• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SARAJ: ted jeste teda kdyz na to koukam na strankach, tak to zase nevypada tak slozite, akorat ze musi bejt nejaka ta pracovni nabidka na ziskani viza nad 90 dnu s ucelem zamestnani... coz je asi hlavni problem co, neb to nedostane a urcite ne, dokud nebude v cechach..tak ja prave presne nechapu jak by se to melo delat...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SARAJ: huuu...tak to je celkem desivy... no me napsalo ministerstvo zahranicnich veci na muj dotaz, ze muze pozadat o prodlouzeni pobytu o pul roku, kdyz ja se zarucim, nebo neco tak v tom smyslu, takze sme to zase tak moc neresili, to se priznam. Popravde receno na zelande byl ted pul roku nacerno a nikdo to taky neresil, ale tak evropa byrokracie, to je mi jasny... pas ma brazilskej, kdyz pozada o italskej, trva to tri roky.. mimochodem uz si zjistovala jak je to treba s tou svatbou? byl to nas puvodni plan ale ja se do toho zase moc nehrnu, vis jak..vypada to ale daleko jednodusejc... nevis kolik svatba stoji a jak je to pak s papirama? a s tema ambasadama, znamena to, ze si musis zazadat nekde jinde nez v cechach? proc ste si nezadali tady u nas? sorry, ale sem zatim s uradama uplne mimo...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: jo ambasady nejlepe mimo EU a schengen...takze pro nas neblizsi zurich... my jsme ale dali viden, protoze meli volne terminy..zurich byla cekacka jen jim ty papiry predat 2 mesice
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NICKIE: uz si vyrizuje papiry?pobytove, jako turista mimo EU a Shengen ma moznost tady byt 90dnu bez papiru,jen na pas,ale pak nazdar bazar..pobytove papiry, resp jejich zadosti se vyrizuji na am basadach CR a my jsme treba cekali na Viden 4,5 mesice,nez dali jedno podelany razitko na pobyt a to bylo ...cca pulka kvetna ( zazadano leden) a "pobyt" dostal do 19,6,09, takze jsem si rovnou to kolecku u notaru, soudu, prekladatelu atp dali zase znova, parada nejvetsi...jo a behem cekani co ti poslou z ambasady by se spravne melo cekat mimo uzemi CR a nejlepe EU....
    jakej ma ten tvoji narodnost? resp pas.... zkusenosti z cizineckou mam opravdu kvalitni...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    no to je celkem mazec...nas zatim tahle procedura teprve ceka, neb prijizdi az v pulce zari... stacilo mi otevrit cesky stranky o vyrizovani papiru a naskocil tam obrovskej napis ze kazdej cizinec dostane letenku zadarmo a 500 euro k tomu, kdyz odcestuje...haha..dost motivacni teda... nicmene idealni by bylo najit toho zamestnavatele co by pockal..ale to neni asi moc realny zvlast v dnesni dobe..sem rada ze vubec ja sem ted nasla nejakou praci... on pracoval v brazilii v petihvezdickovejch hotelech, takze by bylo fajn, kdyby se neco takovyho naslo i tady..ale vis jak...jak to bude se teprve uvidi... prozacatek spis pracuju na shaneni kontaktu na tu praci nacerno..takze kdyby ste se nekdo o necem dozvedeli bylo by to fajn... je to celkem makacenko... ( na zelande byl nejlepsi pracovnik sadu...hahaha)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: zil tady nekdy uz predtim? ma tady nejake zname? jak moc zna tvoje kamarady a rodinu? umi trochu cesky? cim se zivi...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: PS. nekdy mne fakt napada, jestli by nebylo lehci se proste vzit...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NICKIE: cha, mno je to celkem sranda....na cerno bez cj je to celkem fuska, zalezi co ten tvuj dela...drahej pracoval jeden cas v baru,ale dopadlo to klasicky, podnik zavreli a majitel jim nedal posledni vyplatu... ted cekame uz pres mesic na pracovni povoleni z UP...doporucuji.... s papirama je to fakt na bednu, trvalo 10mesicu nez dostal pobyt na 2 roky.... o penezich pro pravnika, nervech, cekani, cestovani atp vubec nemluvim.... cizinecka policie je fakt ustav

jinak mas samo varianty - zivnostak, s.r.o., najit zamestnavatele, ktery pocka nez se vyridi papiry a da mu misto
    bohuzel je to trosku sileny, mas pracovni viza, pracovni povoleni .... a vse ma jinou cekacku a jinou platnost a omezeni... a nikdo poradne nevi co a jak... jinak cim blize centru bydlis bo tam spada urad ke kteremu ses odkazan tim vice doporucuji obalit si nervy, otevrit si ucet u notaru, vsechno milionkrat ofofiti a nechat udelat soudni predklady a pak cekat, cekat a cekat a snazit se nerozcilovat se nad demenci ceskych uradu a ochotou ceskych urednic

situace je ovsem o hodne lehci pokud je tvuj protejskech ze zeme EU ci schengenskeho prostoru...coz v nasem pripade neni...

NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak to ja bych se pridala k dotazu. Hlavne to shaneni prace? nevite nekdo, jak se da sehnat prace na cerno bez cestiny, pripadne vydobit pracovni povoleni bez nabidky prace?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: jo ja..uz tady je pres rok..

jakeho cizince mas? jestli EU, Staty, Australie....
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    mate nekdo zkusenost s tim, ze se partner pristehoval za vama do cech??
    jak se zacinalo, jak se zapojoval a jak se hledla prace a pod..?
    HROSIKOVEC007
    HROSIKOVEC007 --- ---
    CERVIK: nikde neni receno ze takoveho by chtely jen potvory. a proc by jen potvory mely touzit po bohacovi, kdyz bohatstvi bude jeho rys hned po inteligenci, krase a nadhledu. a beru to s nadsazkou
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    HROSIKOVEC007: napriklad ta co neni potvora ?
    AUJA
    AUJA --- ---
    MAYAM: přesně tak ;)
    HROSIKOVEC007
    HROSIKOVEC007 --- ---
    MAYAM: hehe, ktera by nechtela
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    AUJA: Tak to je masakr.... uspesni anglicky mluvici muzi.... s napechovanou penezenkou :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :( tak se drz,kocko!! bude lip, to slunicko to zhorsuje,ja vim..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: ja uz jsem to psala do vztahu na dalku (ale ted se mi to auditko nak ztratilo, a znova uz jsem ho nenasla :DD

u nas je to tak ruzne, ale protoze uz me to docela vycerpava, ani se o tom nechci zase rozepisovat...ted aktualne mi to prijde uplne naprd....://
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    Jsem se malinko pousmála nad "námi", když jsem našla zdejší auditko o vztazích na dálku a lidé vidí problém dojet 100 KM :)

Jak často se vídáte ? myslím ty, kteří nemohou bydlet zatím spolu třeba z důvodu školy či prac. příležitosti na určitou dobu.

Mě třeba vyhovuje mít občas čas jen sama pro sebe a pro vlastní "projekty" :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Taky jsem si sveho casu myslel, ze jinak nez cesky budu vtipkovat tezko. Ale ty casy jsou davno pryc, takze hlavu vzhuru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam