprůser. Zase jako kočka se hodí na specifický věci typu ledvinovej pás, ale na kožich je to škoda materiálu. Kočka nemá moc kvalitní a odolnou kožešinu. Nemáš fotku? to by mě dost zajímalo:)
    HLOH
    HLOH --- ---
    Výborná je taky kůže z koček, známýho děda byl hajný a střílel je v lese coby škodnou, kožky schovával a když jich měl dost udělal si lacláče který mu teď kdekdo závidí...
    Já mám jen ledvinový pás (ještě před pár lety se dal docela běžně sehnat na trhu teď už jsem ho dlouho nikde nevyděl) a je to parádně teploučké lepší než beránek....
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    TALANKA: Navic, vlastnosti prirodnich materialu a syntetiky se nedaji srovnavat (napr. svuj vlneny plast bych nevymenila za sebenejlepsi goratexovou bundu :))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ANIQUE: Juu ten chci :) Abych mohla jako spravna zkurvena zbohatlicka (no to asi ne?) prdel vypadat sik a trendy...

DZODZO: Souhlas, kuzi zpracovat, z kosti a zubu udelat sperky a maso sezrat :)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    BLOODRAT: Na druhou stranu - kdo má dneska doma kožich ze stříbrný lišky? Já teda ne. ...

Jinak k tý syntetice - někde jsem četla, že pry výrobě různých umělých vláken vnikají do ovzduší svinstva (nevím, co je na tom pravdy). Tak není lepší si obléknout něco podšitý ofcí? Mě by se to alespoň líbilo :o)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ANIQUE: Panecku, uz vidim slecinku v tomhle kozichu, kterak behem roku ulovi x stribrnych lisek na maso, a aby se kuze zbytecne nevyhodila, spichne si jeste ekologicky kozich, ktery s modou jinak vpodstate nema nic spolecneho.

Rovnitko je, kdy je kuze vyuzita coby druhotny produkt zvirete primarne chovaneho na maso, tedy dopredu mrtveho anyway (proti tomu naprosto nic nemam) a kdy je vyvrazdeno 200 stribrnych lisek naprosto zbytecne a nesmyslne v zajmu (omlouvam se za vulgaritu) zkurvene zbohatlicke prdele snazici se vypadat sik a trendy. Tady by mela nastoupit syntetika.
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    KONNY: ...a jako jediný je schopný obnovy toho prostředí, aniž by to byl vedlejší efekt jeho vegetativní činnosti. Skot si neřekne:Bůůů my tím, že sereme přispíváme na ozonovou díru jak na Národní divadlo, Bůůůů asi toho necháme :D
    Je ještě rozdíl přispůsobit "se" a "si". Člověk si prošel oběma stádii, ale to je na delší debatku.
    Btw. to předchozí bolo pre Dzodzo
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    Bohužel, to ti asi neprojde - možná v Korei nebo v některých afrických juntách...
    Věc se má tak, že díky některým evolučním kličkám (či předurčení - záleží na tobě :) nezbývá než konstatovat: Dobrou chuť :D
    Z mého pohledu má člověk vetší hodnotu než většina zvířat. I když v zemědělství jsou často nedocenitelná a vůbec, ale to už se bavíme o jejich užitečnosti a využitelnosti. Co takhle kočkou vorat pole...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---

cca. 20.000,- červená hovězina... vozí nám to ještě ve tvaru kraviček :))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Stříbrná liška, 79 600,-
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Já už je vidim toho lva, co běží za tou gazelou, je hladovej a vymejšlí u toho, jestli jí má zabít a jakym způsobem aby netrpěla. Člověk musí zabíjet zvířata kvůli obživě. Ruku v ruce jde s tím potřeba ošacení. Na to má dost rozumu, aby to udělal tak, aby zvíře netrpělo. Kdo z vás nosí syntetické bundy, kabáty, svetry v zimě? Kdo z vás, co je nosí, si uvědomuje, že při výrobě umělých vláken nejen zahynou zvířata, ale znečistí se půda, voda, ovzduší?
    KONNY
    KONNY --- ---
    BRUDER_MATHIAS: o přizpůsobení se světu bych nebyla tolik přesvědčená, že člověk je na tom líp, přízpůsobuje si ho, ale s jakými důsledky?! lecjaký živočich se dokáže svému prostředí přizpůsobit líp, aniž by devastoval planetu... člověk akorat dokáže líp vykořisťovat a ničit - což nevidím jako pozitivum...

cituješ ze zákona, že utrpení všech živých tvorů je srovnatelné, ale hovoríš, že si nepřipadáš roven s činčilou - o to ale ani tak myslím nejde, zvíře cítí bolest, to je bez pochyb - ta schopnost cítit bolest je srovnatelná... co dělá živočicha živočichem (včetně člověka samozřejmě) - mimojiné cítit bolest! a tady by se rozdíly dělat neměly
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BRUDER_MATHIAS: ja som dokonca natolko vychcany tvor, ze by som kludne tie kuze stahoval aj z lidi, ohrozeny druh to nie je, lidi je jak sracek a nemaju v mojich ociach vacsiu hodnotu nez zvierata, otazne je, jak je to s kvalitou
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    :D ...podle zákona rovnosti, je utrpení každého srovnatelné...(citátek z dokumentíku Pozemšťané) Mno asi takhle, nepřipadám si býti roven ani s činčilou, ani se psem a už vůbec ne s prasetem. Pokud by snad někoho napadla otázka o co si přijdu lepší či důležitější, odpovím o nic, ale prostě jsem tím "vychcanější" tvorem, který si dokázal přispůsobit svět (a s ním i výrobní přostředky založené na chovu a následném usmrcování).
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    FI_YOU: A tady je to ke shlednuti i on-line
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=7040
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam