• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORAGOrganická syntéza
    BORAG
    BORAG --- ---
    přiznávám, že některé kroky jsou trochu divoké. Každopádně bude problém se závěrečnou redukcí

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja to taky nejak nemuzu spojit (+ u toho "spojeni" mam problemy s tim smradlavym thiofenem..).

Ale popremyslim o tom az zitra, tak jestli me Borag predbehne, zkuste na me pockat, jestli vymyslim neco validniho .)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: no som zvedavy.
    BORAG
    BORAG --- ---
    LIBRIUM: snad dneska postnu postup jak to uvařit. Zatím jsem se zasekl na spojení obou částí systému. Snad to nějak rozlousknu.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: tiofen? preco, jediny problem je, ze to smrdi :)
    BORAG
    BORAG --- ---
    no, to bude tedy něco.. Hlavně ten thiofuran tam je snad za trest :-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    zvladne to aj niekto okrem Boraga? stereo je jedno, len postavte ten skelet.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Boragu, hodis do etheru nejakou strukturu?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    dzizs, este 10 x sem copypaste en.wikipedia.org.
    ATREY
    ATREY --- ---
    Nako to tady spi, co Kdyby jste si popremesleli nad Paclitaxelem. Vubec nemam zdani jak se tahle zvireckost muze syntetizovat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BORAG: Jezis ja jsem pako, posledni tyden se mi tady snad 3x stalo, ze mi nekde prebyva/ubyva -CH2- ... Od ted budu pozorny, nebudu diskutovat pod vlivem piva a vubec, vse po sobe poradne zkontroluju, nez to odeslu.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: ako, moze byt, "aktivovany" DMF moze byt dobry zfdroj pre elfil. formylaciu...

BORAG
    BORAG --- ---
    jinak pokud tedy ten uhlík heterocyklu pochází z DMF, tak ten můj původní návrh byl dobrý a nemusel jsem posílat novou verzi, kdy nejprve formyluji resorcinol..
    BORAG
    BORAG --- ---
    WILDENBURY_SQ: takže ten postranní řetězec je tedy propanolamin a ne ethanolamin jako v zadání, ano?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: ne, jestli se Ti neco nezda, klidne to rekni :) mne samotnymu se zda ta cyklizace dost divoka.. ale fungovalo to. nicmene prosim pochybnosti sem, sef pry i vymyslel mechansimus te reakce. v utery nahodim.. jestli se Ti zda, ze jsem mimo, klidne to rekni :)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    aha. no, fajn.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja to mam hrozne nacmarany a je to davno dost.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: nechybi. Ja si to taky myslel.. Nechybi. Mechanismus mozna casem vyhledam, ale nechybi.

Jinak pardon, ze vas zase matu svou zhovadilosti, je patek a mam v sobe par piv. Pripradny dotazy az zitra, jestli tam jsem zas neco posral, jdu pryc. zatim :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: Pomotal jsem to, rychle jsem to kreslil ze sesitu, je to uz dlouho..

Opravim to, vyckej chvili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam