• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    PROMETHEA: no prave ze asi ne... Nejspis je to mysleny tak, ze pro ucely pouziti dokumentu v zahranici si to superlegalizuje prislusny konzulat v zemi odkud je dokument - tzn znaji, jak mistni originaly maji vypadat a potvrdi to. Timpadem asi moznost, ze by to slo v CR, pada.. :/
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: taky si myslim..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LUUCA: anebo se vzit v Dansku a je to jen s pasem:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LUUCA: podle mě je superlegalizace k tomu, aby byly ověřeny dokumenty, které vydaly úřady té země. Takže superlegalizaci kanadských dokumentů by měli dělat kanadské úřady, ne?
    POLICKA3
    POLICKA3 --- ---
    Aha, tak to tedy bohuzel vubec netusim...Drzim palce!!
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    POLICKA3: ahoj, no oni uz ten RL poslali jeho rodice do kanady pro apostillu ALE jelikoz kanada s nami nema nejakou umluvu, musi se jeste udelat ta Superlegalizace. A o tu mi jde - jestli to ten kanadskej urad posle na cesky konzulat a tam to udelaj, nebo to poslou nam do CR a je cesta, jak tu superlegalizaci kanadskyho dokumentu udelat tady...
    POLICKA3
    POLICKA3 --- ---
    LUUCA: Ahoj, apostillu muze dat na rodny list bud urad, ktery ho vydal, nebo velvyslanectvi te zeme v Cechach. Podle me nemusite letet a snad ani nic posílat. Zkus zavolat na USA ambasádu, podle me se matrikarka plete... Po nas sice nejdriv chtela nový rodný list poslat z Australie uz s apostilou, ale kdyz jsme ji prinesli stary rodny list s apostillou z konzulatu v Praze, prijala ho.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Ahoj, prosim o radu, jsem z toho uplne paf. Pritel amik potrebuje rodny list kvuli svatbe v CR. Bohuzel jeste ke vsemu byl narozen v Kanade. Pani z matriky rika, ze po ziskani apostilly v Kanade (tam to bylo na urad odeslano postou) to jeste musi projit superlegalizaci na ceskem konzulatu v Kanade. Je to spravny postup? A je mozne to na konzulat poslat postou k superlegalizaci, nebo nas to bude stat zpatecni letenku do kanady? Proc to nejde udelat nejak v CR? Uf! Moc dik.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA:
    POLICKA3: moc dekuji:)) stihli jsme ted rychle hodne deti a v nejblizsi dobe snad uz zadny deti nepribudou:))
    POLICKA3
    POLICKA3 --- ---
    BAARKA: Taky moc gratuluju k dvojčatům :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: máte už holčičku a dva kluky??!! Toto letí tyjo! A gratuluju!!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    POLICKA3: klobouk dolu, me to stacilo s jednim obcantsvim navic a pak jeste opruz zaridit u prvni dcery, ze nebude s ová, nastesti ted mame kluky tak to bude mene reseni..:)
    POLICKA3
    POLICKA3 --- ---
    Na matrice chtěli vidět 2x pas, 2x rodný list, 2x non-impediment to marriage, ale je pravda, že pak si z toho poskládali mozaiku jak se jim to hodilo - nakonec vzali do složky jen AU rodnej list a IR non-imprediment. Nemohli to poskládat jinak, protože u AU non-impedimentu se jim nelíbilo znění dokumentu a u IR rodnýho listu zas to, že by vydaný IR ambasádou v Sydney (tudíž na něj nešla dát apostila).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POLICKA3: A museli jste skutečně řešit doklady z obou zemí, kde má partner občanství? U nás stačila jedna z nich, tou druhou se nikdo nezabýval. Možná to ale bylo proto, že jsou obě v EU.
    POLICKA3
    POLICKA3 --- ---
    ahoj! Taky mam teď po svatbě, zkusenost z behani po úřadech překonává moje všechny dosavadní byromaratony. Vyridit hromadu papiru byla poradna fuška, i když se všechno odehravalo na matrice Prahy 2. Brala jsem si člověka s dvěma občanstvíma, AU a IR, a díky vstřícnosti pomatených matrikářek to dopadlo včas dobře. Nejvíc to vázlo na kolonce "trvalý pobyt" ("zadejte do kolonky neexistující, fiktivní adresu, jen aby tam něco bylo"), na nakombinování dokladů z obou zemí, jako 2x Non-impediment ("ale vždyť to neřiká, že je single, jen že to nevěděj") a 2x rodnej list (pošlete rychle ze Sydney nový originál, znovu na to plácněte troje razítka a znovu vše přeložte). Ale přes hromady apostil a razítek a litry potu jsme to stihli. Třešničkou bylo, když mi nechtěli přechýlit jeho české příjmení (kterému chybí 1 diakritické znamínko), ale pak matrikářka zavřela obě oči a prošlo to... Uf! Ráda v pošte poradim detaily kdyby si nekdo bral Ira nebo Australana :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EUCHENIE: mozna by to na ten fb pro kamarady a lidi, co te znaji, sedelo lip. Tady to pusobi trochu jako vykrik do tmy...vim, ze jsme tu resili alkohol na verejnosti, o cemz tam pises, ale bez kontextu to v textu vyzni dost spooky...a cela ta vec s tou sektou..nevim nevim...kazdopadne to uz jsme hodne offtopic :) vypoliruj ten text trochu a dej to na nejakej blog „povidky z male strany po německu” :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    PROMETHEA: prislo mi to jako vtipnej zazitek, na facebook jsem to psat nechtela, tady je to anonymejsi, aspon trochu :-)
    a treba ma nekdo podobny :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EUCHENIE: ja teda minus nedala, ale kdyz jsem to cetla, tak jsem vubec nevedela kam si to zaradit, kam tim prispevkem směřuješ...
    ale vlastně je v tom spoustu malých “překračování hranic”, tak to zas tak offtopic v týhle diskuzi neni :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    za co minusy? :-) :-) :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam