• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    Ahoj. Těch prvních 10 lekcí nelze otevřít. Nemáte to někdo u sebe? Pro kámoše ze Španěl a milence z Mexika. :-) Děkuji.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    OFFINKAA: Jakoze vubec nezna historii a nebo ze ma jinej pohled na vec?
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ANEZAK397: no jo na ty jsem uplne zapomnela :-)), a na Turky a Reky taky :-)
    No asi to nebude tak horke jak jsem psala ...:O
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Tim nemyslim, ze by zrovna muj pritel nevedel, kde je Nemecko! To bych asi nezvladla :)))
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    OFFINKAA: To je zajimavy, me obcas pripadaji jako vidlaci naopak Spanele a musim se krotit, abych nedala najevo, ze si to o nich tak trosicku myslim.. :) Ale uz jsem se naucila je brat takovy, jaky jsou, bez povysovani se, protoze konec koncu, i kdyz treba nekdo nevi, kde je Nemecko, ma jako clovek jine klady. (Ale trvalo mi to :D )
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OFFINKAA: Tak pak dej vedet, jestli ji to pomohlo. Ja se takhle naucil francouzsky a trochu japonsky.
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    MAKROUSEK: bomba ...zlaty jsi ...alespon neco. doufam, ze udela radost
    KALLA
    KALLA --- ---
    ja jsem myslim tu Czech step by step stahovala z netu a tiskla teda resp to byla cast pro vyucujici, jelikoz jsem toho cloveka ucila cesky (no bil linej jak blazen, chtel spis chodit na pivo nez se ucit cesky a me to tak bavilo a davala jsem mu i domaci ukoly:))
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    PROMETHEA: no ja ji ale tady asi nesezenu ...:-(sakra ...copak to nejde nikde stahnout? free
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    OFFINKAA: cesky supr ucebnice jsou od pani...mmnt Lída Holá...?
    ale bohuzel pdf nemam :(
    Czech step by step, nebo ted dokonce koukam, ze maj i nemeckou verzi: Tschechisch Schritt für Schritt....
    jinak doporucuju at se to uci v rodnym jazyce...to vzdycky leze do hlavy rychlejc =)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat pratele...chtela bych svoji spolubydlici, ktera se uci cesky udelat radost a sehnat nejakou audio, pdf ucebnici cestiny pro cizince ...(je nemka, ale umi dobre anglicky)...poradite mi nekdo ...?

jinak tedy, at nejsem moc OT, mam za sebou romanek s finsky mluvicim...s tim, ze ja umim malinko a on cesky vubec ...ani nebyl schopny opakovat jednoduche slova:-), anglictina OK, ale mentality se mlatily fest. asi to je muj problem...ale vic nez jazykova bariera mi ve vztahu s cizincem prekazi ta mentalni (humor, historie, filozofie, chovani ...kultura atd). Pripadam si pred ostatnimi narody obcas jako desna vidlacka...:-)
    hadku si vubec nedokazu predstavit ...:-)))

SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))) JEDU V TOM UZ DELE:))) a podpora nema hranic
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: ty podporujes kudy chodis, co? :)
    je videt, ze uz jsi zkusena (thumbs up)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    sikovnej:)))nevzdavej to!
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    tak ted sem se vratil po spolecne ztravenem tydnu, musim rict ze jak sem si myslel ze nektery temata kuli jazyku vynechavame, tak to neplati, bavili sme se uplne o vsem, sem tam sem hodil vetu i francouzsky, ale nic moc teda..
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: my to mame uplne stejne, pres den mluvim svedsky a i kdyz by mi moc pomohlo doma mluvit taky svedsky, jsme zvykly na anglictinu, takze proste anglictina, je to spis o zvyku a myslim, ze to tak asi budeme mit uz porad...:)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    MERCEDES: nic nevzdavam, naopak :o) ted koukam na Francouzsky filmy a lapam vyslovnost
    MERCEDES
    MERCEDES --- ---
    VITEKK: no nevzdavej to, casem se chytnes.
    hlavne pokud ona ti bude dal psat francouzsky, pochopis vazby a obraty ve vetach.Nebo bych ji, byt tebou, presvedcila, at aspon ona pise francouzsky...vsechno pujde casem :)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    PROMETHEA: no tak jednou za mesic nekdy na tyden, nekdy jen na vikend, ted spolu napr. jedem do Italie na devet dnu..
    Taky ted jedu franinu, zaklady jeste mam, tak to jde docela rychle, ten pisemny projev asi ale skripe trochu no :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam