• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIBANECNizkokaloricke recepty, tipy aneb kdo hleda ten najde"
    Pojďte si vyměnit pár dietních receptů, nizkokalorickych jidel, netučných potravin a ostatního s čím již máte zkušenosti a netloustne se po tom ;-) HLAVNĚ ZDRAVĚ !
    http://www.mamincinyrecepty.cz/nizkokaloricke
    rozbalit záhlaví
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    LIBANEC: Hlíva se dá vrazit úplě kamkoliv - zkušenost mám s rádoby čínou (hlívu dám hned po cibuli a na hlívu maso a zbytek) nebo s míchanejma vajíčkama (cibulka na ní hlívu smažit až bude měkká a na to prdnu vajíčko - samozřejmě sůl pepř a tak)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Tak sklizim prvni vlastni hlivu, nemate nekdo nejake osvedcene recepty ?
    SASH
    SASH --- ---
    tady taky zepár receptů
    http://www.f-sport.cz/print.php?id=84
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    sojove rizoto:

na drobno nakrajenou cibulku osmahnu na kapicce oleje...osolim, bazalka a kari, promicham, posypu ryzi (natural) a prazim chvili aji s ryzi, pridam mrkev, jablko, lusky a hrasek, promicham a pridal sojove nudlicky (jeste nevarene), promicham a zaliju voudou na pomer 1 ku 1,5 (vic vody) a necham 15minut varit nez se voda vyvari, ryzi hlidam at se nerozvari, radeji slit vodu nez ji rozvarit, ja osobne ji mam radeji lehce nedovarenou. Zasadne nemichat, jak to jednou zamichate, tak se vam to zacne pripalovat.

tak to byla ma dnesni vecere:) nam nam:))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    mno pro me je to teda suchy :DD
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    CMLKA: no jasně, ten salát není suchý, v tom je voda :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HRABALKA: a kdo nemuze, tak to ji suche? ;)
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    no ja si frcim na klasice...jenom na drobno nakrajena zelenina (rajce, cherry rajce, paprika, okurek, obcas salat, redkvicky pripadne mrkev), zakapat olivacem a trosku cerstve namleteho barevneho pepre a pridavam bileho smakouna nebo ted casteji cesnekoveho nebo balkan nebo feta syr nebo mozzarela:)...obcas pro zpestreni jablko nebo banan:)
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    Cottage sýr je dobrý se salátovou okrukou (na kolečka nebo jiný oblíbený tvar), jen tak bez ničeho. Mě chutná, nekupuju ale nízkotučný, takže úplně nízkokalorické to není
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    já se můžu utlouct po tomhle: ledový salát rozebrat, trochu natrhat, do toho dvě natvrdo uvařená vejce.. kdo může , tak lžíci majolky (ani nevím, jak se to jmenuje přesně, já to fakt nejím - ne tatarka, ale to jen bílé)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    LIBANEC: tohle delam jeste s ovesnyma vlockama a bez sojovky, parada...

jinac na chleba nejradsi "pomazanku" z lilku (lilek na platky hodit do trouby nebo na panvicku s olivovym olejem, rozmackat, pridat cesnek a koreni) nebo rajcat (na cibulku hodit rajcata bez slupky, ocesnekovat, sul, pepr, bazalka), na tmavycm chlebu parada...

nejoblibenejsi salat muj je udelat testoviny (fussili nebo tak neco), k tomu kopu listovyho spenatu (roztapim mrazene listy), mozarella, lzice zakysane smetany.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TRISSIE: hele klidne mohla,ale ja uz to s nim asi fakt zkouset nebudu....no mozna ten od madety...
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    JInak dalsi recept - co dela moje mamka.

Nastrouhat na struhadle korenovou zeleninu ( mrkev, celer, petrzel + POREK ) kydnout na to jedno vejce - na trosce oleje prazime tenke placky - pokladame na talir s urbrouskem a zakapneme dvema kapkama sojove omacky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAFCA: já ho právě měla párkrát úplně čerstvý, neprošlý, a stejně hnusný :-( bylo to vždycky od jedné značky, ale z hlavy si nevzpomenu,která to byla. To bych ji musela vidět...
    PAFCA
    PAFCA --- ---
    TRISSIE: uaaaa, uplně se mi ted na jazyku vybavila chuť prošlého cottage.... to opravdu není mnamka...
    jinak já doporučuju ho smíchat s jarní cibulkou, a trošku opepři, možno osolit a je to super základ třeba ke slané palačince /což asi nepatří do tohodle klubu :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CMLKA: k tomu cottage cheese, on je hrozně háklivý na skladování a mě už se mockrát povedlo si přinést domů něco, co bylo nepoživatelné a hořkéa s podivnými kuličkami... nemohla jsi mít jen smůlu?
    KFF
    KFF --- ---
    MEESHA: No to zni dobre. Myslim, ze do tech syrecku se ji tolik nenasakne a jinak se da odpreparovat.

Z tech dietarskejch receptu me asi nikdy neomrzi nakrajeny porek, parika a zavor podusene (jen na vode) s tofu (pro masozravce pripadne s kuretem) jemne zalite dobrou sojovkou. To bych mohla jist porad, pro autenticnost nejlepe hulkama:)
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    KFF: Ja to delala taky, ale se sladkou smetanou a s paprikou (korenim). Vyborny, ale teda ta smetana nic dietniho he
    LOVE_SIDDER
    LOVE_SIDDER --- ---
    jeje ted me napadla dalsi vec!!!takovej ten šodó krém(Tatra):),prodava se to v obchode,vypada to jako maly mliko a stoji to asi 30 kc pul litru.je to vyyyyyyyborny a da se tim zalejt jakykoli ovoce...zvlaste v lete dobre,kdyz honi mlsna,je to lehke a neni v tom skoro tuk
    LOVE_SIDDER
    LOVE_SIDDER --- ---
    a jeden ultra jednoduchy salatek ktery si ziskal me srdce:)
    ananas(z konzervy...vim ze vypadam trochu socialne ale sou to nouzovky:))
    +
    ledovej salát na prouzky
    ...no a zaleje se to tou stavou z ananasu a muze se toho snist kilo:)je to super
    LOVE_SIDDER
    LOVE_SIDDER --- ---
    moje testovinove salaty na ktere nedam dopustit:)
    -testoviny(ale jen tak dve hrsti na porci)
    -kukurice z konzerva
    -tunak(opet konzerva)
    -ledovy salat(hodne)
    -okurka nebo paprika nebo jarni cibulka nebo cherry rajcatka (cokoli co je po ruce)
    -bílý jogurs a majoneza (v pomeru 1:1)
    syr niva nebo eidam (s mirou)

vsechno se to pekne nakraji a smicha a je to moooc dobre...suroviny jsou vetsinou to posledni co doma mam a da se to pekne obmnenovat:)kdo je fajnsmekr,muze misto tunaka a syra dat kousky kurete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam