• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    VALKYRA: to je presne ono..pritom on byl na zacatku desne motivovany, zvlast kdyz s emame stehovat na jare do cech, ze jo, ale kdyz ho neco naucim tak to do pul hoidny zapomene...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BAARKA: To je hrozne jednoduche. Mluv na nej jenom cesky a do mesice bude cestinu lamat a do tri mesicu bude mluvit celkem plynne.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    jak to mate s ucenim draheho cesky? ten muj se nezda byt nejak sikovny a motivovany, spise stydlivy a nebo jsem desnej ucitel..proste nejak nam to nejde..
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    LAURA: Uzasnej! Fakt se vam povedl. :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: no ten je fakt bozi!!!
    at se dari!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: nejlepsi,vyridim doma:}} a je nadhernej
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: moc pekna spoluprace:))

opatrujte se:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: ty jo, tak to moc a moc gratuluju!!!

oba v poradku?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: jeee, gratulace:) foto?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Kdybyste svým partnerům chtěly udělat radost tričkem a přispět na dobrou věc, dejte vědět do pošty :) Napadlo mě to sem dát, páč nápis na triku se shoduje s názvem auditka.. Na hrudníku je nápis a na rukávu maličký logo, více info, kam by peníze šly http://www.uprchlici.cz/ a cena je 300Kč.
    http://schiffa.rajce.idnes.cz/Trika-_SIMI

/
    DASHA
    DASHA --- ---
    BAARKA: prohlaseni klidne podepisu.. V budoucnu by to nemelo mit zadny nasledky, kdyby prislo potomstvo nebo tak?
    LAURA
    LAURA --- ---
    CROSS: museli jsme mít tlumočníka.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BAARKA: myslim, ze ani na to, v zasade to vzdycky zalezi na matrice tj. na prislusnym urednikovi/urednici, jak moc bude prudit. Prinejhorsim napises, ze to chces bez -ova, anzto se budes pohybovat v zahranici, nemyslim, ze s tim bude problem.

To mas jak s prohlasenim, ve kterym vysvetlujes, proc potrebujes dva pasy. Mam za to, ze je taky papirove treba, v praxi to byla jedna veta na zadosti.

BTW kdo jste si bral cizince v CR, proveroval nekdo pred obradem, jestli cizinec rozumi cesky aspon natolik, aby vedel, proc rika 'ano' a co podepisuje? :-]
    LAURA
    LAURA --- ---
    BAARKA: tak to 100 procentně nevím, já mám zkušenost jenom s přijetím manželova jména. Ale z logiky věci mi vyplývá, že ne.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: i na zmenu sveho prijemni bez ova?
    LAURA
    LAURA --- ---
    BAARKA: když si bereš cizince, žádný prohlášení sepisovat nemusíš..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    CMLKA: ova se resilo ve svatebnim auditku..kdyz pry napises prohlaseni, ze se necitis byt ceskou, ale cizinkou tak by ti melo projit. prijde mi to teda drsny, ale neudelas nic:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DASHA: zeptej se ve svatebnim auditku, ja jsem v tomhle pouze pozorovatel amater, ale vim, ze to resila kamaradka, ktera je indonesanka a jedina cesta, jak si nechat svoje jmeno byla dat ho nakonec a nechat ho s -ova, obracene to neslo :(
    DASHA
    DASHA --- ---
    CMLKA+MOGUCAN: uaaaaa, tak ted jste me dostaly!! Ja to vazne chci tak, jak to chci ja... je nejaka cesta? Kdybych se vdala ve Francii, musela bych nasledovat stejny pravidla?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam