ja musim k ty debate rict, ze podle mne je prave jeden z nejpitomejsi faktoru to,ze ty chlapi najednou nejsou schopny vyridit veci,ktere normalne zvladaj a casto to jsou elementarni veci. jednani s uradama, posta, kram, doktor,shaneni prace.... ono stokrat nic umorilo vola,takze kdyz vis,ze musis neco poresit, ale nezvladnes to a pristup hodne cechu k cizincum je - nerozumim, jsme neprijemnej - tak proste se cejti jak maly jardove,coz pro dospelyho chlapa je proste pruser. zit par mesicu,let pod takovou poklickou proste driv nebo pozdeji vyusti v to,ze se pomocna ruka - partnerka -se stane tercem frustrace.
my jsme spolu cca 5,5roku - z toho 2,5zijeme v praze, predtim pul roku staty, zbytek bylo pendlovani mezi usa a cr.
nejvetsi psycha - cizinecka policie - jednoznacne
- zit u toho druheho - jsme oba dost dominantni osobnosti s potrebou vlastniho prostoru a vybudovat si vlastni prostor na pude toho druheho byl proste boj,ac jsme se oba snazili - takze bud spolecny pronajem nebo trosku radikalnejsi predelavka soucasneho bydleni je zadouci.)at se ten druhej necejti jak na navsteve
- shaneni prace a frustrace z toho - vzdy jeden z nas je proste pod levlem na ktery ma - at uz vzdelanim bo zkusenostma
- pratele - tak samo cloveku schazeji ty co ma doma,ale spis je to absence vlastnich novych pratel - drahej ma me kamose a kamosky rad,ale obcas je proste potreba aby nekam vyrazil s nekym kdo mne nezna pomalu od zakladky:)
osobne jako nejvetsi napor beru to,ze clovek musi treba i na delsi cas posunout to co by chtel delat, jako jednu z nejvetsich komplikaci je podle mne ocekavani, ze vztah s cizincem drive ci pozdeji stejny jako s pepou z kladna:) proste porad clovek musi pocitat s tim, ze se jednou zabali domacnost a a postehujete se jinam, ze nebude vzdy jednoduche najit praci, ze jeden z vas neuvidi svoji rodinu a pratele delsi domu, ze rodinne prazdniny, dovolene tim budou ovlivnene.ze pripadna vychova deti muze ukazat dalsi stranky rozdilnosti kultur... atd.
mit partnera cizince je ale i tak pro mne stale maximalne obohacujici zkusenost a pres vsechny psycha okolo,ktere s nasim vztahem dokazou pekne zamavat bych proste nebrala jinyho chlapa ani nahodou:)