• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    GUDRUN: ja ted resim taky takovej mensi problemek, tata, jakozto kubanec chce prijet sem na navstevu, tudiz mu mam poslat zvaci dopis, coz by sice slo, ale ten vzor kterej je na strankach kubansky ambasady obsahuje i kolonku zamestnani, a muj tata oficialne zamestnanej neni, tudiz nevim, co tam mam jako napsat aby z toho nemel nakej problem, nemate nekdo nakou zkusenost????
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOUNI: neproslo. Vedi to, maji hodne zkusenosti. Petr se tam narodil a podporuji tam ty pribuzne uz 30let.
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    GUDRUN: a co zkusit poslat to poštou, doporučeně, myslíš že by to neprošlo?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Zprava od meho offnyx kamarada, dovoluji si preposlat, treba to nekoho zaujme a budete si moci navzajem pomoct:

Nabizim tomu kdo se rozhodne vypravit na dovolenou na Kubu ještě tento měsíc příspěvek 5000 za to, že sebou vezme léky, které předá na letišti. Pouze zodpovědným lidem. Jedná se o Mestinon Variant, 4 lahvičky po 150 tabletách. Již přes měsíc nejsou na Kubě k mání. A sestřenice je už 14 dní v kritickém stavu v nemocnici. Měl jsem domluvený převoz přes Kanadu, kde zítra tam letí známí z Kanady, ale léky na předpis neprošly Kanadskou celní kontrolou a jsou na cestě zpět. Pokud byste o někom slyšeli, kdo tam letí, dejte ihned vědět, nejlépe hned na můj telefon 604 304 232.

Pokud by vás napadlo, kam s tím, aby toho člověka sehnat, budu ráda, pokud někoho znáte atp. Petr, ten muj kamarád, je napůl Kubánec, hodně si s kubánskou částí rodiny pomáhají a tohle musí být fakt docela frustrace.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no ja jezdil casto kamionama a mistnima busama, ty nestoji skoro nic, ale taky skoro nejedou. parkrat jsem takhle cekal 4 hodiny nebo treba sel 15 kilaku pesky aby me pak kamioneta vzala na 2 kilaky :D
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    MARSHUS:
    BRUISE:
    Kolem Santiaga jsem cestovali jenom tagem - meli jsme tam pronajatyho chlapika - Gabriel se jmenoval - jeste bych asi i sehnal cislo - ale skutecne transport neni uplne levnej. Jidlo je jina vec, neni to nejak brutalne predrazeny. jidlo - 4 - 7 CUC.

Rozhodne cestovani s cestovkama - Havantour a Cubatur jsou pekelne drahy zalezitosti. Idealni je slozit se na auto - hyundai I 10 . V Havane jsem sehnali auto za 55 CUC vcetne - je to pecka, ale ve trech to vyjde levnejc - samozrejme i s benzinem...
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no bydlet u mistnich v casa particular, na transport stopovat nebo cestovat mistnima kamionama, na jidlo chodit do mistnich restauraci a celkove se snazit pratelit s mistnima. ale i tak jsem vcelku nezvladl kontrolovat naklady. navic jsou tam mista, kde nejezdi auta vubec takze se tam stopuje fakt blbe. zalezi jak kde a taky jakym stylem chces cestovat, mozna je to na zapade jinak, ja byl v okoli Santiaga.
    BRUISE
    BRUISE --- ---
    Diky
    Pritel tam ted je (v hotelu pres cestovku) a jel tam s planem spousty vyletu, ale dnes mi pise ze je vsechno predrazene. Tak zjistuju jak tam cestovat za rozumne penize.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no oni maj statni cestovky - havanatur, cubatur a jeste cosi, a s nima ty mistni vylety vyjdou ne nejak prehnane draze (napr. levnej nez auto s ridicem na stejny misto)
    BRUISE
    BRUISE --- ---
    A funguji prosim na Kubě takove ty radoby cestovky, ktere vam nabidnou nejakej vylet za levnejc nez cestovka se kterou tam jste?
    (nevim jestli me chapete, ale zazila jsem to v egypte ze treba vylet na pyramidy s mistnima byl o vic jak polovinu levnejsi nez s fischerem)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    jojo baracoa je nadherna, taky jsem si tam uzil rodinku a hlavne jejich oslavy a vecerni pokecy a rum. 20 slov spanelsky staci :)
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    Kdyby nahodou nekdo potreboval nejaky kontakty na casa particular.
    BTW. Jestli nekdo zamiri do Baracoy - urcite berte v potaz adresu - Malecon 72, bydli tam fantastickej par, chlapik mluvi lamanou ínglish, ale v pohode se domluvite.
    K snidani delaj kakao - z pure cacaa, cim je Baracoa proslavena a vecer, si klidne muzete dat luxusni langustu, nebo chobotnicky, za rozumnej peniz - Hlavne maji pohodlny postele, coz po 3 tydennim pobytu a 12 ti prolezlejch casach vazne ocenite :)

tady nejaky ty kontatky:

JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: hele Pinar jako mesto - nic moc! ale rozhodne stoji za to videt Vinales a tamni vapencove utvary zvane MOGOTY. A rozhodne doporucuju - La Maria Gorda Beach - 140 od PInaru na zapad.
    Ja osobne jsem si nejvic uzil Trinidad
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    vzhledem k casovymu presu toho moc nestihnem a rad bych se zameril jen jednim smerem--> ma nekdo zkusenost s pinar del rio? tzn provincie na zapad od havany?
    JAHODOVE_PYRE: diky, doufam, ze to enbude problem...
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: tak to covece nemuzu slouzit. Skutra jsme necekovali, ale na maloobsahovych jezdilo spousta mladejch...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    JAHODOVE_PYRE: dobry, cekal jsem to. skutra mi pujcej nebo to je "na stejny urovni"?
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY:
    myslim, ze ti nepucej karu - nelajsnou si to ! Je to statni podnik a voni "nemusi" vubec nic ;) mineno, brzy prijde nekdo jinej, kterej na to bude mit legalni vek " sepisujou vsechno do slozitejch formularu a delaj kopie ridicaku.
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: vecer ti ho pastnu, mam doma nekolik vizitek
    ale bejt Vama, zajedu do Verada a Casa Particular najdete uplne vsude
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    ma nekdo tip na "soukromy ubytovani" v havane? po prijezdu bychom neradi bloudili (i kdyz jedem az za dlouho;))
    GJEE
    GJEE --- ---
    JOHNNY: Opravdu... Též budu mít ten samý věk a tak si budu "užívat" projížďku po Habane a zbytku ostrova bohužel jen jako navigátor.. ; )
    Ale zkusit to můžeš - TŘEBA Tě nezavřou! : P

JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    cetl sem, ze pujcujou vozidla/motorky az od 21... opravdu se na to dba? bude mi 20,5, az tam v lete budu...

d
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam