• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NICKIE: cha, mno je to celkem sranda....na cerno bez cj je to celkem fuska, zalezi co ten tvuj dela...drahej pracoval jeden cas v baru,ale dopadlo to klasicky, podnik zavreli a majitel jim nedal posledni vyplatu... ted cekame uz pres mesic na pracovni povoleni z UP...doporucuji.... s papirama je to fakt na bednu, trvalo 10mesicu nez dostal pobyt na 2 roky.... o penezich pro pravnika, nervech, cekani, cestovani atp vubec nemluvim.... cizinecka policie je fakt ustav

jinak mas samo varianty - zivnostak, s.r.o., najit zamestnavatele, ktery pocka nez se vyridi papiry a da mu misto
    bohuzel je to trosku sileny, mas pracovni viza, pracovni povoleni .... a vse ma jinou cekacku a jinou platnost a omezeni... a nikdo poradne nevi co a jak... jinak cim blize centru bydlis bo tam spada urad ke kteremu ses odkazan tim vice doporucuji obalit si nervy, otevrit si ucet u notaru, vsechno milionkrat ofofiti a nechat udelat soudni predklady a pak cekat, cekat a cekat a snazit se nerozcilovat se nad demenci ceskych uradu a ochotou ceskych urednic

situace je ovsem o hodne lehci pokud je tvuj protejskech ze zeme EU ci schengenskeho prostoru...coz v nasem pripade neni...

NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak to ja bych se pridala k dotazu. Hlavne to shaneni prace? nevite nekdo, jak se da sehnat prace na cerno bez cestiny, pripadne vydobit pracovni povoleni bez nabidky prace?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: jo ja..uz tady je pres rok..

jakeho cizince mas? jestli EU, Staty, Australie....
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    mate nekdo zkusenost s tim, ze se partner pristehoval za vama do cech??
    jak se zacinalo, jak se zapojoval a jak se hledla prace a pod..?
    HROSIKOVEC007
    HROSIKOVEC007 --- ---
    CERVIK: nikde neni receno ze takoveho by chtely jen potvory. a proc by jen potvory mely touzit po bohacovi, kdyz bohatstvi bude jeho rys hned po inteligenci, krase a nadhledu. a beru to s nadsazkou
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    HROSIKOVEC007: napriklad ta co neni potvora ?
    AUJA
    AUJA --- ---
    MAYAM: přesně tak ;)
    HROSIKOVEC007
    HROSIKOVEC007 --- ---
    MAYAM: hehe, ktera by nechtela
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    AUJA: Tak to je masakr.... uspesni anglicky mluvici muzi.... s napechovanou penezenkou :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :( tak se drz,kocko!! bude lip, to slunicko to zhorsuje,ja vim..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: ja uz jsem to psala do vztahu na dalku (ale ted se mi to auditko nak ztratilo, a znova uz jsem ho nenasla :DD

u nas je to tak ruzne, ale protoze uz me to docela vycerpava, ani se o tom nechci zase rozepisovat...ted aktualne mi to prijde uplne naprd....://
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    Jsem se malinko pousmála nad "námi", když jsem našla zdejší auditko o vztazích na dálku a lidé vidí problém dojet 100 KM :)

Jak často se vídáte ? myslím ty, kteří nemohou bydlet zatím spolu třeba z důvodu školy či prac. příležitosti na určitou dobu.

Mě třeba vyhovuje mít občas čas jen sama pro sebe a pro vlastní "projekty" :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Taky jsem si sveho casu myslel, ze jinak nez cesky budu vtipkovat tezko. Ale ty casy jsou davno pryc, takze hlavu vzhuru.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: aspon mam nadeji :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: humor je prenosnej:))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAYAM: Diky:)
    ted Praha - uz rok a prodluzujeme smlouvu na byt,tak asi jeste rok.)

a metodu nerozumim neumim jsem zkousela,ale u ty ang se to blbe aplikuje:)))nicmene obcas Drahyho proste ignoruju, prepnu na cestinu a NAZDAR
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAYAM: lepsi nerozumet je imho cechum v cizine (nekdy jsem fakt rada, ze cizinci netusej :)

ale ja naopak mam hrozne rada, kdyz se bavime nemecky, pac pritel je v nemcine dost vtipnej, a k tomu se prida jeste moje radost z toho, ze tomu vtipu rozumim, takze se pak porad smeju, a vubec se spolecne nasmejem vic nez v anglictine
    ted jenom cekam, kdy prijde na to, jak umim byt vtipna ja v cestine :(
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    PROMETHEA: Ze je lepsi nekdy nerozumet uz jsem taky pochopila. Obcas kdyz zacinam neco pochytavat a uplne se mi to nezda, tak stejne delam, ze nic nerozumim a stale se ignorantsky usmivam :) No, kazdopadne doufam, ze tuto metodu nebudu muset pouzivat prilis casto ;)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    SARAJ: Tak to je fakt super storka - kazdopadne povzbuzujici :))) Vsude clovek slysi spis ty katastroficky scenare a vize, co nas ceka... ale vam to vyslo fakt skvele! :) A kdeze ted bydlite? V Praze nebo v Tampe? A planujete to nejak stridat? Kazdopadne preju only the best! :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: me rikala jedna slecna ze spanelska, ktera chodila s turkem, ze mela rodinu toho typka fakt rada, dokud se nenaucila turecky :DD
    pak se s nim musela rozejit
    a davala nam radu, ze se nikdy nemame ucit rec naseho pritele - ze je lepsi nerozumet :)))
    nerikam, ze proto si tak rozumej...jen asociace :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: jj, taky jsem rada,hlavne maminy fakt berou sportovne, ze maji potomky cas od casu na delsi dobu nekde v coudu a o pripadne prapotomstvo se asi poperou:))))
    tatove si taky kapli do noty,takze dobry, jen ten jazykovy blok je pruser,mno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam