CROSS: klobouk dolu! tri jazyky:) Tise zavidim:)))
moje mala sestrenka (taky zije ve francouzske casti Svycarska), to nezvladla - popravde je mi ji docela lito, protoze cela jeji rodina z matciny strany mluvi mezi s sebou nemecky, francouzsky se bavi jen kvuli ni ted a ona to citi. Nejspis nam ted dorazi na prazdniny na intenzivni kurz nemciny /uz ji je 16/.
ZZEMANKA: Jsem pored v Koline, nevzdala jsem to, nakonec jsem nasla celkem i vysnenou praci - pracuji s uprchliky v prijimacim centru, ale tim, ze uz moc uprhcliku nechodi, tak se nas kemp ted pristi mesic zavira, takze to bude zase hledani na novo:)
Jinak jsem to taky nezvdala, protoze jsme se dohodli, ze se prestehujeme z Kolina do Freibourgu. Kolin je sice vetsi mesto, ale je to na me dost daleko od obou nasich rodin. Freibourg je jen 1 cestu za jeho rodicema (ted je to 3,5 hodiny) a jen 3,5 hodiny cesty do Zenevy za moji rodinou (ted je 7, 5 hodiny) a jen 6 hodin do Prahy (ted je to 8 hodin). Pricemz moje rodina pendluje mezi Zenevou a Prahou a to Freibourg je po ceste. Pak je Freiboug jen pul hodiny od francouzksych hranic, takze muj plan je najit si praci ve Francii. Pak dalsi vyhoda jsou hory a priroda, coz tady "v Hollandske" casti Nemecka nemame. Hledali jsme kompromisni mesto dlouho a Freibourg nam obema sednul. Ma to celkem dost vyhod, jak vidite:) Ale stehovat se budeme az na konci roku ci pocatkem pristiho.
A tesis se do Berlina?? tam by me to taky jednou lakalo:)