Tak jsem si vsechno pekne procetla, a tedka uz se taky vyjadrim:)
Osobne jsem ceska, a pritel je narozeny v cechach - rodice a on v mladi zili dlouhou dobu pred revoluci a po v italii, coz je hodne poznamenalo. Jsou velice necesti. Muj prvni vazny vztah byl s cechoamericanem, a problemy tam nebyli, potom ale odjel, a ja se necitila na to jet s nim. Kdyz mi muj nynejsi pritel oznamil ze jede do Australie, uz jsem nechtela dalsiho ztratit, a prerusila jsem skolu a jeli jsme spolu. Jsme spolu dva roky, a je to neuveritelny cholerik.
Jinak moje maminka je provdana za madara, jeji sestra za tunisana - v obou rodinach se mluvi cesky (on studoval stavarnu v cechach) ikdyz v te exotictejsi se jesete donedavna hadalo francouzsky. Na prcka se bude mluvit cesky, arabsky, i francouzsky. Na moji segru se mluvi jen cesky.
Zajimave mi prijde i treba pratelstvi nebo pracovni vztahy s mimoevropany
/pokud to neni moc OT/
v podstate sem se svym kolegou /IND/ travila mnohem vic casu nez s pritelem, a obcas to byli teda perlicky. V jejich materstine se zasadne nepouzivaji slova jako prosim nebo dekuji, vse se vyjadruje intonaci, ktera samozrejme v cizinecke anglictine neni znat. Jinak ja se tedka pres anglictinu ucim zaklady punjabi, a oni zvatlaji cesky.
ale spis se snazime najit slova ktere zni stejne v obou jazycich a maji odlisne vyznamy.
Napr. horky - anything else...
(omlouvam se, taky nemam ceskou klavesnici)
jinak bydlime s partou bangladesanu, a to jsou teda zazitky. V zemi kde pracovni sila stoji tusim kolem 2 dolaru denne, se opravdu zadne domaci praci nepriuci. Tzn, ze kluci nejsou schopni pro me zakladnich veci (pouzivat pecici troubu, zapnout pracku, umivat po sobe zachod...Je opravdu zajimave je pozorovat pri vareni) Proste na to vzdycky meli lidi.
Jinak kolem mne je mnoho asijsko-jihoamerickych paru, ale vetsinou je asiatkou slecna, jeste jsem nevidela euroamerickou rasu v zastupci zeny s asijskym protejskem.