ja teda tedka kolem sebe mam vsechny lidi jen cizince.. pritel cizinec, kamaradi cizinci, kamaradky cizinky..a uz z ty jejich cestiny rostu a hlavne zacinam i ja rikat hrozny blbosti
nejhorsi je, ze mi zacal delat problem slovosled.. nekolikrat sem se za posledni dobu pristihla pri tom ze premejslim anglicky a ty vety si prekladam do cestiny a diky tomu vytvarim vazne podivny veci kterejm sama nerozumim :) a hrozne me to stve s nima mluvit cesky, i kdyz hodne z nich se cestinu uci, maj ji 6 hodin denne, ale v podstate neumej rict nic a ja mam porad pocit , ze se musime bavit o necem dulezitejsim nez jsou zapalovace, vanocni party a pocasi a furt s nima komunikuju jen anglicky/francouzsky :)
akorat sem si ted asi pred 3 dnama rikala, jak je to tezky, mit vztah s nekym kdo nerozumi materstine, protoze ackoliv si v mluveny anglicitne vic nez verim, tak porad to neni jako cestina a obcas neumim odhadnout tu "intenzitu" neceho. jakoze kdyz sem na nej byla nasrana, ale uz to jakoby prechazelo, tak cesky bych umela pronest neco co by mu ukazalo, ze se furt zlobim, ale uz to bude ok, kdyz se bude jeste chvili snazit, ale v tu chvili to v anglictine bylo vlastne uplne nemyslitelny a fakt sem nevedela jak na to ..