VAMPY: Radu asi nemám, sama nevím, co s tím. Mně nemá rád (budoucí) tchán - protože jsem tlustá (oni jsou všichni hubení), nebaví mě běžky (celá jejich rodina ráda běžkuje), jsem líná (párkrát jsem potřebovala něco dělat na PC i u nich na návštěvě a nešla pomáhat na pole - sice jsem nebyla z rodiny jediná, kdo se "flákal", ale to nevadí) a jednou se přítele zcela vážně zeptal, jestli ho nebiju (ze srandy jsem ho u kávy bouchla pěstí do ramene - ale bylo to takový ťuknutí, normální člověk z toho pozná, že se jedná o srandu). Stejně jako ty si myslím, že jsem na přítele hodná, ale tchán si není jistý, že se se mnou přítel bude mít dobře. Na oznámení chystané svatby po 5,5 letech vztahu jsem se od něj dočkala "tak snad víte, do čeho jdete" (4,5 roku spolu bydlíme). Nečekala jsem fanfáry, vřelé gratulace a oslavy, ale tohle mě celkem zchladilo. Zvlášť když naši mají přítele fakt hodně rádi, na počest zásnub hned bouchli šampáňo (a oni pijou tak jednou za rok na silvestra, víc ne). Tchán mi do očí nikdy nic neřekne, vždycky všechno řeší s přítelem, když u toho nejsem. Takže já se nemůžu ani bránit, protože vůči mě osobně není nijak zlej (krom pár přiblbých poznámek). Na druhou stranu to mám o to lehčí, že on by měl výhrady asi ke každý, prostě by si na každým něco našel, je to taková povaha...
Co aby si přítel s rodiči znovu promluvil, co jsi jim vlastně řekla špatnýho, že je to urazilo, následně na to by sis to s jeho rodiči vyříkala (že cokoliv jsi řekla rozhodně nemělo znít tak, jak to pochopili), klidně se i omluvit (ať ukážeš, že umíš ustoupit). Pokud je to něco, co fakt blbě pochopili, dá se to asi napravit. Pokud tě nesnášej kvůli nějakýmu pseudoproblému (resp. tu jeho bývalou maj rádi, tak se stavěj odmítavě na jakoukoliv následující), tak to rychle asi vyřešit nepůjde. Buď budou prudit dál a nebo si časem zvyknou, že věci se mění a synovi do výběru partnerky nemůžou kecat. Hlavně přítel by měl být aktivní a vysvětlit jim, že je dospělej, je to jeho rozhodnutí a oni nemáj právo mu do toho kecat (a věty jako "nechceme ti do toho mluvit, ale.. " tím kecaním jsou).
Pevný nervy a přeju, ať se to vyřeší.