• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    PETAN
    PETAN --- ---
    GENEVIEVE:
    Zkusenosti z minuleho roku (listopad)
    1) S ubytovanim by problem byt nemusel, pokud budete resit ubytovani v Casa particular tak pokud narazite na jiz obsazeny dum tak majitele Vam nekoho jineho sezenou. Moje zkusenost je, ze byli velmi ochotni zavolali par znamym a ubytovani sehnali. Stejne tak kdyz jsme rekli kam jedeme dal tak nam dali nejake adresy a tipy na moznosti ubytovani v cilove destinaci.
    2) Vyber penez jsem tam resil jednou, normalne v bance na Visu (KB) mne dali penize. Pokud povezete cash tak doporucuji eura. Nevim jak ted ale na dolary tam drive meli nevyhodne kurzy.
    3) Za tri tydny pobytu jsem byl online pouze jednou v lobby v hotelu. Pripojeni wifi je tam ale temer u kazde posty apod. Pozna se to podle spousty lidi s telefonama v ruce. Koupis si kupon a jsi online. Nevim jak je to s rychlosti pripojeni ale bezne tam pres wifi volali pres videohovory. Ikdyz tak po cca 15-ti letech jsem nebyl online dele jak 5 dnu tak mi to vubec nechybelo.
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    GENEVIEVE: Podle mych zkusenosti bylo hodne tezky sehnat ubytko v Trinidadu, je nacpanej turistama, takze v podobnych mistech radeji book. Na Kube temer vyhradne berou Visu, bankomatu malo a jsou omezeny vybery, da se vybirat na kartu i v bankach. Pocitat s tim !
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jedeme s kamarádkou na Kubu v říjnu, od 10. do 2. listopadu a máme to v plánu procestovat tak nějak co to půjde. A mám pár dotazů.

Ubytování v Havaně zajištěný máme. Je potřeba i v těch dalších destinacích si ho domlouvat předem? To už nemáme tolik kontaktů.

Je možné tam nějak slušně vybírat z bankomatu? Mbank/Komerčka. Chceme mít většinu hotovosti s sebou, ale znáte to, kdyby došlo, tak ať nemusíme žrát trávu.

Internet je tam pořád bídný, co? Neplánujeme sedět na netu furt, ale jednou za čas poslat mail že žijeme by bylo fajn :-)
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    jinak jsem v září na kubě byla a prší celkem často, ale pořád je brutální vedro, takže prádelna ještě vetší než obvykle, nicméně bych se tím určitě odradit nenechala, jsou to spíš takový průtrže mračen a pak zas hezky... Na Varaderu se vždycky ráda pár dní poválim, ta pláž je tam super. Jinak za mě určitě taky Vinales, Zátoka sviní, Havana a při širších možnostech rozhodně Baracoa...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KUTAS: Tak vyreseno, prelet z Atlanty (prestupy + cena) a firemni systemy me na Kubu stejne nepusti...
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    KUTAS: Se zarim na Kube nemam zkusenosti, zkus web. Jinak z toho, co jsem videl doporucuju udoli Viñales, peninsula Zapata, udoli Yumuril. Z mest Havanu a Santa Claru. Na Varadero kasli, ztrata casu, Kuba je velka (i kdyz se to nezda).
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    pokud znas nejaky romansky jazyk aspon na urovni advanced beginer tak to stacit bude :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Zvažuju vyrazit na Kubu ze služebky v USA (Atlanta) na konci září... je to velké riziko co se týče dešťů? Jinak hlavním cílem by měla být příroda/cestování po ostrově... byli bychom tam asi 7-8 dní. Samozřejmě nějakou koupačku a možná i to Varadero na chvilku vložit + případně Havanu.

Ještě se trochu obávám, že bez španělštiny to taky nebude jednoduché. Co myslíte?
    MEX
    MEX --- ---
    Tedy na číslo 00420 / 777 24 00 66
    MEX
    MEX --- ---
    Nebojte se se mě optat na jakoukoli radu... teď jsem se vrátil ,,, PS. na Kubě to nefunguje on-line ,))
    ANDY_C
    ANDY_C --- ---
    ahoj vsichni, chystame se v listopadu na Kubu na svatebni cestu na 10 dni, letenky uz mame (Viden-Varadero,Havana-Praha pres Milano), ale ted resim samotny pobyt. Predstavovali bychom 4-5 dni v nejakem hezkem ubytovani nekde na ostruvku napriklad,proste uzit si klid karibiku(ne preturistovano ve Varaderu) a potom druhou pulku trochu pocestovat, klidne uz jen kolem Havany,odkdu odletame....poradite?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SARKALINA: Byli sme, ale nemeli sme moznost dat vedet... nebyl net...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MEX: o tobe uz vim, dohazovaci .-]
    MEX
    MEX --- ---
    SARKALINA: Já tam letím za deset dní.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    nejste nekdo na kube ted? pripadne vyhledove leden-unor?
    MEX
    MEX --- ---
    Pro ty z Vás co chtějí na Kubě průvodce: http://pruvodcenakube.mypage.cz/
    MEX
    MEX --- ---
    PLAVRDA
    PLAVRDA --- ---
    na kubu je rozumné - kvuli pocasí - jet nekdy do kvetna, i tak doporucuji nechat doma kratasy nebo sortky a nechat si narust trochu vousy...
    az se vrátís, podekujes :-)

celá strední amerika je velmi citlivá na yankees a proto casto uslysís, ze to ci ono sice nemá ideologické koreny, jen je to contra norteamericano.
    silne to evokuje nase vnímání globalizace...
    MEX
    MEX --- ---
    ENDREW: pošli mi číslo ,, zavolám
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MEX: Bohuzel jsem mimoprazskej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam