• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    PETAN
    PETAN --- ---
    IN_DIE: Svet by byl opravdu maly kdyby to tak bylo. Ja jsem jenom reagoval, protoze jsme bydleli take u Michela, ktery ma dva byty, ktere pronajima (v jednom take bydli), a kdyz jsme u neho spali den pred odletem tak jsme take spali u kamarada za rohem, protoze nemel misto. :)). Navic si pro nas prijel na letiste (byl to kontakt od kamarada). Proste mi to vsechno zapadalo do sebe :)).
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    PETAN: To asi ne.O psovi nevime.Nasla jsem ale jeste vizitku primo na jeho dum.Ta prvni adresa byla na ten nas byt.

PETAN
    PETAN --- ---
    IN_DIE: Michael a Sunami ? a jejich pes Johny?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    BEREGOND: Osobne ti muzu ti doporucit tohle ubytovani.
    My nahodou pri priletu narazili na cesku, ktera nam pres jejich odvoz do centra dohodila prave tohodle cloveka_Michaela.
    Pri prijezdu jsme bydleli ve svym byte za 25CUC.Tam se nam tak libilo, ze jsme ho vyhledali i pri odjezdu, kdy jsme jeste v Havane stravili 3 dny. Ma ty ubytovani 2 a kdyz ma plno, tak ti dohodi nekoho ze svych znamych_ my pri navratu byli 1 noc u nej na baráku a 2 noci za rohem u nejakyho kamarada.

EXX
    EXX --- ---
    czus,nekdo místní se chystá na Kubu? letíme na měsíc..od zitra
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Mám čas do Vánoc a už dlouho mě láká Havana, měli byste nějaký tipy na ubytování ve městě, na co si dát pozor apod.?
    BIRK
    BIRK --- ---
    Ahoj v dubnu planuju vylet na Kubu, pojede nas vetsi skupina a proto bych mel zajem o pronajem minivanu pro 7-10 lidi a zaroven mit predbookovany ubytka aby jsme neztraceli cas hledanim...

mel by nekdo nejaky doporuceni na msitnaka co je schopen zajistit auto a bookingy u mistnaku?

diky
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Tak v Karibiku řádí hurikán Matthew. má v utery dorazit na Kubu. my tam jedeme příští pondělí. tak jsem zvědava jestli vůbec odletime.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GENEVIEVE: v casa particular sem tam prostě jsou no..v hotelich jsme na zadneho nenarazili. obecne se da rict, ze je lepsi být v takovych casa particular co maji byt pro hosty v 1. patre (je vetsinou podstatne novejsi a cistsi). uplne idealni je pokud to je +/- opravenej starej kolonialni barak s vysokejma stropama.
    repelent mimochodem fungoval skoro opačně, já ho skoro nepouzival a moc me nezrali, zena se matlala a byla sezrana az na kost.
    pripojeni na web se resi predplacenou kartou za 2 CUC/hodina (je dulezitej logout aby se to nepromrhalo, free wifi tam neni nikde)
    je tam nedostatek art supplies (barvy), vložky jsou drahý (a holky budou vděčný), kdybych vedel pred odletem jaka je tam situace tak sebou vezmu kartony zubni pasty, kartacku, vložek, mejdla, ale s rozdavanim opatrne (radeji v soukromi nez na verejnosti), vrhnou se na vas a je slozity vysvetlit ze proste uz nic nemate...(v turecku jim rikame at si stezujou Erdoganovi pac vetsina z nich jsou volici AKP, tady sem mel tendenci rikat at si stezujou Fidelovi, ale ono to v totalitnim rezimu zni trosku debilne)...

na spouste mist maji americky zasuvky, takze nejakej konvertor taky neni od veci; pri navratu pozor na celniky, doplaceli jsme na ruzyni za chlast a cigara; doutniky na ulici nekupovat a kdyz uz tak od duchodcu a invalidu spis jako dobrocinnost nez "koupim si levny doutniky od toho hodnyho kluka"...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Díky moc!
    Letíme už za chvíli, tak se těšíme a snad to bude všechno v pohodě :-)
    těma švábavama jsi mě trochu vyděsil, ale asi je přežijeme :-)

jinak počítám teda s tím, že si přivezeme euro a budeme měnit někde a deštník je super tip, musím si nějaký sehnat :-)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    vinales super, Las Terrazas je extra pekny; mít kvalitní deštník co vydrží vítr a dá se používat i jako slunečník je zásadní. Trinidad ma skvelej nocni zivot. Santa Clara je taky dobra, je tam fantastickej LGBT klub co ted nevim jak se jmenuje (ale muzu zjistit). dolary nebrat (na jejich smenu je 10% tax), eura a vymenit je za CUC; spis mensi bankovky, na 50 CUC uz mivali problem s vracenim drobnych (a taky to predstavuje cca dvojnasobek prumerneho platu)
    vegetariani to tam maji hodne tezky, omeleta s mrazenou zeleninou je jedina jistota; obecne jidlo tam je takovy jak bys cekal v "postkomunisticky vesnici" s vyjimkou hotelu (a i tam to byva dost zoufaly)

neštítit se bordelu, švábů (zejmena v casa particular ubytkach, měli jsme meeting s několika fakt vypasenejma jedincema); ale lidi super; projeli jsme s bandou Turků (taková turecká verze české společnosti přátel Kuby) Havanu, Trinidad, Santa Clara, Cienfuegos...lidi jsou na Kube zlaty; bordel tam je strašnej; španělština důležitá (alespon zaklady). bez nějakýho průvodce je španělština imho nezbytná pokud si to tam chcete vychutnat a projet skrznaskrz, ale když je vůle tak se dá vysvětlit všechno, jen to nějakou dobu trvá :)
    včera jsme se vrátili, byl to příjemný výlet

určitě lezte do galerií, narazili jsme na fantastický věci...
    PETAN
    PETAN --- ---
    GENEVIEVE:
    Zkusenosti z minuleho roku (listopad)
    1) S ubytovanim by problem byt nemusel, pokud budete resit ubytovani v Casa particular tak pokud narazite na jiz obsazeny dum tak majitele Vam nekoho jineho sezenou. Moje zkusenost je, ze byli velmi ochotni zavolali par znamym a ubytovani sehnali. Stejne tak kdyz jsme rekli kam jedeme dal tak nam dali nejake adresy a tipy na moznosti ubytovani v cilove destinaci.
    2) Vyber penez jsem tam resil jednou, normalne v bance na Visu (KB) mne dali penize. Pokud povezete cash tak doporucuji eura. Nevim jak ted ale na dolary tam drive meli nevyhodne kurzy.
    3) Za tri tydny pobytu jsem byl online pouze jednou v lobby v hotelu. Pripojeni wifi je tam ale temer u kazde posty apod. Pozna se to podle spousty lidi s telefonama v ruce. Koupis si kupon a jsi online. Nevim jak je to s rychlosti pripojeni ale bezne tam pres wifi volali pres videohovory. Ikdyz tak po cca 15-ti letech jsem nebyl online dele jak 5 dnu tak mi to vubec nechybelo.
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    GENEVIEVE: Podle mych zkusenosti bylo hodne tezky sehnat ubytko v Trinidadu, je nacpanej turistama, takze v podobnych mistech radeji book. Na Kube temer vyhradne berou Visu, bankomatu malo a jsou omezeny vybery, da se vybirat na kartu i v bankach. Pocitat s tim !
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jedeme s kamarádkou na Kubu v říjnu, od 10. do 2. listopadu a máme to v plánu procestovat tak nějak co to půjde. A mám pár dotazů.

Ubytování v Havaně zajištěný máme. Je potřeba i v těch dalších destinacích si ho domlouvat předem? To už nemáme tolik kontaktů.

Je možné tam nějak slušně vybírat z bankomatu? Mbank/Komerčka. Chceme mít většinu hotovosti s sebou, ale znáte to, kdyby došlo, tak ať nemusíme žrát trávu.

Internet je tam pořád bídný, co? Neplánujeme sedět na netu furt, ale jednou za čas poslat mail že žijeme by bylo fajn :-)
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    jinak jsem v září na kubě byla a prší celkem často, ale pořád je brutální vedro, takže prádelna ještě vetší než obvykle, nicméně bych se tím určitě odradit nenechala, jsou to spíš takový průtrže mračen a pak zas hezky... Na Varaderu se vždycky ráda pár dní poválim, ta pláž je tam super. Jinak za mě určitě taky Vinales, Zátoka sviní, Havana a při širších možnostech rozhodně Baracoa...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KUTAS: Tak vyreseno, prelet z Atlanty (prestupy + cena) a firemni systemy me na Kubu stejne nepusti...
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    KUTAS: Se zarim na Kube nemam zkusenosti, zkus web. Jinak z toho, co jsem videl doporucuju udoli Viñales, peninsula Zapata, udoli Yumuril. Z mest Havanu a Santa Claru. Na Varadero kasli, ztrata casu, Kuba je velka (i kdyz se to nezda).
    VELDRANE
    VELDRANE --- ---
    pokud znas nejaky romansky jazyk aspon na urovni advanced beginer tak to stacit bude :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Zvažuju vyrazit na Kubu ze služebky v USA (Atlanta) na konci září... je to velké riziko co se týče dešťů? Jinak hlavním cílem by měla být příroda/cestování po ostrově... byli bychom tam asi 7-8 dní. Samozřejmě nějakou koupačku a možná i to Varadero na chvilku vložit + případně Havanu.

Ještě se trochu obávám, že bez španělštiny to taky nebude jednoduché. Co myslíte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam