• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    XGIRL
    XGIRL --- ---
    Hledala jsem zpětně, jestli už tu proběhla diskuse o Řecích a Řekyních a nic jsem nenašla...můj současný partner je právě z téhle země (typický snědý s hustou kšticí černých vlasů, plnými rty a tmavýma očima, je to moc krásnej chlap)...je fakt, že oni hodně uznávají tradiční rodinu, tedy že muž se musí dokázat o ženu postarat a ona zase má na starosti domácnost (Řekové s domácností opravdu moc nepomáhají, ale zase se strašně hezky chovají k ženám ve společnosti, nemluvě o tom, že dovedou patřičně ocenit sloanské křivky). Já jsem s tímhle modelem zatím spokojená, protože "poženšťování" mužů ve smyslu toho, aby zůstáali na mateřské atd se mi celkem příčí, chlap má být zkrátka chlap...máte někdo s Řekem nebo Řekyní také zkušenost?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: drahej, tvrdi, ze se neumi oblikat, pod pojmem casual fashion maji dziny a sako:))) jinak se snazi obcas neco prohodit, abych si vazila toho co doma mam.. jinak ted a se rika, ze cesky kuci jsou vetsinou pekny, galantni, sikovny,vtipny,ale zaroven jsou to mamanci a prestavy o budoucnosti v paru vetsinou narazi na jejich potrebu zeny v domacnosti na plny uvazek s vysokou skolou:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    PROMETHEA: pokud vím, tak ve spojitosti s alkoholem se mluví spíš právě o Britkách.. že chlastají do němoty atp.

o českejch chlapech jsem slyšela, že se říká, že jsou mamánci.
    DASHA
    DASHA --- ---
    PROMETHEA: tak o nicem takovym se mi nikdo nezminoval.. =)
    A klukach taky ani zminka.. spis jsou o tomhle chlapi takovy otevrenejsi asi.. chlap spis, kdyz zjisti, ze jsem ceska, rekne, ze taky chodil s ceskou a blaaa blaaa, nez zenska, ze by se o necem takovym sirila..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    a co cesky kluci? co se rika o nich?
    muj pritel jenom rika, ze vsichni cesky inzenyri smrdej :DDD
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA:
    PROMETHEA: obe se traduje:]]]
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASHA: ja si spis myslela, ze o ceskach si myslej, ze jsme otevreny a bez zabran- ve smyslu lehce dostupny pro vsechny :)
    a taky, ze cesky holky pijou mnohem vic nez ostatni evropanky...
    DASHA
    DASHA --- ---
    ale potesim vas s necim - cesky sice maj ten punc vychodoevropanky, ale na druhou stranu jsou prosluly jako dobry manzelky se smyslem pro rodinu, co se o svyho muze dokazou dobre postarat... (coz asi neni zadna novinka pro nikoho..jen jsem to chtela pripomenout)
    Jeste - znam spoutu britu, co naplno rikaj, ze s britkou by nikdy chodit nechteli, ze britky smysl pro rodinu postradaj, jsou arogantni a obecne ne dobry partnerky...

kdyz uz jsme u tech klise=)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TEEKANNE: imho to, ze jsou cesi trochu vic xenofobni a ze jsme stale jeste dost homogenni spolecnost, neni proto, ze by tu probihali rasovy cistky, ale spis proto. ze jsme byli 40 let zavreny za zeleznou oponu..my nemohli cestovat, cizinci moc nemohli sem, a proto je ted porad jeste trochu ukaz dvounarodnostni partnerstvi

jinak naprosto souhlasim
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    CROSS: hele ja se ale tomu fakt vubec nedivim, ze maj lidi takovejhle obecnej dojem z rusu a prekvapi je, ze muzou bejt i uplne normalni a v pohode (samozrejme taky rozumim tomu, ze se ti pri poslechu takovejch komentu otvira kudla v kapse)....netyka se to jen ruska, kazdej narod ma svy specifika a v kazdym miste na svete, kde se vyskytuje nejaka zahranicni komunita, udava tahle konkretni komunita svym chovanim v danym miste vetsinovy povedomi o svym narode....takhle to proste je....pracuju s turistama a musim rict, ze vetsina rusu se chova fakt velmi podivne a i ty anglani oproti nim pusobej stokrat vychovanejc (zase ale: ne vzdy a vsichni..i kdyz to meritko svadi ke generalizaci)...
    ovsem tim, ze jsem zila v zahranici, je mi jasny, ze tohle je zavadejici reprezentativni vzorek....musim priznat, ze za hromadu cechu, co jsem ve spanelsku potkala, jsem pocitila stud a doufala, ze nebudu hozena do stejneho pytle

ale pravdou je, ze jsme celkove xenofobnejsi....taky to neni tak davno, co tady probihaly cistky, jsme rasove dost cisty a nepomichany, i tohle utvari celkovy povedomi a smysleni....lidi nejspou zvykly...praha jeste budiz, vlastne uz je ted dost kosmopolitni, ale treba kamoska neni z prahy a zamyslela se nad tim, ze vlastne u ni v trinci snad nikdy v zivote nepotkala zadnyho cernocha...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: Mrcho!!!:)))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))))
    pac se zatim ozvala jen laura - ktere zavidim nejvic a doufam, ze budes nekde v hnusny zime:))) - a ty tak ja si s Drahym zajdu na svarak k Ale sama a pak se vesele srazime dle vasich harmonogramu:))

jo a darky vecer pulku oba a rano tu druhou
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: uka fotku=) filtr nic..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: a ta pulka darku je jako ze ty dostanes svoje darky uz vecer a drahy az rano? :DD
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    drazi crossingborderi :)
    jsem rada, ze jste tak aktivni a uz mate skoro zamluvenou hospu :)
    ale prosim, pockejte na me...jako zakladatelka diskuze bych vas rada vsechny videla!!!
    do prahy se vracim 22.12., tak bud mezi svatkama (to tu bude drahy) nebo v lednu, az se vrati LAURA ze statu, nebo v unoru, kdy budu mit po statnicich, ale to bych po vas chtela moc :)
    i v lednu si cas najdu, ale pls wait! :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jinak tedy budme fer - ja jsem mimo ty nase hranice slysela na svoji osobu taky celkem slusny narazky a predsudky...dle prizvuku jsem jasna Ruska a ty nikdo nema rad,takze taky moc fajn
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: to Drahej taky ne, hazela jsem sem fotku, paradoxne ja vedle nej starnu a on vedle mne mladne:))) nicmene i to lidem staci ke kecum, vecurek bych rozhodne dala ... Prazskou crossing border party:)
    nejaky fajn podnik napada nekoho? Mne napadlla vinarna u Aly, maka tam kamaradka a jde tam dat celkem fajn separatni prostor, vari dobre, maji cupr vino i pivo, u Vinohradskyho pavilonu...bo radeji stylove nejakou int hospu?
    Jinak jak slavite Vanoce, my mame 24/12 kapra,salat a Jezuru s pulkou darku a rano 25/12 druhou pulku darku se Santou - ciste muceni cekat pres noc - a pak krocana
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: Drahej je o 14 let, jsme spolu skoro 5 let, mne je ted 26...takze chapu..

ted uz je to mene,ale v zacatcich - ach ja byla mladounka - se na mne v restauracich,barech,kramech... lidi - vcetene personalu - koukali a chovali jak ke zlatokopce, spine, hlave duty atp... a slecinka si bude prat co? a... dokonce se mi stalo, ze po mne nechteli pustit do hotelu,pac pry navstevy po 10 hodiny na pokoje nepousti... a to jsme sli z vecere, voe, jsem si fakt pripadala malo jak slecna z ulice... nemusim, dodavat,ze drahej se druhej den stehoval jinam ,po velice hutne scence s manazerem hotelu...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: uz tak pred dvema lety jsem slysela v rumunsku od jednoho brita, ze praha uz vychazi z mody, a je v kurzu budapest, tak se to pravdepodobne zase zmenilo, a uz i budapest je out :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: s tou angličtinou možná, zatím jsem ještě žádný reakce nedostala, jen se všichni těšej až ho budou učit kraviny česky:))

DASHA: naprosto souhlasím:)
    ale mame ted stesti: chudaci litevci..
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/185577-opili-britove-ted-misto-prahy-dohaneji-k-zoufalstvi-lotysskou-rigu.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam