• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    UFOSSS
    UFOSSS --- ---
    [ Kuba – co dala revoluce Kubě a co světu? / kinomovie / 7.2.2017 / CR - Praha - kavárna klubu Cross ]

Úvodní slovo přednese politolog a historik Jaroslav Fiala, šéfredaktor serveru a2larm.cz a autor nedávno vydané knihy Jak se zbavit Castra.

PETAN
    PETAN --- ---
    My (par) jsme tam byli predminuly rok v listopadu (2015). Auto pujcene na miste. Krome malych problemu (napr. dve ruzna menu v restauraci pro mistni a pro cizince, ktere bylo 2x drazsi) jsme nemeli zadne vetsi problemy. Asi dost pomohlo ze umime trosku spanelsky. Byli jsme tam 3 tydny a jeli jsme Havana-Baracoa-Havana (cca 3500 km). Užili jsme si to a vzpomínáme pouze pozitivne. V tu dobu tam bylo uz dost lidi a co jsem ted slysel tak ted to tam musi byt uz trosku horsi - moc turistu = nesezenes auto, ubytovani a tak. Kamarad tam leti ted ve ctvrtek tak jsem zvedav co bude rikat az se vrati. Kdyztak dam info...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    my tam byly tri holky v roce 2009, pujcene auto a vse jsme resily na miste. A musim rici, ze kvuli lidem na to nevzpominam rada. Neustale dohadovani se o vsem, co platilo v jednu chvili, tak pak bylo uplne jinak. Celkem vycerpavajici 3 tydny v tomhle ohledu
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    EXX: my jsme jeli jako par a v pohode cely mesic.
    EXX
    EXX --- ---
    MAGDALENA: no ono holky asi budou mít dobrou zkušenost vsude..resp,rekneme lepsi pac kluci vždycky v něco doufaj tak se snazej..ale par nebo samotného kluk.. no nic. aspoň cigára mám originál , takže vejlet se zaplatí v prvním jazzclubu.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    EXX: uplne cucim. Ze by se vse tak drasticky zmenilo. Tak spatnou zkusenost jsem zatim neslysela. Teda az na jednu holku, ktera si stezovala ze v jidelnicku nemaji moc masa. Je mi lito ze sis odnesl tak spatnou zkusenost.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    EXX: Me nejvic sralo, ze neumej smlouvat. Domluvis si cenu, placnes si na to a on pak po tobe chce zase jinou cenu, nez na jake jste se dohodli. Takze se smlouva nanovo. Jak u blbejch.

Holt Kuba zatim neni moc vhodna pro backpacking, nebo lowcost trawel.
    ATRECAL
    ATRECAL --- ---
    EXX: Jakto?
    EXX
    EXX --- ---
    tak už jsme zpátky ve státech...po měsíci...a .. goodbye Kuba ,never more
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    ENDREW: jj, kanada jsou friends. berou z kanady javorovy extrakt na lepeni doutniku
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    EXX: Hele my leteli pres kanadu a v letadle nam rozdali viza at si je vyplnime sami, takze podle me by to nemel byt Problem. I kdyz USA a Kanada je velkej rozdil mno...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    EXX: no pokud letis ze statu tak urcite mit vsecko predem, pac v Havane pak delaj problemy. a na vymenu dolaru je extra daň, takže pokud umis v orlandu vymenit dolary za eura tak bych nevahal...
    EXX
    EXX --- ---
    MATHEZ: my letíme z sf, víza snad maj udělat při mezipřistání v orlandu..snad...pojištění vyřešit taky tam snad..
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    BEREGOND: a cestovni pojisteni (doklad o uhrade); jinak se muze stat ze budou pozadovat nakup pojisteni na letisti v Havane.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    IN_DIE: a byla potreba letenka?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    BEREGOND: Nám ho na konzulátu v Praze vyřidili na počkání. Cestovali jsme individuálně bez cestovky.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ehm, jeste dotaz protoze mi ted vubec nic nevychazi casove. Za jak dlouho se da vyridit (treba pres cestovku s letenkou) vizum na Kubu? Oficialne se uvadi tyden, znamy to zvladly za 24 hodin, mate pripadne nejaky tip?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    PETAN: tak třeba to je on. to je podezřelá souhra náhod:) my tam byli loni a viděli jeho ženu s dcerou (max.2 roky) jen 1x, psa nemuseli mít sebou.
    u toho kamaráda jsme bydleli v bytě v asi 2.patře a ten byt měl zvlášť pokoje, ale společnou kuchyň a ,,obývák,, + balkon?
    škoda, že mám z bytu jen fotku děravýho potrubí, který jsme řešili kvůli úniku plynu:)
    a vlastně ještě výhled z balkonu:
    https://goo.gl/photos/duLczksJb5aUFmBi7
    https://goo.gl/photos/fGkDNDoYkq3Yj4w37.

Třeba vyměnil Sunami za Dayrene:) nebo Dayrene není vůbec jméno jeho ženy..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam