• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    BRUN
    BRUN --- ---
    SANDIS: diky, nakonec jsem si to uzil i prave diky tomu, ze jsem internet vypustil :)

kdyby nekoho zajimal fotoreport:
    http://goo.gl/QFj5BM
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    BRUN: pokud jde o Internet - statni Telepunto - klimatizovany internetovy "kavarny" s desktopovyma pocitacema za 6 CUC/hodinu (resp. nekde kupony slevneny na 4.5 CUC porad v nominalni hodnote 6). Pokud jde o wi-fi, tak na tu spis zapomen. Nebyl jsem v resortnich hotelech ve Varaderu, ale v Havanne jsem nasel 2 hotely, jeden je Iberostar Parque Central a druhy na namesti San Francisco. Ac jsem se snazil hledat v dalsich 7 mestech, nikde jinde jsem wi-fi pro verejnost nenasel. Jinak wifi kupon stoji 8 CUC za hodinu a je to hodne pomaly :) 10/2013

Jinak si vezmi hodne EUR a radeji vice platebnich karet... moje debetni od RB nefungovala, dokud jsem s ni neprisel do specializovanyho kartovyho centra, kde jsem hodinu hypnotizoval dulezitou urednici, ktera mi ji nasledne "odblokovala" :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    jeste nejaky info bych potreboval:

- co s sebou za komoditu, kterou mistni oceni? tim myslim na rozdavani misto penez.

- jak je to s internetem ted? LP z 2009 nepovazuju za verohodny zdroj informaci. ceny/mista kde se pripojim...

dik!
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    EGGH: No dejme tomu o 10 - 20% nizsi, ale taky zalezi kde, treba v Havane na Plaza Vieja, to sice neni jako na Staromaku, ale je to rozhodne drazssi nez jinde...
    EGGH
    EGGH --- ---
    KOUNI: Ty ceny jídla jsou tam +- stejné, jako v ČR? A nebo se tam dá jíst i levněji a přitom dobře, třeba jako v Asii na ulici - teď nemyslím pizzu od farmářů za 5 Kč :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    zdravím, neporadil by někdo kde v Praze najít jak bych to nazvala - komunitní centrum ?
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    Mam tez jeden dotaz, a to na zkusenosti s pujcovanim aut na kube. Chceme si pujcit auto na cca 16 dni a vypocitali jsme ze by nas to i s priplatkem za vraceni misto v Havane (vyzvednuti v Santiagu) vyslo na cca 25000, coz se nam moc nelibi, tak jsem se chtela zeptat jestli nevite o nejakych ekonomictejsich moznostech, popripade nemate zkusenosti se sluzbama mistnich jako taxikaru na delsi vzdalenosti... Diky...
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    no ja jsem nikdy zadnou rezervaci nemela, jen adresu hotelu pro jistotu, takze by to melo fungovat stejne... Myslim ze v letadle dostanes nejakej dotaznik kam mas tu adresu napsat, ale urcite to nikdo neoveruje, to bys musel bejt asi hodne podezrelej...
    BRUN
    BRUN --- ---
    KOUNI: diky!

jeste jedna otazka, jedna z podminek ke vstupu je: * Potvrzení o ubytování v hotelu nebo u soukromé osoby platící daně.
    pri cestovani po asii mi vzdycky staci adresa hotelu (kde vetsinou rezervaci ani nemam), je to na kube stejne v pohode?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Ja bych si tak rada zas dala tu Tukolu...
    ARNECHT
    ARNECHT --- ---
    KOUNI: tak tak, jeste bych jen rad doplnil:
    5x bucanero za 100,- :]
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    My jsme loni v unoru sehnali ubytovani vetsinou tak za 10 CUC na noc + 8 - 10 CUC vecere u ubytovatele, coz se nam osvedcilo jako nejlepsi zpusob jak se najist... Kdyz jsem se pokousela nejak shrnout realny naklady na pohodovou dovolenou tak mi to vyslo ve ctyrech lidech na den asi tak:

1000 auto/den = 250/os
    200 ubytovani/noc
    200 vecere + 100 obed + 100 snidane/osoba
    80 lahev rumu
    30 Tukola
    10 cigara

Takze cca 1000/den na hlavu...samozrejme naky vstupy a takovy veci nepocitam, ale to se vykompenzuje tim, ze si nekdy nedas lahev rumu, bo si das k obedu pizzu od mistich farmaru za 5Kc...

Kdyz to chces mit teda all inclusive :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    nemate nekdo na pujceni/prodej lonely panet Kuba (AJ nebo CJ)?

a jeste se chci zeptat, jak vypadaji aktualni mimosezonni ceny? jidlo, ubytovani, doprava... mysleno pro budget cestovatele, cena za 5* hotely nepotrebuju.
    KERRY
    KERRY --- ---
    Zdar, nemáte někdo zkušenost se studijním pobytem na Kubě (na univerzitě)? V rámci postgraduálu bych se tam chtěl mrknout v únoru na cca 4-6 týdnu...
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    LOOKY: taky bych v tom nevidela az takovej problem, byla jsem tam jednou v srpnu a zrovna se v oblasti behem tech 3 tejdnu vyskytly 3 hurikany, jeden (Gustav) prejel Kubu skoro celou, tak to jsme stravili 3 dny zavreny doma, ale pak zase oka... Pry se to stava tak jednou za 5 - 10 let ze by ten hurikan zasahl primo Havanu napr. A kdyz se tam mota nakej hurikan v oblasti karibiku tak mas max. 3 dny po koupani (obri vlny) a obcas zaprsi, ale nic silenyho... Spis se priprav na totalni vedro, dusno, parno... nebo aspon tak bylo v tom srpnu, jinde nez v mori se moc prezit nedalo....
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    LOOKY: jeli jsme tam v polovine cervence. Prselo 1x - velmi osvezujici bourka v podvecer, kde pak nastoupila armada komaru ...:) ... ja bych se nebala. Bud mam stesti, ale posledni dobou cestuju do destinaci zasadne mimo sezonu a furt je to cupr dupr!
    LOOKY
    LOOKY --- ---
    Ahoj, myslíte že je špatnej nápad jet na Kubu v červenci? Jindy se nám to možná hodit nebude. Je to období dešťů, hurikánů a komárů vážně takovej problém? Díky
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    p.s. - kdyby jste nekdo nekdy potkal na Kube Petra Kuliska aka Pedro Rodriguez - tak utikejte opačným smerem. vekslak, smeckar, vtipnej ale plnej sracek .)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ATTACKIE: tady taky jedna fotka kde je videt skoro cely varadero:) http://ppnek.rajce.idnes.cz/KUBA/#P1020505.jpg
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Nejsem ortodoxni traveller, ale Kuba pro me proste neni misto kam si clovek jede do "resortu". Ja to brala jako poznavani zeme a jeden den na plazi u Trinidadu mi stacil. Ano, plaz byla nadherna, voda pruzracna, ale na toto bych si vybrala nejakou jinou destinaci. Stejne jsem vetsinu dne stravila v plazovem baru a zjistila ze moje spanelstina je lepsi kdyz jsem jemne nalita :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam