• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    VERU_
    VERU_ --- ---
    RAJCHE: ahojte vsichni....presne tak, budem radi, kdyz prispejete do nasi CUBA MUST SEE mapy....urcite se to bude hodit vsem, kteri kubu taky musi videt...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    S Veru_ nas napapadlo, ze by mozna nebylo od veci pripravit verejnou mapu pro vsechny, co se na Kubu chystaji i pro ty co uz tam byli. Predpokladam, ze by to mohlo byt uzitecny pro vsechny a ze by to tomuto klubu prospelo.

Uz jsme s tim tak trochu zacali. Prosli jsme cely auditko a zanesli do mapy par bodu a informaci, ktery jsme nasli tady a jinde na netu.

my cuba libre - Mapy Google
    http://maps.google.cz/maps/ms?ie=UTF8&hl=cs&vps=1&jsv=286b&brcurrent=h5,0&oe=UTF8&msa=0&msid=113985689408512262125.000492fe740e0b12a0916

Vesktery komentare, poznamky, pripominky, prispevky atp. samozrejme uvitame :)

RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    JAHODOVE_PYRE: perfektni ..dekuju
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    vychodne od Vignales...vjizdeli jsem do hlidaneho parku, platili jsem asi 2,5 CUC na hlavu a prijedes si autem az k plazi. Blizi specifikaci neznam, prost jsem hledali. Na kazdej pad, puerto esparanza, nic moc :)
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    JAHODOVE_PYRE: kde kde kde? :) tam chci
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    NECRON: ujela nam, pak jsme nasli tuhle panenskou - neobydlenou, neosidlenou plaz

a taky kamik byl rad - po utrapach jsme nasli panenskou plaz - "tu nasi"
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Diky za info :) Mozna by se nektery veci mohli napsat i na nastenku...prijdou mi dost podstatny :)
    NECRON
    NECRON --- ---
    JAHODOVE_PYRE: jo je .)
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    NECRON: neni to ten ostrov, jak tam odjizdi lod ?
    NECRON
    NECRON --- ---
    cayo levisa byla taky fajn .)
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    ja si vzpominam na tuhle plaz - La maria Gorda Beach - pro me osobne nejkrasnejsi plaz
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    RAJCHE: Varadero je proste jeden hotel naflakanej vedle druhyho podel plaze, jako v kazdym jinym primorskym letovisku. Ale myslim, ze stoji aspon za kratkou navštěvu. Určitě pláž u hotelu Internacional, kubánci tvrdí, že je nejkrásnější na Kubě, tak nevim, ale je pěkná...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    KRTEK4: Diky za info. btw: Co je na Varaderu spatnyho? Ze satelitu vypada jako fajn misto na nudlovitym poloostrove?
    KRTEK4
    KRTEK4 --- ---
    na bankomaty nespolehejte, me kreditku sice prijali, ale odmitli vydat penize.. potrebujete jit do banky na pobocku k okynku s kreditkou a pasem.. za vymenu dolaru automaticky 10-25% dolu a nepresvedcite je, aby z kreditky stahli eura.. na kubu si rozhodne privezte eura s sebou, se smenou € neni problem, dolary ne, a nebojte - neokradou vas:)

mobil signal ma, ale je tam snad nejdrazsi roaming volani na svete, moc si nezavolate, skype ne, kredit na volani do zahranici do tel. budky 3usd/min, ale smsky chodi, gps normalne, kdyz mas mapy proc ne.. ale vsude je spousta ochotnych lidi, ktery ti cestu ukazou:))

je to klise, ale vsechny mista na kube jsou supr krome varadera.. doporucuju si najit cas zustat na jednom miste par dni a poznat se vic s mistnima, jen tak posedavat s flaskou rumu na namesti jak to oni delaj celej den, particku domina, pokecat, septem zanadavat na fidela, nasat tu bezstarostnost.. treba ta baracoa je na tohle sqela nebo jakakoliv vesnice.. zakladem je monedad nacional, usmev a spravny prizvuk na slovech "soy cubano, mi amigo":DD
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    RAJCHE: asi takle :

my jsme zacinali v Havane, pokracovali jsme do trinidadu , fajnovy misto se spoustou rumu, krasny prirody - za poznani stoji rozhodne sladkovodni laguna s vodopady v nedaleke prirodni rezervaci. Pak jsme pokracovali do camaguey.... doporucuju vyhnout se, nebo najit nejakou adekvatni nahradu za tohle misto. Odtud do Santiago de cuba - skvely mesto / proste Kuba takova jaka me bejt. Odtud doporucuju presun do maleho mestecka jizne pod Santiago - jmenuje se syboney - uzasna priporska vesnice s krasnym koralovym utesem na plazi . Potom prejezd vyhocodneji po pobrezi do Baracoa - krasny mesto plny kakaa a cubity. Doporucuju vylet do mistni dzungle!!!!!

Pak prelet zpet do Havany a odtud auty do Pinos del Rio a vis a vis a vis do Vinales ( MOGOTY !!) a odtud zcela severozapadne na La Maria Gorda Beach !!

Mobil rozhodne VEM! Cuba je pomerne slusne pokryta!

Bankomaty pouze v Havane, v bankach !

GPS jsme pouzivali, ale obcas se nesmis divit, kdyz nenajdes co hledas ;)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    1) Muzete sem prosim nekdo hodit nejakej zakladni seznam mist, ktery na kube opravdu stojej za to. Nemyslim, primo nejoblibenejsi turisticky destinace, ale spis mista pro kubu typicka, oku lahodici i nelahodici (napr. vraky na pobrezi, opusteny baraky, prapodivny tovarny). Proste zajimavy mista, ktery v pruvodci nenajdu (kdyby jste mel nekdo i souradnice, tak budu maximalne vdecnej)

2) Dal by me zajimalo jestli mate nekdo zkusenosti s GPS navigaci. Ma cenu ji tam vozit. Funguje tam? Neprekvapujeme me, ze maps.google.com se na Kube nechyta. Existuje tedy nejaka alternativa, podle ktery lze naplanovat trip. Obtahovat fixkou silnici v mape mi prijde na dnesni dobu trosku oldskool.

3) Jak s mobilnima telefonama? Ma cenu ho tam tahat? Jak je to s pokrytim?

4) Nevim jestli se pamatuju spravne, ale bankomaty jsou jen v hotelech nebo vubec?

Dekuju

KOUNI
    KOUNI --- ---
    RAJCHE: si prave myslim ze by mohlo prset, ale jiste to nevim, ono dostat z nich nakou kloudnou informaci o pocasi neni jednoduchy. Zima znamena třeba 10 stupnu, což se tam údajně děje cca 5 dní v roce a mělo by to bejt někdy v prosinci nebo listopadu. Já myslim že konec ledna, začátek února je ideál, tak okolo 28 stupňů. Byla jsem tam v srpnu a v září a to je vedro jako kráva tak 35 a často prší, sem tam nákej hurikán a tak...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    nasel jsem letenky za 350liber zpatecni. Normalne se pohybujou kolem 500-600liber. Bohuzel ta spolecnost co to nabizi, mi prijde takova pofiderni. Takze to chci proverit.

KOUNI: Co to znamena - zima? Nechceme tam jet do nejvetsi paraku, ale prave spis do mirnejsi sezony. Spis jde o to, aby bylo jasno a neprselo. Kolik bude °C je spis vedlejsi.
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    RAJCHE: co je pro tebe "za par babek" ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam