• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NONOBODYBoj o vodu
    FLAD
    FLAD --- ---
    UCKO: Prosím? O čem to mluvíš?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    UCKO: osobně nevidím důvod proč v podmínkách ČR filtrovat vodu z řadu (pokud samozřejmě není "přechlorovaná" nebo tak něco).
    navíc, co jsem měl možnost do tohoto tématu nakouknout, tak voda aspoň v praze je dosti kvalitní.
    UCKO
    UCKO --- ---
    Takže tomuto nemám věřit? Nemám věřit ani testy "vodovodu" chválící? Mám filtrovat? Mám pro svoji úpravu (filtraci) jinou vodu znečistit?

    Reklamní kampaň Veolia
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    VODOMERKA: ja jsem v Ostrave a tady je tak tretina podzemni, tretina povrchova... hlavne v centru je to hnnus, ale na predmesti vklidu.. presto od Vanoc osmoticky fitruju ke sve plne spokojenosti...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MORPHLER: u nas se to projevilo treba po povodnich. od ty doby pitnou vodu v radu strasne (oproti puvodnimu stavu) chlorujou. a to mame podzemni zdroje. je mi lito lidi, kteri musi pit vodu z povrchovych zdroju. ta je, s prominutim, na bliti.
    a proto filtrujeme :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KASUMI: tak navrhni nějaké řešení. ač to tak někdy nevypadá, tak mám určité hygienické nároky - ale vymývání koše je imho dost blbost, papír jste psali že taky (ale to podle mě není tak docela pravda... je to biomasa, rozloží se), kupovat si speciální plastové pytle do koše mě přijde plýtvání takže... nemůžu si pomoct, ale igelitky v koši dávají smysl, a tudíž nevelký tok igelitek z obchodů ke mě domu taky (kde je nevyhazuju, ale skladuju...).
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    KASUMI: kdo si driv precteme manual, tak poreferujeme ;)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KASUMI: no ja teda nevim, dokud me nekdo nepresvedci o opaku verim spise tomu, ze rychle rozlozitelne plasty rozhodne zatim nejsou to, co bezne koupim jako sacek na odpadky. nerikam, ze by se uz ted nedaly koupit, ale neverim (predpokladam opak, dokud neuvidim dukaz ci dobrozdani vyrobce) ze jsou to ty bezne .. mate nekdo informaci ze opravdu jsou?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    XCHAOS: si dycky rikam, ze to co plave v rekach jsou tasky a petky, ktere tam nekdo nezodpopovedny vyhodil, ze to prece nejsou ty co jsem ja dal do smesneho a uz vubec ne ty co do trideneho odpadu... ale asi je to spise zbozne prani...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HONZAF: jo, ja si to taky myslim
    ze ty odpadkovy pytle jsou delany na to, aby se rozlozily..
    ja jsem teda taky driv pouzivala tescovy sacky a spol.. ale tohle je podle me setrnejsi, pac se to rozlozi..

    takze treba tohle
    XCHAOS je prave spatne..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    XCHAOS: no jasne... taky ten predpoklad mam... ale myslim si ze neni az tak podlozeny, ze se mylime, ze i my to more nakonec znecistujeme
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    cekate nekdo nedostatek ci zhorsenou kvalitu pitne vody i v nasich podminkach? pripravujete se? filtrujete?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MORPHLER: ok... ale nepředpokládá člověk tak nějak tiše, že když to hodí do popelnice, tak to skončí na skládce ?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    DAJDALOS: typicky ukladani mrazeneho ovoce.. pestovani rostlin ... :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DAJDALOS: opet jak kdo.. sice jim jogurty vyjimecne, ale sem tam nejaky puding v plastu nebo tak... stejne jako s taskama i u kelimku dochazi v me rodine k recyklaci dokud se to neznici (u kelimku zpravidla praskne).. otec do toho dela ovocnou zmrzlinu ze svych lanu rybizu.... vybornou...
    DAJDALOS
    DAJDALOS --- ---
    Copak igelitáky, ale kelímky od jogurtů. Ty jsou podle me jeste horší. Toho plastu je na nich mnohem více a dají se v domácnosti mnohem hůře využít.
    No jen si vemte jak neumerne velký odpadek vytvorite pri snedeni jogurtu v pomeru k nasycení. Z toho se mi chce až blejt..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    XCHAOS: no nektere asi zkonci. v rekach toho je dost. se staci podivat po nejake vetsi vode kolik je plastovych tasech zachycenych na stromech. nebo i bez vetsi vody- pod kdejakym splavem je plastoveho odpadu taky dost... nemluve o petkach, ktere diky vzduchu uvnitr plavou jeste lepe.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    MORPHLER: alespon ze tak
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    no taky jsem zil(a ziju) v presvedceni, ze takove ty cerne tenke igelitove pytle na odpad se maji za 90 dni na svetle rozpadnout. tusite nekdo ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YGGDRASSIL: no ale tak většina lidí provozuje nějaké následné využití igelitek... to je vše co jsem k tomu chtěl říct... že mi nepřijde pravděpodobné, že by české igelitky končily v Tichém oceáně, to je celé..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam