• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: Praha - Tampa, letenky kolem 20K, jinka to stehovani... nejdriv jsem min rok jela na mesic -misto zimniho zkouskoveho - okouknout kulturu a lidi a letos v rijnu - po statnicich jsem dala vypoved v praci a odjela nejdriv na 3 mesice,ale prodlouzila jsem si to na pul roku:)))) mno a jsme zjistili, ze holt chceme bydlet spolu... ale nemela jsem dokoncenou posledni statnici a koncili mi viza, tak jsme se behem mesice prestehovali oba zaciname od 0 - resp. s dluhama tady v praze...ale je to hodne o domluve, vim, ze se jednou postehujeme zpet do statu...
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    zangwil> guinea, nastesti uz ji mam tady, ale jentak se tam nepodivame
    ZANGWIL
    ZANGWIL --- ---
    30000? kde je manzelka? patagonie?
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    ANEZAK397: si nestezuj :)
    barcelona je za rohem, nas jedna letenka k manzelce domu stoji 30000 ;)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Hlavne pak clovek nevydelava na nic jinyho [tedy ja s prumernym prijmem] :-]
    A dovolena? Cha! Jak muzu jet na dovolenou, kdyz jsem byla letos uz trikrat v Barcelone :-]
    Joo, to byly casy...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My se zase s byvalkou rozchazeli neco pres pul roku, protoze ona chtela bydlet v Austrosce, ja v Cechach. A kdyz jsme se po telefonu pohadali, tak jsme za sebou prijeli se usmirit... bylo to peklo.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ:ty brdo..2,5 roku! to teda klobouk dolu...
    a jak moc na dalku to bylo?
    a ted uz spolu bydlite? zajimalo by me taky, jak treba probihalo rozhodnuti, kdo se za kym prestehuje, apod...
    nas ceka jeste tak rok minimalne, a pak se uvidi
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: jj, souhlasim, my jsme praktikovali vztah na dalku skoro 2,5 roku a ty navraty a odlety...brrrr.jsem mela stazenej zaludek jen pri vyrceni slova - ruzyne...
    hlavne prvnich 24 hodin je takovejch, mno, divnejch... po par mesicich mas zase u sebe cloveka, ktereho mas rada, ale najednou ti tak trochu zasahuje do prostoru...

ANEZAK397: jj, to u nas fungovalo celkem dlouho, ale jak jsem spolu zacali bydlet - postupne a stridave na obou kontinentech,tak to hádání se najednou mooooc dobre jde:))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANEZAK397: aha...tak to mas dobry...to me prave jeste vic rozcili, ze nemam ty spravny slovicka, a pak je v hadce taky problem, ze to obcas vyzni trochu jinak, nebo ze si to ten druhej jinak vylozi (to je samozrejme problem i pro cesky pary, u nas je jen zvysena sance na nepochopeni)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    PROMETHEA: :-] My jsme spolu chodili rok.
    Onehda me napadla jedna skvela vyhoda. Kdyz se pohadame a jde do tuheho, v tomto smyslu mi trochu chybi slovni zasoba. A nez si v hlave sesumiruju co mu reknu, nasranost odezni :-]
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CERVIK: dobré vědět!
    je to na nástěnce
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    btv kdybyste nekdo shanel kurzy cestiny pro cizince,
    tak mi bylo doporuceno http://www.cicpraha.org/cestina.php
    lekce stoji 50 kc a neni potreba mit s sebou nic, kurz je vedenej v cestine
    a kazda lekce je uzavrena, tzn. ze tam clovek muze prijit kdykoliv bez predchozich znalosti
    CROSS
    CROSS --- ---
    PROMETHEA: teď jsem v Čechách a žena ve Švajcu, od února.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CROSS: a ted jsi kde? smim- li se ptat?v cechach?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CROSS: promin, to byl ID PASHWAKA s tim berlinem
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CROSS: pockej pockej, a co ten berlin? nebyl jsi to ty, jak jsi psal o uskalich vztahu na dalku (to jsem jeste zila v blahe nevedomosti), a ze se sejdete v berline? (pac ted jsme tam byli na dovce, a to mesto me uchvatilo-jen tak OT)
    CROSS
    CROSS --- ---
    PROMETHEA: tak utichlo... u mě třeba nic novýho, akorát se asi začnu učit na starý kolena francouzsky a začnu si hledat job ve švajcu, ženě se stýská.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANEZAK397: tak to gratulace!
    a jak dlouho jste spolu byli predtim nez jsi se odstehovala? a kde jste se poznali?
    u nas to zatim jeste neni jisty - jeste nas oba ceka minimalne rok, kdy budem neusazeny (ja-praha, mexiko, on-Ljublana, Zurich)...z toho se nevyvliknem...no a pak jahví, jestli spolu jeste budem...o to bylo tezsi se loucit..pri prvnim louceni jsem brecela tri dny, pac jsme si ani neslibili, kdy se priste uvidime, a jestli se vubec uvidime...vydrzeli jsme to 3 tydny :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    To je naprosta pravda. Proto jsem se ja [Ceska] prestehovala do Spanelska [pardon - Katalanska] za Spanelem [Katalancem] do Barcelony.

To slzave louceni na letisti s vidinou nekolikamesicni abstinence me uz taky odrovnavalo :-]

Ted tomu bude rok a zatim si nemuzu stezovat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak co? dvojjazyční?!
    nák nám to tady utichlo..
    tak doufám, že je to jenom proto, že jste užívali léta a dovolených, a taky že nám třeba přibudou nové cizokrajné páry
    já momentálně - po zvykání si na dvojjazyčný vztah-si teď zvykám na vztah na dálku - vlastně na tříjazyčný vztah: já - skype -on : a vídání se po třech týdnech (zatím)
    Už tu někdo psal, že videt se po delší době na kratkou dobu (treba jen na vikend) je to dost emocionalne vycerpavajici...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam