• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: Daniel je zidovskeho puvodu:)pritel se tak jmenuje ale je to fakt super jmeno ktery vyslovujou skoro stejne uplne vsude
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HROSIKOVEC007: znam Egyptanku Marinu :) a i kdyz to v cestine je jako pristav (mozna nejen v cestine:) tak to k ty slecne sedelo, a vylozene ji to jmeno sluselo, a zni tak univerzalne evropsky
    daniel je imho mezinarodni, ale jestli to nahodou neni zidovskyho puvodu :)
    no, mate to teda slozity, ale nejspis vyberete nejlepe sami.
    nebo jako Rachel v Přátelích můžete mít Emmu :)
    KALLA
    KALLA --- ---
    HROSIKOVEC007: ty jo tak to asi bude horsi jelikoz cesky jmena a arabsky si nejsou moc podobny:)
    JENDAAAK
    JENDAAAK --- ---
    KEMENTARI: to je pravda, moje kamaradka - japonka, se taky jmenuje Hana, stejne jako segra.. takovy multikulturni a multijazykovy jmeno :)
    HROSIKOVEC007
    HROSIKOVEC007 --- ---
    ja mam taky problem se jmenem. do dubna to musime vyresit. nemate nekdo tip? melo by existovat v arabstine a cestine a dobre musi znit i v Italii, kde bydlime. Este nevim esi to bude kluk nebo holka..
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SUNRISE: Vy na to jdete vědecky, no. ;)
    KALLA
    KALLA --- ---
    no my jsme taky resili jmena a teda uz ted i kdyz zatim jen planujeme mimco do budoucna se nemuzeme schodnout, takze to asi udelame tak ze prvni mimco bude vybirat on a druhy ja:)))tak snad na me vyjde kluk aby to byl Nathanael:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    KEMENTARI: Hana není špatná, ale trochu nás odrazuje fakt, že je to to první, co člověka napadne... Kamarádi (čech a japonka) zas mají holčičku Karen a teď nově chlapečka Saimona :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SUNRISE: Můj kamarád má za ženu Japonku a jejich dcera se jmenuje Hana. To mi připadá hezké a pěkně vybrané - teď žijí v Japonsku, ale jako Hanička se uchytí i v Čechách. :)
    JENDAAAK
    JENDAAAK --- ---
    PROMETHEA: Japonsky bohuzel, prestoze se ucim, neumim. Prakticky umim jen to nezakladnejsi a nejjednodusi.. a nadavky:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    KALLA: Teď jsme v čechách, protože musím konečně dostudovat ;-) ale pak asi pojedeme na nějakou dobu do Japonska...
    Pro holku jsme vymysleli Noemi, to zní přijatelně v obou jazycích.
    KALLA
    KALLA --- ---
    SUNRISE: a kde zijete?a nahod ty jmena:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    hehe, dobrý zmatení jazyků, já mám muže Japonce, ale doma mluvíme jen Japonsky... a až budou děti, tak se uvidí, zatím jsme řešili jenom potenciální jména ;-)
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: ja tusim ze spis ona nadava japonsky a on odpovida v cestine:)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JENDAAAK: ty umis japonsky?! to teda klobouk dolu!!
    a kde jste se potkali? v evrope? v asii? v americe? =)
    JENDAAAK
    JENDAAAK --- ---
    Mno, tak to ja mam pritelku japonku.. mluvime spolu anglicky, hadame se a nadavame cesko anglicko japonsky.. Deti, kdyby naky byli tak bych chtel aby mluvili anglicky, ale i cesky a japonsky, myslim ze prestoze to asi nebude uplne jednoduchy, tak do zivota se jim to urcite bude hodit ...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    dík:)))máme už kočky,ale ty vyrůstali jen s Drahym,tak holt nećhci vychovat cvoka:))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nojo, doted se tu resily jen deti =)
    povely jsou asi lepsi v jednom jazyku (ale kdyz jsem treba anglickejm psum rikala "sedni", tak rozumeli (ale asi jde taky o gesta, ton hlasu..apod)
    a "normalne" bych na nej mluvila jak chcete asi...spis fakt jde o ten ton reci
    ucit mluvit ho asi nebudete :D

kdyztak se zeptej v diskuzi pejskaru
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim,
    chci se poptat. od soboty budeme mit doma stenatko a resime jak jazykove na nej. Drahej prosazuje AG,coz chapu a zakladni povely u nej budou v AG,ale co takova ta normos / nepovelova komunikace.... nemate nekdo zkusenost?
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    ADAMM: Adame, tak já jsem odpověděla nějak všeobecně, je to poslední zápis akoukám, že to šlo všem...No je vidět, že jsem tu nová:)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Ahoj, no já taky nechápu, když se přítel zeptá: "A jaké "ch"? Jako aHoj? (Protože u aHoj ví, jaké "ch" se píše...:))) Jinak akcent ještě má, je tady teprve necelý rok a nikdy předtím nebyl v ČR, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet...:) Takže ty také ovládáš polštinu, tak? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam